Дотаційний «Кременчукводоканал» купує три авто Renault Logan на суму 805,4 тис грн

19.02.2020, 17:22 Переглядів: 4 619 Коментарів: 5

   

Договір уклали на три автівки, проплатили дві. Із закупівлею поквапилися, щоб не проводити тендер

КП «Кременчукводоканал» купило три автомобіля Renault Logan (версія Life+) на суму 805,4 тис грн. Звіт розміщений в системі електронних закупівель ProZorro. Договір на прямій допороговій закупівлі (тобто без тендеру) уклали з ТОВ «Соллі Плюс. Кременчук». Термін поставки товару — з 24 січня 31 грудня 2020 року.


- Поки що купили два авто, грошей вистачило на два, але угода на три, — коментує Віктор Солодяшкін, директор КП «Кременчукводоканал».


За його словами, один автомобіль обслуговує службу реалізації, абонентський відділ та відділ комерційного обліку. Друге авто - бухгалтерію та юридичний відділ. Необхідність купівлі він пояснив тим, що раніше використовувалися ВАЗ-2107 - машини 2004 року випуску, які потребували постійного ремонту.


Авто куплені за рахунок коштів від господарської діяльності підприємства. Втім, КП «Кременчукводоканал», як і інші комунальні підприємства міста, ввійшло в 2020 рік з кредиторською заборгованістю — і місто виділило цьогоріч з бюджету гроші підприємству на погашення боргів. То чи була нагальна потреба купувати нові авто, ще й три одразу?




- Вони були в постійній експлуатації, потребували постійного ремонту. Ми порахували, що нам невигідно їх утримувати. І головне, якщо витрата палива на «сімку» - 10 л, то тут 5 л (на 100 км — прим.) Машини йдуть з гарантією на три роки. Це економ-варіант серед Renault Logan, - каже Віктор Солодяшкін.


Він додав: не факт, що підприємство оплатить і третю машину. Що стосується бюджетних коштів, якими місто дотує підприємство, він пояснив: вони призначені на погашення кредиту МБРР, який водоканал отримав на енергоефективне обладнання.


- Відсотки щороку ростуть, отже, нам місто допомагає щороку гасити відсотки, інше ми погашаємо за свій рахунок, - запевняє директор водоканалу.


КП «Кременчукводоканал» належить до суб'єктів господарювання, для яких поріг закупівель товарів та послуг складає 1 млн грн. Тобто до цієї суми підприємство може купувати без торгів — цим правом воно й скористалося, уклавши угоду одразу на три авто.


Проте із 19.04.20 року набувають чинності зміни до Закону «Про публічні закупівлі». І він зобов'яже замовників товарів, робіт та послуг, який передбачає конкуренцію на торгах від суми 50 тис грн. Отже, водоканал поспішив купити машини, оминаючи тендер.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

118
19 лютого 2020 21:55

У нас город богатый - запросто можем скинуться на машины новые для чиновников. Минус 800.000 - и никакой ответствености никто не понесет!!! Еще и премии себе выпишут


17 0
88
19 лютого 2020 22:08

это же машины на деньги горожан, а давайте на них поставим датчик gps для слежения за их перемещением?
ну и онлайн сделать слежение, как за троллейбусами или за коммунальной техникой сделано


21 0
72
20 лютого 2020 07:39

А на тавриях ездить для "убыточного" предприятия конечно западло. 


9 0
184
20 лютого 2020 09:28

Ганьба!

Почему до сих пор нет посадок?


3 0
1 656
20 лютого 2020 10:17

Цитата: Всеволод

Ганьба!

Почему до сих пор нет посадок?

Каких посадок?Картошку еще раноsmile,а этих не посадят,они все в доле.


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх