У Кременчуці вшанували пам'ять загиблих співробітників СБУ, яких забрала війна на Сході

17.11.2019, 18:47 Переглядів: 5 328

 

17 листопада до міста «завітали» портрети українських героїв, про життя яких детальніше розповіли у нетрадиційній виставі

 

Кременчук став 28 містом, до якого завітала вистава-реквієм «Війна без строку...». У виставі грали не професійні актори, а курсанти Національної академії СБУ.


- Це не класична вистава, це не захід для відпочинку. Це захід для роздумів: як жити і як бути. Це біль і правда про війну. Це пам'ять про справжніх захисників нашої України, - розповів зі сцени Міського палацу культури ректор Національної академії СБУ Сергій Кудінов.


 


Від початку російської агресії на Сході загинуло 27 співробітників СБУ. Саме про цих чоловіків і йшла мова у виставі. Глядачі дізналися, чим жили та як загинули українські воїни: від ворожої кулі, у полоні чи у власній машині внаслідок вибуху.


Першим серед 27 захисників України загинув полтавець Геннадій Біліченко. Це сталося 13 квітня 2014 року під час виконання бойового завдання.


 


Крім вистави, кременчужанам презентували виставку «Невидима варта». Виставка складається з 27 картин, 20 з яких - портрети.


Писала портрети офіцер академії СБУ Леся Шиденко. Художниця протягом 3 років створювала картини у тісному взаємозв'язку із сім'ями загиблих. Оригінали передані родинам, охочим показують репродукції.


 


Сім сюжетних картин створила донька Лесі Шиденко, Олександра. Нижче - одна з них.


 


За словами Лесі Шиденко, ця картина символізує життя, його продовження. Навіть там, на випаленій землі, народилися цуценята. Це початок того, що все відродиться.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Євгенія Каблучка Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх