Призначаючи субсидію, враховують термін давності боргів: які зміни вніс уряд

22.10.2019, 08:08 Переглядів: 4 213 Коментарів: 3

 

Внесені зміни стосуються дитячих будинків сімейного типу, сільських пенсіонерів, військовослужбовців, власників причепів та боржників

Кабмін на своєму засіданні 20 жовтня (у вихідний день) ухвалив зміни до Порядку призначення житлових субсидій. Зміни анонсувала на своїй сторінці у Фейсбук міністр соцполітики Юлія Соколовська. 21 жовтня текст змін до Постанови №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій…» опублікований на офіційному порталі КМУ.

Кому спростили отримання субсидій

1. Дитячим будинкам сімейного типу (ДБСТ). Комісіям органів місцевого самоврядування надано право призначати житлову субсидію ДБСТ на понаднормову площу житла. При цьому не враховуватиметься матеріальна допомога та стипендія дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбані ними транспортні засоби.


2. Військовослужбовцям субсидія призначатиметься без отримання інформації про сплату ними єдиного соціального внеску.


3. Громадянам пенсійного віку (старше за 60 років) у сільській місцевості спростили вимоги до доходів. Так, якщо чоловік та жінка зареєстровані окремо, при призначенні субсидії не будуть враховуватися доходи одного з подружжя (того, хто мешкає за іншою адресою). Це зробить субсидію більш доступною. (До речі, раніше субсидія призначалася на зареєстрованих у житлі, тобто якщо чоловік та жінка були зареєстровані за різними адресами, до уваги бралися доходи лише одного, хто претендував на субсидію за конкретною адресою. Потім уряд Гройсмана це змінив – і почалася епопея з розлученнями заради субсидій. Тепер уряд Гончарука вирішив повернутися до старої норми, але лише для пенсіонерів у сільській місцевості).


4. Сім`ям у яких є причеп, з дати випуску якого минуло менше 5 років: тепер вони зможуть претендувати на субсидію. (До внесення змін причеп прирівнювався до автомобіля – належав до транспортних засобів, через які субсидія не призначалася).


5. І нарешті, головна (на нашу думку) зміна, що спростить життя боржникам. Як відомо, субсидію не призначають через борг понад місяць у сумі, що перевищує 340 грн (20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). Уряд конкретизував, що це має бути прострочена заборгованість, «строк позовної давності якої не минув». За Цивільним кодексом, загальний строк позовної давності складає 3 роки. Отже, якщо комунальники забули про ваші борги, і при цьому минуло понад три роки, такі борги не стануть на заваді отриманню субсидії.


Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: expres.online
Теги: зміни
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

680
22 жовтня 2019 15:47

Сім`ям у яких є причеп
laughing


3 0
0
22 жовтня 2019 21:57

Сім`ям у яких є причеп

Правильно! Впряглась семья в причеп, и потягла картопельку з поля... Или бурячок!

 


1 0
4 363
1
23 жовтня 2019 08:05

"Кабинет министров увеличил размер базовой нормы платы за жилищно-коммунальные услуги для получателей субсидий с 15% до 20% со среднемесячного совокупного дохода домохозяйства. Об этом говорится в постановлении правительства №878 от 20 октября. Новая формула вступит в силу с 1 мая 2020 года."
-это уже хорошо, или плохо? подолано эпоху бідності?


2 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх