Плата за газ тепер розділена: кременчужани отримали платіжки по-новому

11.02.2020, 11:01 Переглядів: 6 963 Коментарів: 8

 

У платіжках за січень – два окремі рядки –  за газ по лічильнику і за «газорозподіл». При цьому плату за розподіл газу виставили за 2 місяці – січень та лютий.

Кременчужани за січень отримали «дві платіжки» за газ. Фактично квитанція, сформована фірмою ВАС, яка обслуговує комунальні платежі – одна. Але плата за газ розділена на два окремі рядки: «газ по ліч.» та «газорозподіл». У рядку «газ по ліч.» - обсяг (у кубометрах), реально спожитий у січні. У рядку «газорозподіл» інша цифра обсягу. При цьому (зверніть увагу) – кубометри газу за розподіл виставлені за два місяці (січень та лютий). 



- Отримавши платіжку, спочатку була обурена тим, що мені приписали такий величезний річний обсяг споживання?! Фактично мій обсяг удвічі менший (судячи з платіжок за рік). Та уважно глянувши на платіжку, я побачила, що обсяг розподіленого газу виставлений за два місяці: січень та лютий, - поділилася враженнями від нової платіжки кременчужанка Галина, яка живе у приватному будинку з газовим опаленням.


  


Нагадаємо, плата за розподіл залежить від «замовленої потужності» - це обсяг природного газу, спожитий, починаючи з 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2019 року (цей період вважають «газовим роком»).


Плата за розподіл буде стягуватися протягом року. Для мешканців багатоповерхівок, де люди користуються лише газовими плитами, вона незначна. Для приватного сектору – більш суттєва.


При цьому, як бачимо, плату за розподіл газу виставляють наперед.


За січень ціна на газ (за сумою двох платіжок) склала 6,22 грн за 1 куб м (5,87 грн за газ + 0,35 грн за розподіл).


У грудні нерозділена ціна на газ, яка включала й розподіл, складала  5,71 грн за 1 куб м. Тобто у підсумку для споживачів ПрАТ «Кременчукгаз» блакитне паливо подорожчало на 51 коп за кубометр (січень до грудня). Ціна газу на лютий ще не визначена - на сайті ТОВ «Кременчукгаз-постачання» інформації про неї немає. 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 8

0
11 лютого 2020 11:21

Глянув структуру тарифу за жовтень 2019 р, то при ціні 5.7 грн.\м.куб , в т.ч. 26 коп було за розподіл і транспортування. За січень газ вийшов разом з транспортуванням і розподілом по 6.7 грн за м.куб, подорожчання склало +17%. Отака математика за формулою  Коболєва і Ко


18 0
4 368
1
11 лютого 2020 12:06

так цену транспортировки вывели из стоимости самого газа, или просто добавили?smile ура! покращення настало разом!Намазуйте платежки на хлеб,или еще нет?


14 3
194
11 лютого 2020 12:27

"...плата за розподіл залежить від «замовленої потужності» - це обсяг природного газу, спожитий, починаючи з 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2019 року..."
 Т.е. получается что если я в следующем газовом году потреблю меньше "замовленої потужності" мне что - вернут деньги? Дурная формула. Я в среднем потребляю 6 кубов газа, а плачу за доставку 14-ти кубов, т.к. у меня счетчик установили не с начала газового года, а через три месяца. 


3 1
680
11 лютого 2020 14:35

Офигеть, они просто до цены газа еще и транспорт добавили

ГАЗРОЗПОДIЛ
38.00 м3
0.3480

13.22 грн.


3 1
4 368
1
11 лютого 2020 17:57

smile сегодня наблюдал возле кассы полтавабанка( где кстати за ком платежи берут нехилую комиссию) "радостные" лица горожан с платежками в руках- они там организовали минимитинг, как так выходит, что стали платить больше при цене газа меньше!!!!Я просто еле сдержался, что бы не засмеятся им в лицо, точно зная что некоторые из них 100% голосовали против"тарифного генАцида" и ковбасо по 2.20, с высокой пенсией и зп учителей. Їжте , не обляпуйтесь, намазуйте платіжки на хліб, та не скигліть!


12 8
0
12 лютого 2020 08:37

И ни слова о тех, кто газом не пользуется давно, всё отключено и опечатано, но счет за резервирование мощностей всё равно выставлен. Просто так, за воздух.
На вопрос: "откуда взялись платежки за доставку газа у тех, кто им вообще не пользуется?" министр энергетики Оржель сказал:

что даже те люди, которые сегодня газом не пользуются, могут завтра снова его использовать. Поэтому должны участвовать в поддержании газораспределительных сетей.


Для понимания пример с городским телефоном в квартирах. Да, весь город почти отказался от городских домашних телефонов. Так почему бы не ввести абон плату за резервирование мощностей кабеля и каналов. Потому что чисто теоретически люди могут завтра снова начать пользоваться домашними телефонами.

Я написал в газ постачання с веб-формы сайта и на ящик, указанный на сайте.
И написал с веб-формы в Горгаз.
Постачання ответили со своего ящика, что они не при делах и чтобы я шел ... в Горгах.
А с Горгаза вообще не ответили.
Прийти или позвонить к ним я не могу, с Украины сбежал.


4 1
129
12 лютого 2020 09:20

Цитата: Zuwanderer aus der Ukraine
Прийти или позвонить к ним я не могу, с Украины сбежал.

 

В Германии нет телефонной связи? Можете перебежать в Польшу. Там телефоны точно есть.


2 2
0
12 лютого 2020 21:23

Цитата: solod
В Германии нет телефонной связи? Можете перебежать в Польшу. Там телефоны точно есть.

Вы тоже можете написать, как функционирует ком хозяйство немецкого города, есть ли в гор совете беспартийные самовыдвиженцы, про "ихний" водоканал и транспорт (могу не только текст дать, но и фото, с подробностями).

Связь есть и в Германии. Только нет экономической целесообразности отсюда звонить.
Судя по украинской прессе и участившимся интервью оф лиц, проблема оплаты "за воздух" коснулась многих.

11 февраля Национальная комиссия, осуществляющая государственное регулирование в сферах энергетики и коммунальных услуг (НКРЭКУ) предварительно одобрила проект изменений в Кодекс газораспределительных систем.
Проектом изменений предусматривается, что при условии отсутствия потребления природного газа в течение всего предыдущего газового года, годовая заказанная мощность определяется Оператором ГРС на уровне: 39 куб. м - для объекта бытового потребителя, на котором природный газ используется только для приготовления пищи

Это в любом случае уже лучше (если примут проект), чем выставленные мне сейчас на год 216 куб м


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх