Любомиру Мандзій призначили тимчасово виконуючою обов'язки міністра освіти і науки

26.03.2020, 17:27 Переглядів: 2 806 Коментарів: 1

 

На цій посаді вона змінила Юрія Полюховича

Любомиру Мандзій* призначили тимчасово виконуючою обов'язки міністра освіти і науки України. За інформацією МОН, відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 25 березня.


- Це дуже велика відповідальність. У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед Міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. І найважливіше – ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого, – відзначила т.в.о. міністра освіти і науки України.


Як повідомляло видання «Українська правда», після відставки уряду Гончарука міністерка освіти Ганна Новосад не захотіла працювати з новим прем’єр-міністром, пояснюючи це тим, що не знає відповідей на принципові для себе питання: які з розпочатих реформ буде підтримувати прем’єр, яке його ставлення до радикальних змін у вищій освіті, чи буде фінансова підтримка та чи матиме вона автономію в кадрових питаннях.


Рішенням Кабміну 10 березня виконуючим обов’язки міністра освіти і науки України було призначено Юрія Полюховича, який з 11 вересня 2019 року працював на посаді першого заступника міністра освіти і науки Ганни Новосад. Тепер же його змінила Любомира Мандзій.


*Любомира Мандзій народилася 10 травня 1973 року у селі Опака Дрогобицького району Львівської області. У 1995 році закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю «Географія».


Упродовж 1998-2001 р.р. за спеціальністю «Політичні інститути та процеси» навчалася в аспірантурі Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2003 р. захистила дисертацію на звання кандидата політичних наук. 2008 року отримала вчене звання доцента.


З 2001 року до 2016 року працювала на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.


Протягом 2016-2019 р.р. – директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. У липні 2019 року перемогла у конкурсі на посаду начальника управління Державної служби якості освіти у Львівській області.


11 вересня 2019 року Любомира Мандзій була призначена на посаду заступника 11-го міністра освіти і науки України Ганни Новосад. Вільно володіє польською мовою, а також має достатній рівень англійської.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
27 березня 2020 13:00

Знаєм таку, коли керувала освітою у Львові організовувала конкурс дитячого малюнка до ювілею СС Галичина


5 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх