Депутати проголосували за створення реєстру педофілів

25.12.2019, 13:12 Переглядів: 2 965 Коментарів: 3

Доступ до кримінального списку матимуть правоохоронці, директори освітніх та медзакладів

 

19 грудня нардепи ухвалили закон №0887, який передбачає створення реєстру педофілів. Відповідна інформація є на сайті Верховної Ради України.


Отже, після підписання закону президентом мають створити Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості дитини. Реєстр буде вести Міністерство юстиції, - йдеться на сайті Мін'юсту.


До реєстру вноситимуть повне ім’я засудженого, дату його народження, місце проживання та вчинені ним злочини. Це відбуватиметься лише після вироку суду, який набере сили. Виключатимуть з реєстру, якщо вирок скасують. Доступ до кримінального переліку матимуть керівники прокуратур та органів досудового розслідування, прокурори, слідчі та інші уповноважені особи Національної поліції і Державного бюро розслідувань.


«Крім того, право на отримання інформації щодо факту перебування конкретної особи в Реєстрі матимуть керівники дошкільних навчальних закладів, середніх навчальних закладів, позашкільних навчальних закладів, закладів охорони здоров’я або іншої установи та організації, зобов’язаної здійснювати нагляд за малолітніми особами або надавати послуги медичного, навчального та соціального характеру. Наприклад, керівники дитячих таборів, санаторіїв, спортивних шкіл, різноманітних гуртків тощо. Крім того, будь-яка фізична особа може отримати інформацію про себе», – зазначив заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук.


Разом з цим, закон посилює відповідальність за злочини, передбачені ст.152, 153 Кримінального кодексу України, проти особи віком до 14 років, незалежно від її добровільної згоди. Зґвалтування карається 10-15 роками в'язниці. Повторне зґвалтування дитини каратиметься 15 роками в’язниці або довічним ув’язненням.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 658
25 грудня 2019 14:00

Я так думаю гдето 450 человек уже все знают.smile


10 1
364
25 грудня 2019 17:52

Ці реєстри на кожному паркані повинні висіти. А поруч на стовпах ті, чиї прізвища внесені в реєстри.


6 2
604
26 грудня 2019 11:17

Цитата: hunter
Я так думаю гдето 450 человек уже все знают

Ви забули,що місцеві депутати теж мають право на місця в цьому реєстрі.


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх