Після трагедії в Одесі у Кременчуці перевірятимуть місця з масовим скупченням людей

13.12.2019, 08:28 Переглядів: 2 632 Коментарів: 5

Проводитимуть перевірки систем пожежної безпеки

На Полтавщині до 26 грудня перевірятимуть системи пожежної безпеки установ з масовим перебуванням людей. Про це повідомив заступник начальника ГУ ДСНС Полтавської області Володимир Гришанін на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

 

Перевірки проводитимуть у дитячих садках, школах, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, гуртожитках, лікарнях та об’єктах соціального захисту, а також на ринках й у розважальних закладах.

 

Таке рішення пов'язане з трагічними подіями в Одесі – там 4 грудня виникла пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, яка забрала життя 16 людей. Пізніше у ході розслідування виявили недотримання правил пожежної безпеки у даному навчальному закладі. Після цього Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну і органам місцевої влади провести перевірку стану протипожежного захисту закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей.

 

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов закликав всіх керівників відповідних установ і організацій сприяти цим перевіркам.

 

- Враховуючи трагічні події в Одесі, хочу наголосити, що в питанні безпеки – компромісів не повинно бути. Є моменти, що залежать від нас і ми повинні їх виконати на 100%. Нині питання протипожежної безпеки – найважливіше. Закликаю всіх керівників структурних підрозділів, підприємств, установ та організацій сприяти цим перевіркам. Це вимога прем’єр-міністра й вона повинна бути виконана, – сказав Олег Синєгубов.

 

Очільник області додав, що кожен керівник навчального закладу, установи охорони здоров’я та об’єктів соціального спрямування несе особисту відповідальність за безпеку.

 

За інформацією заступника начальника ГУ ДСНС Полтавщини Володимир Гришаніна, протягом 2019 року проводилася робота з профілактики пожеж: 

 

- Зокрема перевірили готелі та місця масового відпочинку людей. З 121 об’єкта перевірили 85, виявили 915 порушень, притягнули до відповідальності 88 осіб. Також перевірили заклади охорони здоров’я області. Виявили понад 5 тисяч порушень.


Як раніше повідомляв «ТелеграфЪ», на сесії 12 грудня депутати Кременчуцької міської ради виступили за виділення коштів на протипожежну безпеку у закладах освіти, медицини й культури замість їх витрати на друк власних піар-матеріалів (9,3 млн грн). Але через кілька годин передумали й передбачили гроші у бюджеті саме на газету.


Автор: Катерина Турубара Джерело фото: profseminar.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
13 грудня 2019 08:49

пл. Перемоги, 2. Их там всегда много. Проверьте срочно, и разгоните по возможности


14 0
738
1
13 грудня 2019 09:08

так, я  пам,ятаю, як ще за радянських часів,  працівників, які робили по змінах,  примушували відвідувати навчання з правил пожежної безпеки, та надзвичайних ситуацій. Причому, ходили у свій вільний час, і були передбачені адміністративні стягнення, якщо працівник не з,явився на заняття. І цих інспекторів, чи інструкторів, було  десятки в кабінетах! Чим вони займалися, і яка від них була користь- невідомо. Та й зараз мабуть усе так.


7 1
938
13 грудня 2019 09:25

Близько 20 років тому гуртожиток коледжу Остроградського.

Як тільки наступали сильні морози, так доводилось шото робить, ібо старі вікна з величезними прорізами страшенно пропускали холод, обмерзали, цвіли відкоси. Батареї ледь теплі. Проводка була слаба, тому хоч якось вирішити ситуацію по коридору пустили проводку по наружі, але в самих кімнатах з проводкою повна дупа - з великої кімнати з розетки через отвір в стіні йде перемичка на розетку в малій кімнаті, від якої йде петля на іншу розетку з протилежної сторони стіни. В результаті якщо в обох кімнатах вмиакються електрочайники, то плавиться ілоляція на алюмінієвих проводах. Часто ці розетки прикривають настінними коврами. І от щоб зігрітись доводилось нишком вмикати в ушатару проводку обігрівачі. Вихователь О.П. звісно ганяла за це, відбирала якщо у кого побачить, але в основному вдавалось ховати, хоча в її кабінеті обігрівач працював ПОСТІЙНО. Були часи коли на 4-му поверсі вода в кранах ледь бігла, не кажучи вже за 5-й. Пожежні гідранти мають насоси підкачки але хто зна чи вони працюють. Пожежної сигналізації немає.

Тобто трагедія там могла повторитись з високою долею ймовірності. Чи така ж ситуація зараз я не знаю, але в аудиторіях як коледжу так і КНУ холодно. Висновки робіть самі


5 0
171
13 грудня 2019 09:41

Сразу после пожара в российском ТЦ тоже кинулись проверять. Время прошло, подзабылось. Теперь опять пожар, опять будут проверять. А просто без происшествий, постоянно контролировать почему нельзя?


9 0
417
13 грудня 2019 10:05

Цитата: route 66

Сразу после пожара в российском ТЦ тоже кинулись проверять. Время прошло, подзабылось. Теперь опять пожар, опять будут проверять. А просто без происшествий, постоянно контролировать почему нельзя?

Это уже проходили: приходит инспектор, находит массу проблем, и выносит постановление о прекращении функционирования предприятия. Зате два варианта: либо заплатить ему и все будет по прежнему, либо заключить договор с ЧП, которое сертифицировано по устранению недостатков пожарной безопасности (владелец данного ЧП большой пожарный начальник, или его родственники). У меня такая контора проводила противопожарную пропитку стен и потолков на складе (2 парня из опрыскивателя брызгали водичкой). После их обработки, я взял отодрал кусок обоев, и при них подпалил зажигалкой. Ответ убил: так защита комплексная, на всю глубину стены, а не на обои. Поэтому не верю я этим властям.


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх