Чому кременчужанам вигідніші скориговані платіжки за тепло, ніж знижені тарифи

17.01.2020, 18:19 Переглядів: 4 304 Коментарів: 3

 

У мерії пояснили, чому плата за новим зниженим тарифом «Теплоенерго» та КремТЕЦ буде вищою, ніж нинішні нарахування у платіжках

Під час розгляду питання про зниження тарифів для ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» мер міста Віталій Малецький спитав: чи вигідно споживачам укладати нові угоди і отримувати тепло за новим тарифом? Чи краще користуватися «старим» тарифом і коригуванням нарахувань у платіжках, як це передбачає уряд? Питання він адресував Ользі Ревезі, заступнику директора з фінансових питань КремТЕЦ.



У ході обговорення зійшлися на тому, що побутовим споживачам краще не поспішати з новими договорами і скористатися терміном, який передбачає їх укладення до 1 травня. Тобто продовжувати користуватися опаленням на попередніх умовах, і за старим тарифом: 1998,64.


Це підтверджують і підрахунки ТЪ:

  • За фактом платіжка в мешканців однокімнатної квартири 34,3 кв  м (у будинку з лічильником) вийшла «легшою» на 232 грн, сума в рахунку склала 824 грн.
  • Натомість за новим тарифом (1863, 26 грн/Гкал) рахунок споживачів цієї ж квартири склав би 978 грн (на 154,4 грн більше). І чим більша площа квартири - тим суттєвіша різниця.

 

Така сама ситуація і по КП «Теплоенерго», якому нові (знижені на 7,7%) тарифи були встановлені ще до початку опалювального сезону: удар по кишені вже відчули на собі мешканці багатоповерхівок, які встигли укласти договори по-новому.





Але виникає закономірне питання: якщо вартість газу знизилася (і це враховано в нових тарифах), чому тоді вони не пропорційні «коригуванню нарахувань» - за старими тарифами?


Чому нові тарифи вищі від скоригованих сум у платіжках?

Сьогодні це питання з’ясовував під час засідання виконкому і мер.


Пояснив Іван Москалик, керівник департаменту ЖКГ:


- Урядом, ви знаєте зменшена ціна газу. І коригування діючого тарифу, за яким 99,9% мешканців Кременчука сьогодні споживає теплову енергію, відбувається за «старою» послугою, в якій врахована ще стара заробітна плата, енергоносії і так далі – старі, не перераховані. А те, що зараз подає на затвердження «Кременчуцькка ТЕЦ», той тариф, який ми затвердили для «Теплоенерго» - на постачання теплової енергії та постачання гарячої води – у ньому вже враховані підвищення заробітної плати (а вона двічі піднімалася за минулий рік до моменту затвердження тарифу «Теплоенерго»). Там враховані матеріали, енергоносії та інше – усе, що входить до структури тарифу. Тобто для комунальних підприємства інших надавачів (послуг – ред.) цей тариф є більш економічно обгрунтованим.


Ольга Ревега підтвердила: у новому тарифі відшкодовуються всі витрати за новими цінами.


- Але споживачам вигідніше дочекатися 1 травня, - зауважив мер.


Іван Москалик додав, що КП «Теплоенерго» за такої ситуації проситиме фінансову допомогу з бюджету.

Нові тарифи КП «Теплоенерго» та КремТЕЦ вступлять у дію лише після того, як споживачі визначаться з моделлю договірних відносин і укладуть договори на нові послуги. На це дається час до 1 травня 2020 року. Із 1 травня тарифи набудуть чинності, навіть якщо ви не укладете договір – вважатиметься, за замовчуванням, що ви обрали індивідуальну форму.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

220
1
17 січня 2020 18:37

Совсем людей запутали....То заключайте новые договора, то не спешите, то скидка будет, то перерасчет, то газ подешевел, то транспортировка подорожала.... Астанавитесь......laughing


24 0
513
17 січня 2020 19:01

" это даже хорошо, что пока нам плохо "


6 0
739
1
17 січня 2020 22:15

  так мозги людям закрутили, щоб нічого не було зрозумілим.


9 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх