На конкурс з вивезення сміття у Кременчуці прийшло лише одне підприємство – КАТП 1628 (додано)

17.02.2020, 17:12 Переглядів: 4 048 Коментарів: 4

 

На обидва лоти — з вивезення твердих та вивезення рідких побутових відходів — надійшло лише по одній заявці: від КАТП 1628

Сьогодні, 17 лютого, у виконкомі відбувається конкурс на вивезення сміття та твердих побутових відходів. Нагадаємо, відповідно до вимог Закону «Про житлово-комунальні послуги», низка положень якого набула чинності з травня 2019 року, а також Закону «Про відходи», ці послуги мають надаватися на конкурсній основі.




Конкурсну документацію готував виконком Кременчуцької міської ради — був ухвалений регуляторний акт. Зокрема, конкурсною документацією передбачено два лоти:

  • вивезення твердих побутових відходів;
  • вивезення рідких відходів.

Під час засідання конкурсного комітету стало відомо, що по обох лотах надійшло лише по одній пропозиції — від «Кременчуцьке комунальне автотранспортного підприємства 1628» (КАТП 1628), яке й зараз займається вивезенням відходів у місті.


Саме таку ситуацію «ТелеграфЪ» прогнозував раніше, оскільки конкурсна документація передбачала низку вимог, які наразі здатне виконати лише це підприємство.


Зокрема, передбачено, що учасники конкурсу повинні мати техніку, персонал для вивезення в спеціальні місця (орієнтовно) 78 тисяч тонн на рік твердих побутових відходів і 120 тисяч тонн рідких. Також учасники повинні мати необхідну кількість контейнерів для роздільного збору сміття.


Наразі конкурсна комісія визнала, що лот №1 (по твердих побутових відходах) містить весь перелік необхідних документів.Комісія взяла тайм-аут до 10.15 — о цій годині продовжать вивчати документи.


Після проведення конкурсу та укладення нових угод зі споживачами КАТП 1628 отримає можливість підвищити тарифи на свої послуги – на підприємстві неодноразово заявляли, що зараз ціна не відповідає собівартості.


КАТП 1628 – переможець

Продовживши засідання, конкурсна комісія ухвалила рішення про визначення переможцем конкурсу по обох лотах КАТП 1628. Як повідомив директор департаменту ЖКГ Іван Москалик, на наступне засідання виконкому, що відбудеться 21 лютого, винесуть проєкт рішення про затвердження протоколу конкурсної комісії щодо переможця. 

- На наступному тижні, думаю, підпишемо договір з КАТП 1628, - каже Іван Москалик. 

Він також повідомив, що КАТП 1628 як переможець конкурсу має надати на затвердження виконкому економічно обгрунтовані тарифи на послуги, які теж має затвердити виконком в установлені терміни - через 20 дні після публікації проєкту рішення. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

184
17 лютого 2020 10:23

Странно. Золотая жила же.


2 1
540
1
17 лютого 2020 11:00

Цитата: Всеволод

Странно. Золотая жила же.

Жила то золотая, но эти отходы нужно куда-то вывозить. Чей у нас полигон для отходов (свалка)? На каких условиях и по каким ценам полигон подпишет договор на прием этих отходов?

Так что жила может оказаться и не такой уж золотой.


3 1
1 031
17 лютого 2020 11:55

Неужели. laughing


2 0
0
17 лютого 2020 14:16

Цитата: s2e7r8g
Жила то золотая, но эти отходы нужно куда-то вывозить. Чей у нас полигон для отходов (свалка)? На каких условиях и по каким ценам полигон подпишет договор на прием этих отходов?

Не должно быть вообще таких конкурсов.
В таком маленьком городе, как Кременчуг, должна быть, если по нормальному, одна мусорная компания, которая полностью обслуживает город, выполняет все работы, имеет свой полигон, может мусоросжигательный завод, цеха сортировки, баки, машины, персонал. В идеале фирма частная, но один из учредителей или акционеров - город.
Абсолютно нормальная, рабочая, проверенная система.
Правда при ней ничего не украдешь и это проблема.
Именно поэтому сейчас в мэры и просто во власть выстраиваются очереди желающих возглавить именно эту, ныне действующую, систему.


10 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх