На період карантину за педагогами зберігається середня заробітна плата – роз'яснення від МОН

17.03.2020, 17:33 Переглядів: 4 730

 

Змушувати освітян йти у неоплачувану відпустку – незаконно. Якщо права педагогів порушуватимуться, їм радять звертатися до освітнього омбудсмена Сергія Горбачова

На період карантину за педпрацівниками (вихователями, вчителями, майстрами та викладачами) зберігатиметься середня заробітна плата. Про це йдеться у роз’ясненні від Міністерства освіти і науки України.


- До нас почали звертатися педагоги та скаржитись, що у деяких територіях у зв’язку із запровадженням карантину їх змушують брати неоплачувану відпустку на період карантину. Таке рішення є незаконним, оскільки відповідно до статті 113 Кодексу законів про працю України, за час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров'я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігається середній заробіток. Щоб нагадати про закон, ми підготували лист органам управління та керівникам закладів, – відзначила заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій.


У випадку, якщо вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу, то оплата його праці здійснюється з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації.


- Ми сподіваємось, що всі засновники закладів освіти та керівники з повагою ставитимуться до прав педагогів та не порушуватимуть їх. Це для нас є важливим пріоритетом, – сказала Любомира Мандзій.


Вона додала, що у випадку, якщо права педагогів все одно порушуватимуться, вони можуть звернутися до освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, який працює у тісній співпраці з МОН.


Контакти Служби освітнього омбудсмена:

  • адреса для електронних звернень: info@eo.gov.ua або за посиланням;
  • адреса для письмових звернень: Служба освітнього омбудсмена, 03058, м. Київ, відділення поштового зв'язку 58, а/с 48;
  • телефон для зв'язку: +380 951438726.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: focus.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх