Депутат-укропівець Кальченко претендує на посаду у кременчуцькому виконкомі (додано)

4.12.2019, 12:02 Переглядів: 5 289 Коментарів: 1

 

Він вирішив поміняти посаду начальника цеху на «Укртатнафті» на керівника відділу виконкому

Депутат Олександр Кальченко, очільник фракції «Укроп» у міській раді, хоче обійняти посаду начальника відділу енергоменеджменту та енергетики виконавчого комітету Кременчуцької міської ради. Про це ми дізналися з реєстру декларацій на сайті НАЗК: претендент подав декларацію про доходи.


Олександр Кальченко прийшов у політику з ПАТ «Укртатнафта», він начальник енергосилового цеху. Тепер він вирішив проміняти добре оплачувану посаду начальника цеху НПЗ на менш оплачувану посаду начальника відділу у виконкомі. Що спонукало його змінити роботу? Ми опублікуємо коментар депутата, тільки-но вдасться його отримати.


За даними декларації кандидата на посаду у виконкомі, його зарплата за основним місцем роботи склала 434 738 грн, тобто на місяць – 36,2 тис грн. Зарплати начальників відділів у виконкомі (без стажу в органах місцевого самоврядування) приблизно вдвічі нижчі.


Декларант має у власності квартиру, автомобіль Nissan X-Trail (2014 року) та є кінцевим бенефіціарним власником ПП «Енергобуд-2019». Його дружина теж має у власності квартиру та автомобіль Toyota Camry (2012 року). В активах Олександра Кальченка $9 тисяч та 40 000 грн готівкою.


Олександр Кальченко відомий своїми критичними виступами з трибуни з приводу енергоефективності, часто критикує діяльність КП «Теплоенерго». Також він позивався до міської ради, намагаючись скасувати рішення виконкому про підвищення тарифів у транспорті до 5 гривень. Проте доки йшов розгляд позову, він втратив актуальність бо тариф у маршрутках виконком уже підвищив до 6 грн.


Зараз опозиційний депутат Кальченко поповнить команду влади. За нашим даними, він уже пройшов конкурс. «Зміна курсу» може торкнутися і фракції «Укроп».


До Кальченка начальником відділу енергоменеджменту у виконкомі була Тетяна Андрієвська, і після того, як вона пішла, посада довгий час залишалася вакантною.


Кого з депутатів ще працевлаштували

Кальченко не єдиний депутат міськради, який уже після свого обрання отримує посаду у виконкомі. До цього заступником начальника департаменту ЖКГ був призначений Валентин Курченко-Гай (РПЛ); а нещодавно начальником відділу сімей та дітей було призначено Андрія Макарова (Поруч), який прийшов на керівну посаду фактично зі студентської лави. 


Ще один депутат із фракції РПЛ Сергій Костромінов, який йшов на вибори безробітним, отримав роботу на КП «Кременчукводоканал». 


Додано


Олександр Кальченко прокоментував своє рішення очолити відділ енергоменеджменту. 


- Ні з якими меркантильними інтересами це не пов'язано. Питання в тому, що потрібно займатися тим, що тобі близьке. Я вирішив змінити вид діяльності. Хочу працювати енергоаудитором, і це мій фах. Зараз пройшов відбір на навчання енергоаудиторів у Польщі. 


- Як тепер голосуватимете на сесії: так, як мер скаже?


- Я з ним це питання не обговорював. 


Олександр Кальченко додав, що його зарплата на НПЗ була в межах 20 тисяч гривень, а в декларації він дещо припустився неточності і вказав всі доходи (у тому числі від інших видів діяльності) як зарплату. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
5 грудня 2019 21:15

Тільки не ПП «Енергобуд-2019», а ПП «Енергобуд-2009». І КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК з 03.12.2019 року - ІВЖЕНКО НАТАЛІЯ МИХАЙЛІВНА, а не Кальченко О.В.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх