Інша Жінка профінансувала відкриття мовної школи на Петрівці

4.12.2019, 13:00 Переглядів: 4 071

 

ГО «Інша Жінка» діє в місті трохи більше року, а за своєї активності, кількості реалізованих проектів та ініціатив вже давно випереджає інші організації, які вже давно діють.


Одним із знакових проектів для життя міста стала "Інша школа бізнесу для жінок", яку було реалізовано у період з травня по червень місяць включно.


Головною метою цього проекту є створення можливостей для жінок, сприяння їх фінансовій та економічній незалежності та залучення до сфер бізнесу. За словами голови ГО "Інша Жінка" Юлії Цибульської, фінансова самостійність жінок дозволить їм почувати себе впевненіше по життю, планувати свій власний розвиток, кар'єру та будувати те життя, про яке мріє саме вона. "Залучення жінок до економіки країни дозволить зростити показник ВВП до 15%, і це є економічно та науково обгрунтовані дані. В Україні 54% жінок, і лише 17% з них мають у своїх руках фінансові ресурси. В нас є сталою практикою чи звичаєм, аби жінка не працювала та повністю у своїй потребах покладалася на чоловіка. Але, враховуючи також інший показник - в нашій країні більше 70% матерів-одиначок - стереотипи щодо "чоловік забезпечує, жінка - дбає про родинне вогнище" повинні відмерти, як рудимент з домострою. Тому гендерна рівність - це не лише про жінок, а про чоловіків та суспільство в цілому", - підкреслює Юлія. 


Інша школа бізнесу для жінок - унікальний проект, бо він не лише навчає, але й дає гроші на розвиток власної справи. Менторки проекту - виключно жінки, що вже започаткували свою власну справу та готові передавати свої знання та досвід іншим. Це - найцінніший досвід та можливість, аби вас, мов за руку, провели крізь усі можливі перепони на шляху до відкриття власного бізнесу та дали цінні поради, як не варто робити. 


Кожна з учасниць проекту повинна була презентувати свою бізнес-ідею та бізнес-план. Ці ідеї приймали участь у відкритому загальному конкурсі та за них голосує спільнота у фейсбук. Переможницею стала Марина Мартиненко з проектом мовної школи для віддаленого району міста - Петрівки, де взагалі немає ніякої соціальної інфраструктури для дітей. Марина отримала грошовий фонд у розмірі 30 000 грн та вже працює над реалізацією проекту.


Як все відбувалось, можна подивитись тут


Зараз Інші Жінки готують до запуску вже другий сезон іншої школи для жінок, тому радимо Вам не зволікати, а діяти. І покажіть цю статтю своїм дружинам, будь ласка. Не пошкодуєте! 



Автор: прес-служба ГО Інша Жінка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНША ЖІНКА»

Інша жінка

Громадська організація Інша Жінка була створена у 2018 році

Актив організації - жінки, які є експертками та досягли результатів, кожна у своїй галузі: бізнесі, суспільній роботі, мистецтві та творчості, та готові приділяти час суспільно-важливим проектам, ділитися досвідом, підтримувати інших. І він постійно зростає

Наша мета - розбудувати спільноту освіченого суспільства, в якому інтелект буде трендом, а гендерна рівність - запорукою економічного зростання в суспільстві

Громадська організація Інша Жінка за 2 роки існування реалізувала багато ініціатив у підтримку гендерної рівності, розвитку жіночого підприємництва та попередження домашнього насильства, в тому числі через фінансову незалежність. На запрошення Іншої Жінки Кременчук відвідали Ніна Левчук, Марія Єфросиніна, Ольга Фреймут, яка запропонувала бути Амбасадором організації. У 2019 році був реалізований пілотний проект школи бізнесу для жінок, переможниця якого отримала 30 000 грн на розвиток власної справи та відкрила соціальний центр з вивчення іноземних мов. Зараз Інша Жінка створює Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці, проект є грантовим та допомагає жінкам абсолютно безкоштовно отримати якісну бізнес-освіту та широку медійну підтримку їх майбутніх проектів, партнерів та партнерок, перший офіс, інформаційну підтримку.

Ця рубрика - про нас та нашу діяльність, про можливості для жінок та перспективи розвитку нашого міста. Долучитись до нас можна на нашому сайті

www.divergentwoman.com

А також на офіційній сторінці у ФБ

https://www.facebook.com/divergentwoman/

З повагою,

Голова ГО «Інша Жінка» Юлія Цибульська

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх