Винесли вирок чоловіку, який у Кременчуці застрелив батька

18.02.2020, 13:03 Переглядів: 3 684 Коментарів: 3

 

Сина визнали винним у вбивстві з необережності

11 лютого Крюківський районний суд Кременчука виніс вирок обвинуваченому у порушенні ч.1 ст. 119 Кримінального кодексу України (вбивство через необережність). Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 


Нагадаймо, 8 грудня 2019 року до патрульних звернулася «швидка». Лікарі не могли надати допомогу потерпілому, тому що в будинку перебував озброєний чоловік.


На місце події, на вулицю Заводську (приватний сектор Крюкова), прибули правоохоронці і виявили 66-річного чоловіка з вогнепальним пораненням. Його ушпиталили. Та потерпілий помер у лікарні.


За попередньою інформацією, нетверезий 38-річний син під час сварки дістав пістолет та вистрелив у батька.


В обвинувальному акті йдеться, що 8 грудня батько і син близько 17.30 перебували у дворі домогосподарства, розпивали спиртні напої (у крові загиблого виявили етиловий спирт в концентрації 1,5 проміле, що стосовно живої особи може відповідати середньому ступеню алкогольного сп'яніння). У цей час син демонстрував батьку свій револьвер системи «Флобер» й один раз вистрелив.


Після того, як батько зробив зауваження з приводу гучності пострілу, і попросив більше не стріляти та заховати револьвер, син почав його ховати у внутрішню кобуру. Під час цього випадково вистрелив один раз у груди потерпілого.


Того ж дня чоловік від отриманої травми помер в Кременчуцькій міській лікарні «Правобережна». Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок кульового сліпого поранення грудної клітини з вхідною раною на передній поверхні грудної клітини, що проникає в порожнину перикарду з наскрізним пораненням серця. Травма супроводжувалась крововиливом в навколосерцеву сумку та ускладнювалась тампонадою серця.


Позиція обвинуваченого

Засуджений в судовому засіданні свою вину визнав повністю і пояснив суду, що дійсно скоїв злочин при обставинах, вказаних в обвинувальному акті.


8 грудня близько 17.00 він повернувся з міста, де придбав пневматичний пістолет додому. Разом з батьком у дворі домогосподарства випали 0,5 л горілки на двох. У цей час він демонстрував батьку придбаний пневматичний пістолет, з якого вони разом зробили кілька пострілів.


Після цього він показав батьку належний йому револьвер системи «Флобер», при цьому здійснив один постріл. Після того, як батько зробив йому зауваження з приводу гучності пострілу, і попросив не стріляти та заховати револьвер, він випадково один раз вистрелив в грудну клітину батька.


Щиро розкаявся в скоєному і прохав його суворо не карати.


Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді 5 років обмеження волі.


На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнити від відбуття призначеного покарання з випробуванням, якщо обвинувачений протягом призначеного іспитового строку в 3 роки не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього судом обов'язки.


Також чоловік має заплатити на користь держави документально підтверджені судові витрати за проведення експертиз в сумі 5 652,36 грн.


Вирок може бути оскаржений у Полтавському апеляційному суді через Крюківський районний суд Кременчука протягом 30 днів з дня його проголошення.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

294
18 лютого 2020 13:34

Якась доволі дивна справа та вирок в ній, тому було би цікаво почитати його мотивування.

 

Чи є в ньому посилання на протокол відтворення обставин події і на висновки балістичної експертизи щодо того, чи співпадає раневий канал з тим, що було продемонстровано при відтворенні події? Чи лише слова, яким всі повірили? ;)

 

Немає посинання на текст вироку в реєстрі?


5 1
0
18 лютого 2020 15:00

Сказка для идиотов, которые в неё поверят. "Достав, ховав..." Я допускаю рукожопость, но блин из Флобера... в грудную клетку... Насмерть...

 

Смазывает всю картину тот факт, что пороховых газов при выстреле из такой пукалки - минимум, т.е. проверить версию выстрела в упор (а я больше склоняюсь к такой, потому как "необережность" - мне лично не подходит) не возможно!


5 0
171
18 лютого 2020 15:14

Ховав у внутрішню кобуру, та потрапив прямо в серце батьку... Якось дівно зараз пістолети стріляють


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх