«В Україну повернулися лише здорові люди, вони не мають симптомів ГРВІ», - Департамент охорони здоров’я ОДА

20.02.2020, 15:32 Переглядів: 3 429 Коментарів: 9

 

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації пан Лисак прокоментував ситуацію у Нових Санжарах

Наразі пасажирів уханського рейсу у супроводі співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій вже везуть до медичного центру «Нові Санжари». За інформацією Полтавської ОДА, фахові лікарі Міністерства охорони здоров'я України підтвердили, що всі евакуйовані - здорові, не мають жодних симптомів хвороби.



Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак, який знаходиться у Нових Санжарах, прокоментував ситуацію у селищі.


– Відомо, що в Україну повернулися лише здорові люди, вони не мають симптомів ГРВІ. Чітко виконують рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України. Перед посадкою на борт пасажирів ретельно обстежили китайські медики, а потім – українські лікарі. Людей розмістять у санаторії «Нові Санжари» на карантин. Процес буде організований, цілком забезпечене цілодобове медичне спостереження. Скільки буде потрібно, стільки й залучимо медичних працівників.


У санаторії є співробітники, які надають медичну допомогу. В разі необхідності залучимо ще спеціалістів з обласних установ, районної лікарні. Нині відпочивальників у санаторії немає. Населення хвилюється, але ми перебуваємо на місці й пояснюємо стан справ. На жаль, не всі дослухаються до наших слів. У Нових Санжарах працює бригада фахівців – спеціалісти кафедри інфекційних хвороб Української медичної стоматологічної академії, обласної інфекційної лікарні, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, інші спеціалісти.


Надають роз’яснення людям щодо самого коронавірусу, поточної ситуації, засобів захисту. Потрібно із розумінням ставитися до цієї ситуації. В евакуйованих громадян України теж є рідні, кожен має матір, батька, доньку, сина.


Задля безпеки на базі медичного центру «Нові Санжари» евакуйовані українці пройдуть обсервацію (щось на кшталт карантину з максимальною ізоляцією) протягом 14 днів.


- Нині дуже багато паніки й спекуляцій щодо цієї теми, тому постійно комунікуємо з людьми. Наше завдання – зробити все, аби громадяни були в безпеці, – наголосив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, який зранку прибув на місце події.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: adm-pl.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

767
20 лютого 2020 15:53

Та шо ты говоришь? Если они полностью здоровые, то почему не по домам едут? Потому что очень большая вероятность, что они заражены! Ну не реально быть здоровым, приехав из эпицентра болезни.

17 13
1 656
20 лютого 2020 16:13

Даже судя по экипировки вокруг эвакуированных ,адекватный человек понимает что .опа приехала в Украину.


14 10
513
20 лютого 2020 16:32

Ви нас знову зробили !


9 7
680
20 лютого 2020 16:33

Мде, раздули с рядового вируса какую то сенсацию, ну нет против него вкцины и что????

К более чем 200 известным группам возбудителей (в каждой из которых тысячи штаммов) обычной банальной простуды добавился еще один конкретный штамм из
уже давно известной группы возбудителей.

Пока коронавирус убивал свою первую сотню, остальные виды простуды в мире подбирались к отметке в сотни тысяч за тот же период. И не против всех них есть вакцыны!

 

Вы люди совсем с катушек съехали??? Против гриппа тоже дороги перекрывайте, он такой же опасный!

 

На круизной лайнере Даймонд Принцесс 621 человек заразился из 3 тысяч, ниодной смерти.

 

Включайте мозг накоце-то!


13 12
513
20 лютого 2020 16:33

Цитата: hunter

 ,адекватный человек понимает что .опа приехала в Украину.

Рояль притянул, за причинное место

Причина и следствие


6 4
680
20 лютого 2020 16:37

Тут мемчик по сети гуляет о том что среди нас есть люди с открытой формой туберкульоза в маршрутках могут ездить, дети которым не сделали прививки потому что родители у них без мозгов, а вы и вправду боитесь людей которые прилетели с Китая??


13 8
110
20 лютого 2020 16:39

Цитата: JJAbrams
Включайте мозг накоце-то!

Откуда у отбитых мозг, если они даже не понимают зачем людей 14 дней в карантине продержат.

Моя хата справа - вот девиз настоящих украинцев. Стыдно.


8 7
137
20 лютого 2020 16:47

Цитата: hunter

Даже судя по экипировки вокруг эвакуированных ,адекватный человек понимает что .опа приехала в Украину.

В Украину прибыли граждане которые волею случая оказались в центре эпидемии. Карантинные нормы будут соблюдены и ни одно животное не пострадает.

Если Вы испытываете чувство беспокойста то можно сжечь ведьму или принести в жертву быка/козу/овцу, погадать на картах таро, вызвать дух Наполеона, выкатать переляк яйцом или свечкой на воду. Должно помочь.


10 9
1 088
20 лютого 2020 17:27

ff48

Лайк Вам. Ибо истину глаголите!


6 5

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх