Без ТЕЦ вагонзаводу: Кременчук захистив у Мінрегіоні нову схему теплопостачання міста

11.11.2019, 14:04 Переглядів: 4 204 Коментарів: 4

 

Замість ТЕЦ КВБЗ дві котельні на правобережжі, 89 ІТП у будинках та ізольовані квартальні мережі — отакі труби, як на фото, мають піти в минуле

Кременчук нещодавно захистив у Міністерстві розвитку громад та територій нову схему теплопостачання міста. Про це розповів директор департаменту ЖКГ Іван Москалик. За його словами, захист на комісії у профільному міністерстві — обов'язкова умова для запровадження теплової схеми.


- Нашу схему одноголосно затвердили. Наші фахівці її захистили та обгрунтували, - каже Іван Москалик. - Схема передбачає, що ми «відходимо» від ТЕЦ КВБЗ на правобережжі. Скільки котелень буде натомість (одна чи дві), це поки що обговорюється.


Також теплова схема правобережжя передбачає 89 індивідуальних теплових пунктів у багатоквартирних будинках.


- Тепер головне, щоб нас разом з інвесторами (корпорацією NEFCO та данською компанією DANIDA) вистачило бюджету, щоб реалізувати цю концепцію, - додав Іван Москалик.


Глобальних змін у теплопостачанні лівобережжя, яке користується теплом від ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ», не передбачається. Проте передбачена теплоізоляція квартальних мереж, за які нині відповідає КП «Теплоенерго»: замість повітряних теплових мереж, де наразі найбільші втрати тепла при транспортуванні, передбачені підземні мережі. Тобто йдеться про поступове перекладення теплових мереж.


 

Читач ТЪ надіслав фото теплових мереж на Першому Занасипі. У перспективі повітряних квартальних мереж не буде, лише підземні та ізольовані — це передбачає теплова схема, та її в місті ще слід реалізувати, і головне питання — знайти на це гроші


На комунальному підприємстві «Теплоенерго» підтвердили: наразі фахівці данської компанії DANIDA розглядають варіант будівництва на правобережжі не однієї, а двох котелень, Зокрема, це пов'язано із технічними нюансами проєкту: якщо потужність котельні перевищує 25 МВт, потрібно передбачувати резервне паливо (наприклад, запас мазуту). Максимально правобережжю потрібно 40 Мвт. Отже, якщо будувати одну котельню, слід передбачати резервне паливо, а це потягне за собою здорожчання проєкту. Натомість, щоб обійтися без резервного палива (і зекономити гроші), можна побудувати дві котельні меншої потужності. У КП «Теплоенерго» також зазначають, що, маючи дві котельні невеликої потужності, легше регулювати температуру теплоносія у мережах і зменшити кількість скарг на холод чи тепло у квартирах, коли змінюється погода.


Нагадаємо, рік тому за результатом зустрічі з данською стороною став протокол про наміри з метою визначення завдань та реалізації проєкту з реконструкції частини централізованої системи теплопостачання Кременчука.




Нагадаємо, що за проектом з Danіda передбачається початок будівництва котельні в міжопалювальному періоді 2020 року — про це говорив в інтерв'ю «Телеграфу» директор КП «Теплоенерго». Проєкт зараз на стадії узгоджень.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

118
11 листопада 2019 14:20

потрібно передбачувати резервне паливо (наприклад, запас мазуту)

И какое же будет основное топливо в этих двух потенциальных котельнях???
Те две котельни (на Раковке) что уже отапливают садики, больницу и школу работают на дровах...(топливо будущего?)


5 0
1 457
11 листопада 2019 14:27

89 індивідуальних теплових пунктів у багатоквартирних будинках.
-хорошее дело-можно регулировать на дом самостоятельно 


3 1
875
11 листопада 2019 15:05

Цитата: orca
работают на дровах...(топливо будущего?)
А почему нет? В Польше, к примеру, газом не топят. Там в основном дрова, брикеты, уголь...


7 7
169
11 листопада 2019 16:10

Цитата: orca

потрібно передбачувати резервне паливо (наприклад, запас мазуту)

И какое же будет основное топливо в этих двух потенциальных котельнях???

 

Потенциальные меньше 25 МВт каждая, им не нужно резервное топливо. Потому-то и хотят теперь 2, а не одну


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх