За фактом зриву опалювального сезону у Світловодську відкрили кримінальну справу

26.11.2019, 14:01 Переглядів: 3 334 Коментарів: 3

 

Правоохоронці інкримінують посадовим особам «Світловодськпобут» зловживання повноважннями, що спричинили тяжкі наслідки. Тим часом частина мешканців ще гріється у пунктах обігріву

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом зриву опалювального сезону у Світловодську. Про це повідомила Знам’янська місцева прокуратура, яка здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст 364-1 КК України - зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки.


«У межах досудового розслідування перевіряється причетність службових осіб спільного підприємства ТОВ «Світловодськпобут» до можливого привласнення коштів, отриманих від споживачів теплової енергії за надання відповідних послуг», - повідомляє прокуратура.


Правоохоронці підозрюють, що службові особи привласнили кошти, які могли бути сплачені за природний газ (заборгованість підприємства становить понад 50 млн грн).


«Крім того, службові особи здійснили неналежну підготовку до опалювального сезону котельного обладнання та теплопостачальних мереж, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам мешканців територіальної громади міста Світловодська.
В рамках слідства також перевіряється причетність до вказаних протиправних дій посадових осіб органу місцевого самоврядування» - говориться в повідомленні.


Опалювальний сезон у Світловодську розпочався лише 21 листопада, а у вихідні через пориви на 13 ділянках теплотраси без опалення залишилося пів міста. Люди навіть блокували рух на дамбі Кременчуцької ГЕС, повідомляють місцеві ЗМІ.

 

24 листопада обласна влада Кіровоградщини оголосила надзвичайний стан у Світловодську, залучивши сторонню допомогу для ліквідації поривів на теплових мережах.


 


На допомогу прийшли й кременчуцькі комунальники: бригади КП «Теплоенерго» та КП «Кременчукводоканал» зі своєю спецтехнікою долучилися до ліквідації аварійних поривів, повідомила пресслужба мерії Кременчука. Міська влада направила допомогу на прохання міністра розвитку громад та територій України Альони Бабак.


 

Кременчуцькі комунальники лагодять теплотрасу у Світловодську


За повідомленням сайті МВС, до ліквідації надзвичайної ситуації у Світловодську 25 листопада було залучено близько 100 рятувальників та більше двох десятків одиниць техніки. Станом на 26 листопада усунуто 6 поривів теплотраси, ще 7 планується усунути сьогодні. Наразі від Управління ДСНС в області залучено 9 одиниць техніки та 32 чоловіка особового складу.


 


У цілодобовому режимі працюють 7 пунктів обігріву з польовими кухнями.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: ДСНС, пресслужба мерії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
26 листопада 2019 16:09

а где Грубич со своей полевой кухней? на югах там теплее?

 


0 2
0
26 листопада 2019 17:09

если пару чел посадят , срывов станет на много меньше

 


6 1
0
26 листопада 2019 18:09

кого сажать? тех кто продал котельни или тех кто теплотрасы не отримонтировал? пока розберутся придет срок давности.


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх