Що сталося з водопостачанням у ліцеї №6 та дитячих садках №3 та №59

13.12.2019, 16:42 Переглядів: 2 680

За інформацією департаменту освіти Кременчука, 11 грудня трапилася аварія на мережах водопостачання, що порушило роботу цих освітянських закладів

12 та 13 грудня у Кременчуці не працювали дошкільні навчальні заклади №3 та №59, а також їдальня Кременчуцького ліцею №6 «Правобережний». За інформацією департаменту освіти Кременчука, це пов'язано з тим, що 11 грудня сталася непередбачена аварія на мережах водопостачання в районі цих закладів освіти, і тому там тимчасово припинили подачу води.


Коли КП «Кременчукводоканал» усунув аварійну ситуацію та почав промивати мережі, 11 грудня у другій половині дня у вищевказаних навчальних закладах з кранів потекла вода невластивого кольору.


Так як це могло призвести до отруєння чи інших інфекційних захворювань, адміністрації ДНЗ №3 та №59 вирішили припинити навчально-виховний процес, через що садочки два дні не працювали. Також повідомили Кременчуцьке міськрайонне управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області та лабораторію «Кременчукводоканалу» про ситуацію, що склалася. У ліцеї №6 «Правобережний» тимчасово припинили роботу їдальні.


Проби води взяли на хімічний та бактеріологічний аналізи. Результати хімічного аналізу були отримані 12 грудня, а бактеріологічного – 13 грудня. Після цього стало можливим відновити навчальний процес.

 

Також у департаменті освіти Кременчука прокоментували інформацію про штучну економію теплоносія та фонду оплати праці працівників. Тож теплоносій у садки та ліцей подавався згідно договору, без відключення.

 

Крім того, департамент повідомив, що відповідно до законодавства, «у випадку, коли в окремі дні заклад не здійснює освітній процес з незалежних від працівників причин, оплата їх праці здійснюється з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, за умови виконання іншої організаційної або педагогічної роботи». Тобто економії зарплати не відбулося.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх