До 2022 року на усій території України має з'явитися покриття мобільного зв'язку 4G

6.11.2019, 15:05 Переглядів: 3 744 Коментарів: 5

 

Це забезпечить меморандум, який підписав прем’єр-міністр Олексій Гончарук із чотирма провідними операторами мобільного зв’язку України

Завдяки реорганізації радіочастот у діапазоні 900 МГц на 90% території України до 2022 року має з'явитися покриття мобільного зв’язку рівня 4G, а також широкосмуговий доступ до інтернету. Це забезпечить меморандум, який підписав прем’єр-міністр Олексій Гончарук із чотирма провідними операторами мобільного зв’язку України (Vodafone, Lifecell, «Київстар» та «Інтертелеком»).

 

- Кожен куточок України буде покрито мобільним зв‘язком та мережею інтернет! Ми підписали меморандум з чотирма найбільшими мобільними операторами України про перерозподіл частот. Оператори отримають конкурентні умови, за яких будуть змагатися між собою за кращу якість інтернету, – зазначив глава уряду Гончарук. – Як результат – у компаній будуть нові можливості для інвестицій та розширення набору послуг. А в українців – якісний зв’язок у селах та на дорогах.

 

Прем’єр-міністр наголосив, що уряд зі свого боку готовий надати максимальну підтримку у цьому процесі для мобільних операторів.

 

- Одне із завдань нашого Міністерства – до 2022 року 90% населених пунктів України, у тому числі найбільш віддалених селищ, забезпечити якісним швидкісним інтернетом. Сьогодні ми зробили важливий крок до того, щоб реалізувати задумане. Завдяки досягнутим домовленостям уже в березні 2020 року будуть переоформлені ліцензії, що сприятиме поширенню 4G навіть у маленьких селах, – розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

 

Відсутність швидкісного мобільного інтернету в регіонах сьогодні спричинена тим, що розподіл частот між операторами в діапазоні 900 МГц недостатній для запуску 4G.


Виправити ситуацію дозволить виконання нещодавно підписаного операторами спільного плану заходів, згідно з яким від частки діапазону відмовиться «Київстар». Цьому оператору, згідно з ліцензією, наразі віддано близько 60% доступних частот у діапазоні 900 МГц. Також своїми частотами у цьому діапазоні поступиться оператор CDMA «Інтертелеком», який отримає натомість частоти у діапазоні 800 МГц.

 

Зі свого боку уряд полегшуватиме задачу операторам: сприятиме доступу до інфраструктури, запровадженню технейтральності, встановленню справедливої ціни за переоформлення ліцензій тощо.

 

За словами міністра цифрової трансформації, також вдалося нейтралізувати найбільші побоювання мобільних операторів, а саме – щодо межування частот, на яких працюють технології CDMA і GSM, що може стати причиною погіршення зв’язку.

 

- Зараз захисний проміжок між частотами цих технологій становить 0,1–0,2 МГц. Завдяки реорганізації він зросте до 3 МГц. До того ж уперше в Україні будуть проведені не лабораторні, а польові випробування реального впливу цих частот і вад, які вони можуть створювати, – додав Михайло Федоров.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: kmu.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

915
6 листопада 2019 15:10

Да вы хоть 3G покройте, а то за город выедешь и всё. Был инет и нет инета... smile


11 1
1 179
6 листопада 2019 15:29

Не может она появиться. С появлением 4g связь как раз пропала. Я приходил в сервисный киевстара хотел оформить жалобу на качество связи. Наивно думал, что компания дорожит качеством связи. Там сказали таких не принимают, звоните оператору. И дали понять, что жалобы принципиально до одного места. Никаких мер все равно принято не будет. Спрашиваю, люди приходят, жалуются? Жалуются, но ничего делаться не будет.


3 0
938
6 листопада 2019 16:12

Цитата: Andron777

Да вы хоть 3G покройте, а то за город выедешь и всё. Был инет и нет инета... smile

зато помічаєш навколо себе людей, і О!!! - так, вони з тобою розмовляють)))

дітлахів не відтягнеш від ютуба. Немає інтернету - немає проблем


3 1
767
6 листопада 2019 17:03

Вот кстати согласен с evil. Как начали внедрять 4Г, так связь КС стала ваще паршивой. И с каждым месяцем всё хуже. Не знаю как у UMC в этом плане. А по поводу Лайфа так ваще анекдот. Какое им покрытие, эта недосвязь в Омельнике не работает до сих пор.


3 0
150
6 листопада 2019 19:32

Цитата: Solenoid

Вот кстати согласен с evil. Как начали внедрять 4Г, так связь КС стала ваще паршивой. И с каждым месяцем всё хуже. Не знаю как у UMC в этом плане. А по поводу Лайфа так ваще анекдот. Какое им покрытие, эта недосвязь в Омельнике не работает до сих пор.

 

КС выдает неплохие скоростя, НО рубает сесию интернета каждый час, поиграть в онлайн игры неполучится, будет часто выкидывать. Плюс в безлимитном тарифе есть ограничения на трафик 3Гб в сутки если не ошибаюсь. КС кроме ютуба и браузера больше нина что не годится, хотя скоростя высокие.

 

Водафон - хороший интернет, но дорого и есть граничения на трафик как у КС.

 

 

Лайф сейчас просто лучший оператор по тарифам и стабильности интернета.

 

Не знаю как в Омельнике, но на даче в Дормашевце Лайф выдает 4G (45Мб/загрузка  7Мб/Отдача) вот прям сегодня убил пол дня чтоб, настроить антену. При этом в помещении связи почти нет. Кто хочет, тот себе сделает интернет почти в любом месте.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх