Отакої: поліція не знайшла осіб, які розміщували агітки Шаповалова на сайті Кременчуцької міськради

16.10.2019, 13:45 Переглядів: 5 725 Коментарів: 2

 

Ознаки порушення виборчого законодавства правоохоронці виявили, у тому числі в діях нардепа. А от порушників не знайшли...

Громадська організація «Європейський клуб» (голова Олег Овчаренко) отримала відповідь на скаргу про порушення виборчого законодавства посадовими особами виконкому Кременчуцької міської ради. Нагадаємо, звернення від ГО готувала активістка Лариса Гориславець. Вона вказала у скарзі до поліції, що офіційний веб-портал мерії використовувався для агітації за кандидата Юрія Шаповалова, хоча органам влади  забороняється брати участь у передвиборній агітації. Заявниця зібрала докази – 26 відеороликів з хвалебними одами «команді Шаповалова». У цих роликах від комунальної Кременчуцької телерадіокомпанії нардепа (і на той час кандидата) представляють творцем усіх матеріальних благ у місті, на які насправді йдуть гроші платників податків.




Поліція розглянула заяву щодо можливих порушень в діях посадових осіб виконкому Кременчуцької міськради на народного депутата Юрія Шаповалова. Правоохоронці дійшли висновку, що ознаки порушень є. І передали заяву іншим органам для реагування. 


Цитуємо відповідь: «В ході розгляду заяви встановлено, що в діях вказаних вище осіб містяться можливі ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-9 КУпАП та статтею 212-15 КУпАП. Згідно зі статтею 255 КУпАП, повноваження щодо складання адміністративних протоколів за вказаними вище статтями відносяться до компетенції Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Національного агентства з питань запобігання корупції, відповідно, копії матеріалів перевірки направлено за належністю.


Встановити особу, яка здійснила фактичне розміщення відеоматеріалів на офіційному сайті виконавчого комітету Кременчуцької міської ради та притягнути її до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 212-10 КУпАП, в рамках Закону України «Про звернення громадян» не виявилося можливим».


 


Отже, порушників за статтею 212-10 КУпАП (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації), правоохоронці просто не знайшли! Ніби агітки Шаповалова самі по собі «залетіли» на сайт мерії – і відповідальних за це немає. Або з офіційним сайтом працюють аноніми-невидимки.


До речі, відповідь із таким змістом підписав не начальник Кременчуцької поліції Сергій Терела, а його заступник Ігор Матяш.


 


І проміжну відповідь ГО «Європейський клуб» (за дивним збігом обставин) теж підписав Ігор Матяш.


 


Нагадаємо, зі зверненням ГО «Європейський клуб» відбувалися дива: його спочатку належним  чином не зареєстрували.


Слідкуємо далі за перебігом справи – що скажуть інші органи, яким Кременчуцька поліція перенаправила скаргу.


Стаття 212-9 КУпАП визначає відповідальність ЗМІ за порушення порядку ведення передвиборної агітації (агітаційні ролики знімала КТРК). Залежно від кваліфікації порушення за цією статтею передбачений штраф від 170 до 1700 грн.


Стаття 212-15 КУпАП визначає, зокрема, відповідальність за порушення встановленого законом порядку надання або отримання фінансової (матеріальної) підтримки для здійснення передвиборної агітації. Передбачає відповідальність у вигляді штрафу на громадян від 1190 до 1700 грн і на посадових осіб – від 1700 до 2210 грн.


За всі агітаційні відеоролики «команди Шаповалова» за фактом довелося заплатити платникам податків, за кошти яких утримується КТРК. Сам Юрій Шаповалов офіційно заплатив із виборчого фонду за агітацію дуже смішну суму - 49 241 грн.


Головна мета, яку ставлять собі активісти ГО «Європейський клуб» - унеможливити використання адмінресурсу на надання переваги окремим кандидатам під час майбутніх місцевих виборів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

278
16 жовтня 2019 13:51

А поліція запитувала шаповалова, чи він порушував закон? Чи причетний до корупції? Це ж дієвий спосіб, сам презЕдент так робить.


11 1
604
16 жовтня 2019 16:54

А що,хтось розраховував,що поліціянти,які "не бачили""сітки",побачать і знайдуть ,хто порушував закон при розміщенні агітації???

 


11 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ В РАДУ-2019:

Кандидати

У 2019 році відбудуться вибори до Верховної Ради України. Після отримання повноважень новообраний президент Володимир Зеленський видав Указ про припинення повноважень Верховної Ради та проведення позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року (Указ оскаржується у Конституційному суді). Чергові вибори мали б відбутися у жовтня 2019 року.

Вибори відбудуться за старою «змішаною» схемою: першу половину з 450 депутатів нової Верховної Ради громадяни виберуть голосуючи за партію (партійні списки), а другу половину – обираючи конкретного кандидата на мажоритарному окрузі. Для мешканців Кременчука це вже традиційний 146-й округ, а 13 кременчуцьких дільниць на Молодіжному віднесені до 150-го округу із центром у Горішніх Плавнях.

Прохідний бар’єр у парламент для партій – 5%. На мажоритарному окрузі перемагає той кандидат, який набере найбільшу кількість голосів виборців.

Важливі матеріали:

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх