У Кременчуці проведуть конкурс на вивезення сміття та рідких відходів

11.10.2019, 08:08 Переглядів: 3 162 Коментарів: 1

 

Із конкурсної документації ми довідалися: як же багато кременчужан живе без каналізації, з вигрібними ямами

У Кременчуці готують конкурс на вивезення побутових відходів на виконання вимог Закону «Про житлово-комунальні послуги», низка положень якого набула чинності з 1.05.19 року, а також вимог Закону «Про відходи».



Проєкт рішення виконкому «Про організацію проведення конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території міста Кременчука» - це регуляторний акт, тобто документ, який наразі проходить спеціальну процедуру обговорення. Його презентували на засіданні робочої групи з питань регуляторної політики. Ознайомитися з ним можна тут


У додатках до проєкту – конкурсна документація. Нею передбачено два лоти на вивезення відходів:

  • вивезення твердих побутових відходів;
  • вивезення рідких відходів.

Учасники конкурсу повинні мати техніку, персонал для вивезення в спеціальні місця (орієнтовно) 78 тисяч тонн на рік твердих побутових відходів і 120 тисяч тонн рідких.


У конкурсній документації – характеристики об’єктів утворення відходів, які дають уявлення і про те, скільки кременчужан у вік цифрових технологій змушене користуватися вигрібними ямами.


Отже, у місті 306 багатоквартирних будинків, де відсутнє централізоване водопостачання і 379 будинків, де відсутнє водовідведення. А також 8281 приватних будинків без водопроводу і 16074 будинків без каналізації.


Додамо, що у місті відсутня Програма розвитку каналізаційних мереж.


Послуга з вивезення твердих побутових відходів, за умовами конкурсу, має надаватися для 1362 багатоквартирних будинків та 16513 одноквартирних (приватний сектор) та 3300 суб’єктів господарювання.


До конкурсної документації додані схеми вивезення відходів у місті.


«Для підтвердження факту наявності достатньої кількості спеціально обладнаних транспортних засобів учасник подає відповідні розрахунки з урахуванням інформації про обсяги надання послуг  з вивезення твердих побутових відходів, наведеної у конкурсній документації. Під час проведення розрахунків спеціально обладнані транспортні засоби, рівень зношеності, яких перевищує 75 відсотків, не враховується. Перевага надається учасникові, який має спеціально обладнані транспортні засоби, строк експлуатації та рівень зношеності яких менший», - це одна з головних вимог до учасників.


Також учасники повинні мати необхідну кількість контейнерів для роздільного збору сміття.


Імовірно, що цим вимогам зможе відповідати лише одне підприємство, яке й зараз вивозить відходи – це комунальне КАТП 1628.

Після проведення конкурсу та укладення нових угод зі споживачами КАТП 1628 отримає можливість підвищити тарифи на свої послуги – на підприємстві неодноразово заявляли, що зараз ціна не відповідає собівартості. На підприємстві - проблеми з виплатою зарплати. 




Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
11 жовтня 2019 14:52

Все эти тендеры и конкурсы, чтобы что-то делать и при этом не менять сложившуюся систему.
Ведь понятно, чем больше что-то в нашей жизни зависит от чиновника любого ранга - тем больше воровство, очковтирательство, нерациональное расходование фин средств, больше коррупции.
И больше тех, кто на выявлении всего этого зарабатывает авторитет и деньги.
Одни воруют, другие выявляют и кляймят позором, а простой народ как всегда в "пролете".

КАТП 1628 отримає можливість підвищити тарифи на свої послуги

Потому что ничье (коммунальное) и подневольное. И выхода только 2:
1. Поднимать тарифы, еще что-нибуль придумать;
2. Менять систему. У меня в городе одна мусорная компания, без конкурса и тендера, частная, но город имеет контроль (блокирующий пакет акций). Свои цеха сортировки, свой мусорный завод, свой полигон. И прибыльная.

Пока будем менять, ничего не меняя, и вера в доброго царя, депутата, мера (вот придет честный, наведет порядок) - толку не будет. И это очень печально.


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх