Вбили та закопали у лісосмузі: обвинуваченим у жорстокому вбивстві на Полтавщині винесли вирок

10.12.2019, 09:50 Переглядів: 5 694

Обвинуваченому у вбивстві присудили довічне ув'язнення, його спільнику - 12 років тюрми

 

Днями Полтавський районний суд виніс вирок двом чоловікам за звинуваченнями у вбивстві 2 підприємців. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Полтавської області.


Вбивство сталося у червні 2016 року у лісосмузі неподалік села Абазівка Полтавського району. Чоловік 1980 року народження разом зі спільником 1983 року народження вирішили пограбувати двох підприємців, чоловіка та жінку. Вони були знайомі одне з одним.

На той час 36-річний обвинувачений спочатку убив чоловіка, а потім - жінку, вистреливши у голову обом жертвам. Потерпілі сиділи у автомобілі Volkswagen Touareg.


Нападники забрали гроші та золоті вироби підприємців, сіли в автомобіль і перевезли трупи до лісосмуги між селами Уманцівка та Бугаївка Полтавського району. Там закопали тіла.


Пізніше з'ясувалося, що зловмисники привласнили 3 тисячі доларів, золоті прикраси орієнтовною вартістю майже на 19 тисяч гривень.


Як правоохоронці вийшли на злочинців

В одному із домогосподарств в селі Гутирівка Полтавського району правоохоронці виявили розукомплектовані частини автомобіля Volkswagen Touareg. На окремих деталях знаходились сліди речовини, схожої на кров. Окрім цього, з будинку вилучили пістолет та набої до нього.


 


За підозрою у незаконному заволодінні машиною затримали тоді 36-річного сина власниці домогосподарства. Під час слідчого експерименту підозрюваний вказав місце у лісопосадці, де він сховав тіла жертв. Правоохоронцям знадобилося майже 5 годин, щоб їх розкопати.


 


Пізніше затримали спільника, якому тоді було 33 роки. Чоловік мав судимість. Він був зареєстрований у Київській області, але фактично проживав в Полтавському районі. Йому повідомили про підозру у вчиненні розбійного нападу за попередньою змовою групою осіб, тобто за ч. 2 ст. 187 КК України, та посадили під варту.


Вирок суду

Наразі 39-річного чоловіка засудили до довічного позбавлення волі за такими кримінальними статтями:

  • п. п. 1, 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство 2 осіб з корисливих мотивів);
  • ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень);
  • ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, що завдало великої матеріальної шкоди);
  • ч. 1 ст. 263 (придбання, зберігання, носіння вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу).


36-річний спільник засуджений до 12 років тюрми із конфіскацією майна за статтями Кримінального кодексу України:

  • за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчинила розбій);
  • ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, що завдало великої матеріальної шкоди);
  • ч. 1 ст. 396 (заздалегідь не обіцяне приховування особливо тяжкого злочину).
Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: pol.gp.gov.ua
Теги: вбивство
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх