На обіцяне урядом підвищення зарплат освітянам не вистачає коштів у держбюджеті

6.11.2019, 12:02 Переглядів: 2 568 Коментарів: 5

 

«Підвищення зарплат будуть, але далеко не такі, які нам хотілось би»,  говорить прем'єр-міністр Гончарук

Колишній уряд України обіцяв гарну новину для працівників освіти у нашій країні – їм з січня 2020 року мали на 20-70% збільшити заробітну плату. Таке рішення Кабінет міністрів прийняв за два тижні до початку парламентських виборів.


Проте ця гарна новина може й не втілитися у життя, адже у державному бюджеті на наступний рік не вистачає коштів на її реалізацію.


Під час свого виступу в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, прем’єр-міністр Олексій Гончарук з цього приводу сказав наступне:


- Ми намагались знайти максимально кошти для підвищення зарплат освітянам. Підвищення зарплат будуть, але далеко не такі, які нам хотілось би.


Для того щоб забезпечити достатні підвищення, наскільки заслуговують наші вчителі, нам потрібно більше економічного зростання. Нам потрібно, щоб економіка продукувала більше ресурсів, більше податків.


Про це також деякий час назад у інтерв'ю одному з українських видань говорила міністерка освіти і науки Ганна Новосад:


- Постанова, яку прийняли на засіданні уряду 10 липня, підписали в останній день роботи уряду. За розрахунками Міністерства фінансів, її виконання з 1 січня вимагатиме 45 мільярдів додаткових коштів і з державного, і з місцевих бюджетів. Тому зараз ми працюємо і з прем’єр-міністром, і з Міністерством фінансів, як зробити так, аби ми це зреалізували.


За словами Ганни Новосад, для економіки країни 45 млрд грн – це гігантські кошти, які треба звідкись витягнути, забрати з інших галузей, аби віддати на зарплати працівників освіти.


Також пані Новосад зазначила, що не ображена на попередню міністерку освіти і науки Лілію Гриневич через ухвалення документа про підвищення, який складно реалізувати.


- Я не можу бути ображеною на Лілію Михайлівну, у нас є природні наміри як в міністрів, аби зарплати в освітян були вищими. Можливо, тут мав прем'єр трішечки по-інакшому керувати цією ситуацією і, наприклад, не підписувати саму постанову в останній вечір перед призначенням нового уряду, а підписати її хоча б трохи раніше. Тому не можу говорити про образу. Складність у тому, що зараз нам потрібно пояснювати, чому постанова не врахована в проєкті бюджету. Якби в постанові сказали, з яких джерел можна взяти ці десятки мільярдів гривень, було б легше. Сподіваюся, ці кошти знайдуться, - зауважила Новосад.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: ua-football.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

513
6 листопада 2019 12:35

За словами Ганни Новосад, для економіки країни 45 млрд грн – це гігантські кошти, які треба звідкись витягнути, забрати з інших галузей, аби віддати на зарплати працівників освіти.

напечатают

не смешите

обицянки нада вьіконувать


3 2
1 178
6 листопада 2019 12:49

За словами Ганни Новосад, для економіки країни 45 млрд грн – це гігантські кошти, які треба звідкись витягнути, забрати з інших галузей, аби віддати на зарплати працівників освіти.


Беня должен Украине 5,5 млрд. долларов. Это по нынешнему курсу почти 140 млрд грн! Це ще більш гігантські гроші. Вытягните с него. Там денег хватит еще и на медиков, и еще останется...Или

 

Второй источник дохода, это когда простуженная крыса обязана добиваться взыскания с Газпрома 22 млрд долларов. Это еще большая сумма. Но воно ж сцикливе та безхребетне...Простуженную крысу подводят к тому, чтобы закупать газ напрямую у РФ в обмен на отказ от финансовых претензий. Готов поспорить, что именно так и будет...

 

 


12 2
767
6 листопада 2019 14:34

Как-то мелко. Вот сегодняшняя новость, вот как надо обещать:
У 2020 році середня зарплата в Україні перевищить 16 тисяч гривень, обіцяють в Мінекономіки. Вот где размах!


6 0
417
6 листопада 2019 14:46

Ми зробили їх (вчителів) ще раз!


10 1
4 369
1
6 листопада 2019 22:03

Слава адептам голоьородька и их шестеркам


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх