Авіатори Кременчука доєдналися до масштабного конкурсу «Авіатор» та змагаються за поїздку до Лондона 

13.12.2019, 16:00 Переглядів: 1 779

12 грудня в українських вишах відбувся перший етап масштабного освітнього конкурсу «Авіатор 2020», який вдев'яте проводиться Фондом Бориса Колеснікова

 

Цьогоріч проект об'єднав 8 600 студентів з 51 авіаційного та технічного навчального закладу, в тому числі, з Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ та Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка. У рамках першого відбіркового туру студенти вирішували завдання з математики і фізики, демонстрували ерудицію, знання аеродинамічних законів, логічне мислення і високу організованість.


   


Президент благодійного Фонду Борис Колесніков привітав конкурсантів з початком інтелектуального марафону, побажав їм віри у свої сили і прагнення до здорової конкуренції. «Наш конкурс впевнено підбирається до десятирічної позначки, і за роки проведення він дав путівку в життя сотням фахівців: пілотам, диспетчерам, інженерам, конструкторам. У багатьох випускників вишів участь в фіналі або перемога в «Авіаторі» стали першим рядком в резюме, першим професійним досягненням. Викладачі по всій Україні підтримують проведення проекту, переживають за своїх студентів. Наш конкурс на сто відсотків виконує завдання зацікавити авіаторів їх майбутньою професією, мотивувати для навчання і розвитку вітчизняного авіапрому», - підкреслює Борис Колесніков.


Конкурс «Авіатор 2020» проходить у чотири відбіркових етапи і вимагає від учасників всебічної підготовки. У лютому 2020 року відбудеться другий відбірковий тур, на якому конкурсанти здадуть тести з технічної англійської мови. Студенти, які показали найкращі результати, пройдуть до третього етапу. У березні 2020 року вони будуть вирішувати бізнес-кейси. Фіналісти «Авіатора 2020» в квітні презентують власні проекти та стартапи, актуальні для авіакосмічної галузі, перед експертним журі. У фіналі авіатори не тільки захищають свої проекти, а й підтримують один одного, обмінюються ідеями, обговорюють особливості технічних рішень. Тому студенти вже зараз починають продумувати свої презентації.


  


«Не вперше беру участь в конкурсі «Авіатор». Ще в минулому році вирішила перевірити свої сили, готувалася до різних етапів. Я спілкувалася зі студентами, які раніше перемагали в проекті, і бачу, що після поїздок на авіафоруми у них змінюється світогляд, зростає самооцінка, з'являються нові знайомства і перспективи. Завдяки Фонду Бориса Колеснікова у нас є можливість долучитися до міжнародного професійного співтовариства ще під час навчання. Звичайно, я хочу використати таку можливість. Сподіваюся пройти до наступного туру», - розповідає конкурсантка Тетяна Олексюк.


Переможці «Авіатора 2020» відправляться в липні наступного року до Лондона, на світовий авіафорум Фарнборо.


Нагадаємо, Фонд проводить конкурс «Авіатор» з метою підтримати талановиту молодь, допомогти з вибором спеціалізації і ознайомити переможців з новітніми галузевими досягненнями. За роки проведення проекту в ньому взяли участь більше 38 000 студентів; 600 переможців були нагороджені поїздками на міжнародні авіаційні форуми Ле Бурже до Франції і Фарнборо до Великобританії.



Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх