Мерія Кременчука уклала угоду на тролейбуси з автономним ходом, що бігатимуть через міст

17.11.2019, 13:10 Переглядів: 5 678 Коментарів: 1

 

Угоду підписали з виробником  тролейбусів - «Бєлкоммунмаш», тендер проводився за умовами банку ЄБРР

Міський голова Віталій Малецький 14 листопада підписав договір на постачання низькопідлогих 12-метрових тролейбусів на автономному ходу з представниками виробника - директором представництва ВАТ«УКХ «Бєлкоммунмаш» в Україні Костянтином Ємєльяновим та директором ТОВ «БКМ-Україна» Миколою Романюком. Йдеться про тролейбуси, що ходитимуть у Крюків через міст. Про укладення угоди повідомила пресслужба виконкому.


Тролейбуси купують  в рамках кредиту у сумі 8 млн євро, наданого Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). Кредитну угоду уклали у 2017 році терміном на 12 років. 




Тендер на тролейбуси проводився за умовами банку – поза системою ProZorro. Такий порядок для ЄБРР не суперечить закону «Про публічні закупівлі». Тендер виграло білоруське підприємство «Бєлкоммунмаш». Конкурс проводився повторно - перший раз він не відбувся. 


Нагадаємо, під час сесії міської ради 3 вересня міський голова Віталій Малецький повідомив, що тролейбусів очікується 8, а не 10, як передбачалося раніше (на скільки вистачило кредитних коштів). Поставка товару затрималася через юридичні та технічні узгодження. Так, конкурс на постачання тролейбусів з автономним ходом виграло білоруське підприємство. Але виробник збиратиме тролейбуси в Україні і поставлятиме під своїм брендом. Через те, що тролейбуси збиратимуть в Україні, підписання документів потребувало додаткових узгоджень.



Крім заводських тролейбусів з автономним ходом, КТУ обладнає дві одиниці транспорту з першої партії, отриманої за кредитом ЄБРР, додатковими акумуляторами, щоб пустити на Петрівку.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Пресслужба мерії Кременчука
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

680
18 листопада 2019 10:40

некому больше лоббировать багдан)


8 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх