У Кременчуці цьогоріч відремонтують два «апокаліптичні» дахи

13.12.2019, 11:02 Переглядів: 2 415

Капремонти покрівель передбачені в рамках міської програми

У Кременчуці за бюджетний кошт планується відремонтувати цьогоріч покрівлі двох гуртожитків-малосімейок: на вулиці Шевченка, та у пров. Толстого, 36.


Керівник департаменту ЖКГ Іван Москалик назвав дахи цих будинків «апокаліптичними» - вони течуть, а люди пишуть скарги в мерію.


Дахи відремонтують у рамках міської Програми капітальних ремонтів, реконструкції та поточних ремонтів. Програма передбачає обсяг фінансування 25 млн грн, з них:

  • 11 млн грн — на капітальний ремонт;
  • 10 млн грн — реконструкція;
  • 4 млн грн — поточний ремонт.


Це було б явно не на 2 дахи. Проте у бюджеті Кременчука на капремонт житлового фонду передбачено 1 млн 235 тис грн, на поточний — 1 млн грн (загальна сума 2 млн 235 тис грн).


Тобто на Програму капремонтів не заклали гроші в повному обсязі. Зате на комунальне телебачення з газетою в бюджеті заклали 18 млн грн.


Мер Кременчука Віталій Малецький під час обговорення на бюджетному семінарі зазначив, що співвласники мають залучати кредити на капремонти та утеплення у своєму житлі, як це роблять ОСББ.


Житловий фонд, що досі на балансі КГЖЕП «Автозаводське» - це 1051 житловий будинок. Середнє зношення житлового фонду становить 40-60%. «Ветхими» визнано 28 будинків загальною площею 6,236 тис. кв. м. Аварійних немає.


На сьогодні понад 900 будинків потребує комплексного капітального ремонту та реконструкції, оскільки експлуатуються понад 30 років. Такі дані наведені в преамбулі Програми.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх