Поспішайте! 14 вересня - прийом пацієнтів лікарем Владимировим Р.Р.

7.09.2021, 12:00 Переглядів: 10 055

 
У Центрі захворювань хребта і суглобів веде прийом пацієнтів головний лікар Владимиров Роман Романович. Лікар має багаторічний досвід в лікуванні хребта і суглобів новітніми сучасними методами.

Найближчий прийом 14 вересня.

Записуйтеся попередньо на прийом по телефону:

073-431-31-03, 066-431-31-03, 096-953-00-18


Трохи по темі хребта і суглобів ...

Чим еластичнішою сполучна тканина і зв'язки хребта, тим більше рухів в ньому і інтенсивніше обмін води в міжхребцевому диску. До слова, на піку розвитку людини, вода змінюється всередині диска один раз в 10 хвилин. З плином років цей час значно збільшується, а інтенсивність гідратації диска (кількість води всередині диска) - знижується. Разом з цим зменшується висота і еластичність диска, він розплющується, а вертикальне навантаження на міжхребцеві суглоби збільшується. І ось тут починається сам процес старіння суглобів - артрозу. А саме спондилоартроз.

Навантаження по осі на суглоб більше, а кількість суглобової рідини мастила - менше. Хрящ суглоба не отримує достатньо харчування для відновних процесів і його поверхня поступово тьмяніє і стоншується. До цього часто приєднується зсув однієї поверхні суглоба по відношенню до іншої.

Зрушення відбувається через збільшення вертикального навантаження на суглоб при просіданні міжхребцевого диска в момент різкого руху або підйому тяжкості. Диск не може амортизувати при рухах. У ньому недостатній тиск. При цьому розтягується суглобова капсула, в якій багато різних рецепторів, а саме рецепторів розтягування. Щоб капсула при різкому русі і розтягуванні не ушкодилася - різко спазмируються (напружуються) навколишні м'язи і як би "зачиняють", фіксують суглоб в зрушеному, неправильному положенні. У нас, лікарів, це називається функціональний блок міжхребцевого суглоба.

Отже, в суглобі менше рідини, він "сухий", ще й під осьовим навантаженням зрушений, фіксований і позбавлений рухів! Де немає рухів - немає життя. Спробуйте стиснути Ваші два пальця разом. Що буде? Кров вичавить з пальців і тканини перестануть отримувати харчування. Через 2 години почнеться омертвіння тканин. Щоб цього не сталося потрібно розтиснути пальці і повернути циркуляцію крові. Тепер застосуємо це знання до суглобів. Якщо немає суглобової рідини (як кров) і немає рухів (стиснення), що потрібно робити? Але про лікування далі. Ми наблизилися до розуміння того, що відбувається в міжхребцевому суглобі і хребті в цілому при нашому "дорослішанні".

Суглоб і міжхребцевий диск сохне, зменшується еластичність зв'язок, зменшується обсяг рухів між хребцями. Потім суглоби між хребцями можуть блокуватися і зовсім перестати рухатися в деяких перевантажених відділах. М'язи при цьому напружуються і фіксують суглоб. У народі це називається - простріл (через біль, який різко виникає у момент блокування). І якщо в цей момент ми не звернулися за допомогою, то гострий період болю пройде після таблеток або мазі. А ось знерухомлення суглобів хребта в будь-якому постраждалому відділі збережеться.

Довіряйте здоров'я професіоналам!
14 вересня приходьте на прийом!

Запис по телефону:

073-431-31-03, 066-431-31-03, 096-953-00-18
Детально і доступно про захворювання хребта та суглобів, а також про методи лікування можна прочитати на сайті: www.spinanebolit.com.ua

 

У Центрі, на постійній основі працює масажист.

Можна записатися на різні види: лікувальний, оздоровчий, антицелюлітний, вісцеральний та ін.

Приємна система знижок для постійних клієнтів. Індивідуальний підхід до кожного клієнта.
Запис по телефону: 073-431-31-03, 066-431-31-03, 096-953-00-18

МОЗ України АЕ571070

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх