Чаруючі голоси: квартет «Tenor's Bel'Canto» заспівав для кременчужан

22.10.2019, 16:02 Переглядів: 2 992

 

20 жовтня у Міському палаці культури співаки виконали популярні світові хіти, найкращі українські пісні та шедеври оперної музики

20 жовтня львівський картер «Tenor's Bel'Canto» заспівав для Кременчука у Міському палаці культури. У складі квартету виступають Василь Понайда, Роман Трохимук, Роман Антонюк та Тарас Глова. Знамениті співаки приїхали, аби виконати для кременчужан популярні світові хіти, найкращі українські пісні та шедеври оперної музики.


Квартет «Tenor's Bel'Canto», за словами самих артистів, «плаває у світі музики» вже 12 років, за цей час вони встигли дати близько 1000 концертів як в Україні, так і за її межами. У репертуарі квартету понад 270 творів, їх би вистачило на 10 повноцінних програм не повторюючись. У Кременчуці тенори дають концерт вже не перший раз, а як мінімум завітали до нашого міста втретє.


Виконували композиції співаки наживо та мовами оригіналу, співали як сольно, так і усі разом у квартеті.


На початку концерту перед глядачами на сцені постали джентельмени у фраках, у таких образах артисти провели першу частину свого виступу.


Концерт складався з двох частин: перша була класичною, під час якої співаки виконували арії з опер, наприклад, такий хіт серед арій як «Пісенька Герцога» з опери «Ріголетто» Джузеппе Верді, а також відомі композиції, як-от «Luna» Алессандро Сафіна.


Сюрпризом для глядачів став виступ Василя Понайди, він в ідеалі володіє таким голосом як контр-тенор — це голос, який зараз виходить із вжитку та майже не використовується у творах. Ним він виконав арію Паріса з опери «Паріс та Елена».


  


Згодом артисти перевдяглися у елегантні костюми, під час другої частини свого виступу вони заспівали відомі неаполітанські пісні, а також рідні, добре знані всіма українські.


На концерті прозвучали «Ніч яка місячна», «Два кольори», «Я піду в далекі гори», «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», «Як ішов я з Дебречина», а також композиції «Besame mucho», «O sole mio» та інші.


Як зауважили самі музиканти, пісню «Я піду в далекі гори» вони співають на усіх без виключення концертах, навіть в інших країнах, адже її знають в США, Канаді, Австралії — усюди, де живуть українці.


Коли ж співаки виконували композицію «Yellow Submarine», яку написав легендарний Пол Маккартні, то запропонували глядачам співати разом з ними, тож зал підспівував тенорам.


 


Загалом програма концерту виявилася досить різноманітною: кременчужани могли почути й трагічні пісні, які торкали за душу, й швидкі та веселі, які не давали нудьгувати — й усю гаму почуттів артисти передавали за допомогою голосів.


Червоною ниткою проходила у виступах тема кохання, бо ж любов — то джерело натхнення для багатьох авторів пісень, котрі потім «вливаються» в репертуари співаків.


Впродовж вечора квартету вдалося продемонстрували красу та неймовірну силу своїх голосів, особливо зачаровували ті моменти, коли вони співали усі разом. Тоді чотири голоси зливалися в один, звучали в унісон та заповнювали зал своєю міццю.


Під час концерту співаки поділилися з глядачами своїми думками з приводу долі класичного мистецтва. Вони пожартували, що організатори, які беруться організовувати концерти класичної музики — самовбивці, адже це той сегмент, який зараз не користується популярністю. На жаль, хори, театри, симфонічні оркестри зараз широко не відвідуються, а поціновувачів класики небагато. Тож вони подякували своїм шанувальникам та закликали їх підтримувати класичне мистецтво.


Треба зауважити, що у залі зібралися переважно поціновувачі творчості артистів старшого покоління, проте була й молодь.


Наприкінці концертної програми зал аплодував артистам стоячи, і ті із задоволенням заспівали пісню на біс. За допомогою ліхтариків на телефонах глядачі створили у залі своєрідну подобу зоряного неба, а артисти виконали композицію Тараса Петриненка «Україна», яка вважається одним з неофіційних гімнів нашої країни.


 


Після закінчення концерту у поціновувачів талановитих тенорів була можливість зустрітися з ними у фойє, сфотографуватися та взяти автографи.


 


А от придбати диски з композиціями «Tenor's Bel'Canto» кременчужанам вже не вдалося, бо Кременчук став шостим містом, де побували музиканти у рамках свого туру, і диски розкупили раніше. Любителі класики принесли диски з композиціями із собою і прохали у тенорів розписатися прямо на них.

Фото: Марина Мамикіна
Автор: Катерина Турубара Фото: Марина Мамикіна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх