П'ятеро кременчуцьких ліцеїстів стали стипендіатами Президента України

25.11.2019, 16:03 Переглядів: 6 210 Коментарів: 1

Ця стипендія є найвищою з усіх академічних стипендій

25 листопада в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулося урочисте вручення банківських карток на отримання Президентських стипендій переможцям Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2018-2019 навчальному році.



 

Міжнародна олімпіада. Баку. Азербайджан


Як повідомила «Телеграфу» заступниця директора педколеджу та керівниця ліцею «Політ» Леся Крупіна, цьогоріч 5 учнів ліцею отримують стипендію Президента України у розмірі 2 950 грн. Це учні 11 класу ліцею «Політ», призери ХХХІ Міжнародної олімпіади з інформатики ІОІ-2019, що відбулася 4-11 серпня 2019 року в м. Баку (Азербайджан), Софія Мельник (срібна медаль) та Андрій Куц (срібна медаль).


 

Центральноєвропейська олімпіада. Братислава. Словакія


Також Андрій та Софія є переможцем і призеркою Центральноєвропейської олімпіади з інформатики СЕОІ-2019, у якій вони брали участь 23-29 липня 2019 року у м. Братиславі (Словакія).


 

Карина Ожерельєва


Також стипендіаткою Президента України цього року стала переможниця Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури у 2019 році, лауреатка стипендії імені Героя Небесної Сотні – Героя України Ігоря Сердюка, учениця 11 класу ліцею «Політ» Карина Ожерельєва.


 

Європейська олімпіада. Марибор. Словенія


За видатні успіхи в навчанні відзначені й переможець Всеукраїнської олімпіади з інформатики, учень 9 класу ліцею «Політ» Олег Навер та призер Всеукраїнської олімпіади з інформатики, який посів ІІ місце, учень 10 класу ліцею «Політ» Артем Фомюк. Хлопці також є призерами Європейської юніорської олімпіади з інформатики, що проходила 23-29 серпня 2019 року в м. Мариборі (Словенія).

 

Згідно з наказом МОН від 20.06.2019 р. № 857 «Про призначення стипендій Кабінету Міністрів України» учениця 10 класу ліцею Єлизавета Микитенко отримує стипендію Кабінету Міністрів України за призерство в Усеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури.

 

Лауреаткою стипендії імені Героя Небесної Сотні – Героя України Ігоря Сердюка у 2019 році стала також учениця 11 класу ліцею «Політ» Діана Ожерельєва.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: Леся Крупіна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
26 листопада 2019 06:35

Молодці діти!

Тільки й про інших, шановний "Телеграф", слід написати.

Хоча, останнім часом, хімію у Кременчуці не дуже полюбляють, особливо у Департаменті освіти)))


"Лауреатами Стипендії Президента України стали одразу троє юних хіміків: переможці Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії Згінник Олександр (11 клас) та Соколов Олександр (8 клас), а також переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України в секції «Хімія» Маргарита Лапшова (наказ МОН України від 05.11.2019 №1398).
Приємно відзначити, що за особливі успіхи у навчанні Стипендію Президента України продовжуватиме отримувати золотий призер Міжнародної хімічної олімпіади (Чехія-Словаччина, 2018) випускник ліцею Кирилл Данилейко (наказ МОН від 05.11.2019 №1397)"


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх