Дачники з сіл поблизу Кременчука жаліються, що живуть у «зоні екологічного лиха»

17.02.2020, 08:35 Переглядів: 6 107 Коментарів: 7

 

Вони звертаються до влади з проханням посприяти у вирішенні їхньої проблеми

Дачники з сіл Ковалівка та Кривуші жаліються, що живуть у «зоні екологічного лиха». Зі своєю проблемою вони звернулися до влади, аби їм допомогли у її вирішенні, та до ЗМІ з метою поширити інформацію.


У своєму зверненні жителі Піщанської територіальної громади (а саме дачних кооперативів «Івушка», «Радуга», «Фіалка») розповідають, що у водойму поблизу їхніх земельних ділянок, за їхніми словами, відкачується забруднена вода з кар'єру, який знаходиться поруч. Через це вода стала зеленою, мутною та смердючою.


Вони бояться, що підземні води, які живлять колодязі та скважини на прилеглих територіях, також скоро будуть у такому ж стані.


Крім того, вони вказують на те, що недалеко від кооперативів знаходиться звалище, куди везуть промислові відходи з Кременчука. Кожного літа звалище горить, забруднюючи довкілля.


Люди закликають представників влади приїхати на місце та побачити все на власні очі, а головне – допомогти у вирішенні вищевказаної проблеми.


З повним текстом можна ознайомити нижче:


Автор: Катерина Турубара Джерело фото: stopcor.org
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

0
17 лютого 2020 08:41

Мало им загадить Днепр, теперь принялись за села. Будет местная влада разбираться с этим или кум куму мигнет и махровая лапа потрет другую махровую лапу?


18 2
641
17 лютого 2020 08:57

Якщо вода з кар'єру, то не найгірший випадок. Там переважно тільки механічні домішки, а не розчинні


9 5
1 656
17 лютого 2020 09:51

Там воду сливают с карьера,но чуток выше по течению есть мусорка,так вот там летом даже жабы мигрируют от туда.И как я писал раньше вся эта "гыдота" впадает в р.Днепр чуток выше по течению,но "красиво"проплывает мимо всего городского берега и пляжа.


5 1
0
17 лютого 2020 10:11

Спеціалізовані прокуратури ліквідовані 5 років тому, також не існує і Кременчуцької районної прокуратури. Нагляд та контроль стану навколишнього природного середовища покладено на Державну екологічну інспекцію. Тільки в адресатах їх чомусь немає


5 2
4 363
1
17 лютого 2020 12:21

Выборы просто местные скоро, сейчас опять про гок вспомнят.

Цитата: Daniel Mroz
Державну екологічну інспекцію
ту, которую на НПЗ не пустили?


7 1
0
17 лютого 2020 12:42

Цитата: zzzzzz
ту, которую на НПЗ не пустили?

Так, це вони. Тільки в них, коли проводять планові на НПЗ- порушень немає. А тут прем'єр щось там доручив на публіку, а в них і отмазка є - не пустили. А буде через 2 місяці планова, то знову порушень не буде. Отакий спектакль.


4 1
35
17 лютого 2020 13:16

З яких пір "жителі"Дачних кооперативів стали вважатися членами Піщанскої громади? Як житель Піщанської громади пропоную врятувати дані дачні кооперативи від "екологічного лиха" шляхом їх ліквідації, вивільнені участки передати атовцям. 


2 23

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх