Кременчужанка «дружина ІДІЛу» знаходиться в найбільшому таборі для біженців

10.02.2020, 13:13 Переглядів: 8 125 Коментарів: 9

 

Жінка з Кременчука має надію повернутися додому

В таборі біженців Аль-Хоул в Сирії мешкає кілька десятків громадянок України зі своїми дітьми. У цьому місці утримують

Українських дружин убитих або полонених бойовиків Ісламської держави, вони благають повернути їх з дітьми до України. Як повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень, табір із десятками тисяч жінок та дітей на території Сирії тримають під вартою 400 охоронців. Тут немає шкіл та магазинів, інтернету й телефону, бракує медичної допомоги та елементарних ліків і води. За рік у цьому таборі померли понад 400 малюків. Так діти розплачуються за злочини своїх батьків і помилки матерів.


За парканом утримують понад 70 тисяч дітей та їхніх мам, яких називають «дружинами ІДІЛу». Жінки з Африки, Америки, Азії, Європи. 


Табір для іноземок розділений на дві частини: жінки, які живуть у більшому секторі, побудували радикальний ісламський матріархат. Охоронці кажуть, тут діють суворі порядки, і вбивство - звичайна справа. Вони не зреклися своїх поглядів і не приховують, що чекають на повернення ІДІЛ.


Аліме Аббасова з Кременчука дізналася від українських журналістів, що її чоловік живий: «Чоловік Наріман теж з України. Просто сама вирішила з ним поїхати, тому що люблю його, і це помилка - приїхати сюди».


Її Наріман добровільно долучився до терористів. Наразі він перебуває у в'язниці, в якій утримують іноземців-бойовиків «ІДІЛ» або тих, кого підозрюють, що воювали на боці «Ісламської Держави». Серед них є й громадянин України.


Худорлявий, невисокий Наріман Аббасов геть не схожий на жорстокого бойовика. Ми знаємо, що він воював, утім, полонений намагається переконати, що приєднався до «ІДІЛу» винятково з гуманітарних міркувань.

«А що сказати? Я ж не воював. Допомагав мусульманам. І не шкодую, що допомагав. Деякі є речі, про які шкодую, не буду про них говорити, а загалом не жалкую. Якщо треба, я і в Україні зараз чим треба допоможу», - додав він.


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Андрій Цаплієнко Джерело відео: ТСН
Теги: беженцы
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

171
10 лютого 2020 14:25

Гарна це новина чи погана?


5 1
0
10 лютого 2020 14:50

Цитата: route 66
Гарна це новина чи погана?

Мені здається що це новина про те що треба мізки мати, а не "я его люблю, с ним паехала". Як може буди шкода людей що добровільно їдуть в іншу країну вбивати? Нехай залишається там, я не думаю що тут хтось хоче щоб подібні люди ходили поміж нас.


26 1
1 658
10 лютого 2020 15:28

Цитата: ekobilske

Як може буди шкода людей що добровільно їдуть в іншу країну вбивати? Нехай залишається там, я не думаю що тут хтось хоче щоб подібні люди ходили поміж нас.

А ваше мнение такое же и про интернациональный легион ,который воюет на донбасе в рядах ВСУ? Они тоже получили гражданство и будут ходить рядом с вами.


8 23
0
10 лютого 2020 15:51

Цитата: hunter

Цитата: ekobilske

Як може буди шкода людей що добровільно їдуть в іншу країну вбивати? Нехай залишається там, я не думаю що тут хтось хоче щоб подібні люди ходили поміж нас.

А ваше мнение такое же и про интернациональный легион ,который воюет на донбасе в рядах ВСУ? Они тоже получили гражданство и будут ходить рядом с вами.

Они взрывают гражданских? Головы режут? Или может приехали незаконно в чужую страну, заниматься террористической деятельностью? Интересное у Вас сравнение конечно.


22 7
1 658
10 лютого 2020 15:54

Цитата: ekobilske

 

Интересное у Вас сравнение конечно.

Вы так ничё и не поняли.


3 14
0
10 лютого 2020 15:55

Цитата: hunter
Вы так ничё и не поняли.
Объясните, если Вы имеете в виду что-то другое


3 1
4 368
1
10 лютого 2020 15:56

Цитата: hunter
и про интернациональный легион
ну вы же не хотите защищать свою Родину, приходится за ваши деньги нанимать чужую армию, а соседняя армия какую родину у нас защищает?


12 8
194
10 лютого 2020 16:43

Соседняя армия защищает свою Родину. И нас беспокоет не соседняя армия и соседняя страна, а то что творится в нашей стране.


8 5
0
10 лютого 2020 17:00

Я думаю в Украине нет места всякому мусору по имени ИГИЛ. Это не войны это свиньи да пусть простят животные. Кто вступил в ряды могила не может рассчитывать на милость не зависимо дети или взрослые. Все они совершая теракты или казни чаще всего мирного населения это неравный бой.


17 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх