Двох військових медиків з Кременчука нагородили орденом «За мужність»

15.10.2019, 17:33 Переглядів: 4 490 Коментарів: 1

 

Нагородження відбулося на площі Незалежності

14 жовтня на площі Незалежності у Кременчуці до Дня захисника України секретар Кременчуцької міськради Юрій Гриценко та військовий комісар Кременчуцького ОМВК підполковник Роман Сушко нагородили військових медиків. Відповідно до Указу Президента України орден "За мужність" ІІІ ступеню вручили старшому солдату Антону Ляхову та солдату Олександру Оловаренку. Про це повідомляє пресслужба Кременчуцького військкомату. 



Антон Ляхов та Олександр Оловаренко, 9 листопада 2014 року, в перший же день прибуття до базового табору 1 БТГр, добровільно зголосилися виконувати складне та небезпечне завдання щодо евакуації одного пораненого та одного загиблого військовослужбовця з ротного опорного пункту «Аеропорт».


Незважаючи на ризиковані умови, які були висунуті незаконними збройними формуваннями, щодо зовнішнього вигляду транспортного засобу, що буде використовуватись для евакуації, а саме санітарний автомобіль УАЗ 2206 повинен бути з відкритими та зафіксованими боковими і задніми дверима, екіпаж без зброї виявив беззаперечну мужність та героїзм погодившись без прикриття броньованої бойової техніки заїхати на територію РОП «Аеропорт» та здійснити оперативну евакуацію двох військовослужбовців 79 ОМБр.


 

На фото Олександр Оловаренко


Під час виконання цього надзвичайно небезпечного та ризикованого завдання, незважаючи на домовленості з представниками НЗФ, санітарний екіпаж машини був ними обстріляний зі стрілецької зброї та гранатометів. Але завдяки рішучим та своєчасним діям, вдалося уникнути прямого попадання в автомобіль та появи додаткових безповоротних втрат серед екіпажу санітарного автомобіля. В результаті успішно проведеної операції, пораненому військовослужбовцю 79 омбр, було надано медичну допомогу та оперативно евакуйовано на наступні етапи надання медичної допомоги, також вдалося доставити тіло загиблого військовослужбовця.


18.11.2014 року при наданні медичної допомоги пораненим від мінометного обстрілу та подальшої евакуації, виявили мужність, героїзм та професіоналізм. Незважаючи на безпосередній мінометний обстріл з боку НЗФ, військовослужбовці одночасно надавали медичну допомогу 9 пораненим військовослужбовцям 1 БТГр, після чого вивезли їх із зони безпосереднього обстрілу до базового табору на автомобілі, усі поранені були доставлені в свідомості у Димитрівську лікарню.


За особисту мужність і героїзм, виявлені під час виконання військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя гідні нагородження орденом «За мужність» ІІІ ступеню.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Кременчуцький Військкомат
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 088
15 жовтня 2019 17:34

Слава всем Украинским военным и военным Медикам.

Низкий Вам поклон!


16 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх