У кременчуцької «Свободи» з’явився новий керівник

8.10.2019, 10:01 Переглядів: 4 266 Коментарів: 6

 

«Свобода» проти формули Штайнмаєра, але участі у міській акції протесту не брала

Кременчуцьку міську парторганізацію ВО «Свобода» очолив Євген Цимбал. Рішення ухвалили на партійних звітно-виборчих зборах.


У Євгена Цимбала було два попередники – спершу міською «Свободою» керував Сергій Галата, потім Костянтин Красовський. За часів Галати, одразу після Революції Гідності, у кременчуцькій «Свободі» налічували до 100 партійців. Потім їхня чисельність почала стрімко зменшуватися. У 2019-му Євген Цимбал прийняв парторганізацію, яка складається з 15 членів.


Євген Цимбал – кременчужанин, учасник АТО. З серпня 2014-го по листопад 2015-го воював на Сході України у складі роти спеціального призначення «Кременчук» (МВС). З листопаду 2015-го по жовтень 2018-го воював на Сході у складі батальйону поліції «Полтава» (батальйон патрульної служби поліції особливого призначення, створений в структурі УМВС в Потавській області).


Наразі Євген Цимбал служить охоронцем у комунальному підприємстві «Муніципальна варта» – раніше воно називалося «муніципальною поліцією». Підприємство охороняє комунальні заклади, зокрема школи, а також забезпечує безпеку мера Кременчука під час сесій міськради та інших міських заходів.


«ТелеграфЪ» поспілкувався з новим очільником кременчуцької «Свободи»:


– З якого року ви член партії «Свобода»?
– З 2012-го.


– Наразі ви очолили кременчуцьку міську партрганізацію, скільки у вас офіційних членів парторганізації?
– Зараз офіційно 15, але маємо чимало прихильників, збільшуватимемо кількість членів, будемо розширюватися.


– Розширення відбудеться заради дочасних місцевих виборів?
– Не лише для цього, маємо плани роботи.


– Кременчуцька «Свобода» братиме участь у місцевих виборах?
– Члени парторганізацію звісно братимуть участь у виборах до місцевих рад, а я, як керівник, автоматично братиму.


– Балотуватиметеся до міської ради чи підете у мери?
– Ні, у мери не піду, братиму участь у виборах до міської ради.


– Ви служите у комунальній «Муніципальній варті», яка фінансується з міського бюджету та охороняє мера на сесіях. Чи не вийде так, що кременчуцька «Свобода» на місцевих виборах працюватиме на команду влади Шаповалова-Малецького?
– Таке аж ніяк не вийде! Я за цю роботу у «Муніципальній варті» не тримаюся, там взагалі якіль незрозумілі речі наразі відбуваються, безлад якийсь, мене, наприклад, зі зміни на зміну перекидають, хоча прямо й не кажуть: йди звідси.


– Чому «Свобода» не брала участь в акції «Ні капітуляції!»*, яка відбулася в неділю у Кременчуці?
– Не знали, Харченко нічого нам не казав, не запросив, тож у нас не було часу долучитися. Крім того парторганізація зараз у стані перереєстрації, треба отримати усі документи та брати участь вже як офіційно перереєстрована парторганізація.


– Яку позицію має кременчуцька «Свобода» щодо формули Штайнмаєра?
– Ми проти формули Штайнмаєра, не можна давати особливий статус тим районам, які там можуть бути взагалі вибори? А якщо вони там відбудуться, то не впевнений, що українські організації та проукраїнські кандидати там почуватимуться вільно. Я там стільки років воював, знаю ті райони добре, і не розумію, як можна давати амністію сепаратистам, які воюють проти нас та вбивають наших солдатів?! Як до цього можна ставитися?!


– Це ваша особиста позиція чи це – офіційна позиція партії?
– І моя, і партії, ми проти формули Штайнмаєра, Тягнибок про це публічно казав.


– Формула Штайнмаєра – лише елемент Мінських угод, «Свобода» виступає лише проти цієї формули чи взагалі проти реалізації Мінських угод?
– Проти реалізації Мінських угод. Тягнибок казав, що закон про особливий статус Донбасу призведе до капітуляції України.


– Чи братиме кременчуцька «Свобода» участь у подальших міських акціях «Ні капітуляції!»?
– Будемо брати, будемо і свої організовувати.


Довідка «Телеграфа»


*Акція «Ні капутуляції!» відбулася у Кременчуці у неділю, 6 жовтня. Аналогічні акції протесту пройшли у багатьох містах України, зокрема Києві, Львові, Полтаві тощо. У Кременчуці учасники акції вимагали скликання позачергової сесії Кременчуцької міськради, на якій депутати мають ухвалити звернення до президента Зеленського щодо недопущення імплементації формули Штайнмаєра** в українське законодавство.

 

** Формула Штайнмаєра визначає, що Закон про особливий статус Донбасу набирає чинності о 20 годині в день голосування на місцевих виборах у цих регіонах. Поки ОБСЕ не визнає вибори демократичними, закон діятиме як тимачасовий, після визнання виборів демократичними та такими, що відповідають стандартам ОБСЕ, він діятиме на постійній основі. Формула Штайнмаєра – один з елементів Мінських угод.

Теги: Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

604
8 жовтня 2019 12:19

Занадто часто в характеристиці згадується слово поліція.А це означає,що аваков підбирається до Свободи знизу.Дивно і тривожно.


4 7
0
8 жовтня 2019 12:24

Адепты секты "Ни окупации" не предлагают ничего взамен. Они только твердят как перепрошитые попугаи одно и то же. Критикуешь - предлагай своё.


19 9
77
8 жовтня 2019 13:13

"«Свобода» проти формули Штайнмаєра, але участі у міській акції протесту не брала". Чому?!


4 2
0
8 жовтня 2019 13:46

Не знали, Харченко нічого нам не казав, не запросив

Детский сад


11 0
194
8 жовтня 2019 14:16

Цитата: romix

Не знали, Харченко нічого нам не казав, не запросив

Детский сад

Згоден в тому що Харченко своїх зібрав ,громадськість неоповістив про АКЦІЮ, а потім жаліеться що з 200тис. мешканців міста зібралось 50 місцян і Піддубна дивуеться що її непітримують Кременчужани ведуть підпільну діяльність Сам взнав про акцію з новин 1+1 ввечері



КДБ-ські вуха завжди стирчали із-за спини тіх хто назива себе націоналістом Нема нічого дивного що свободівці сплош с ментовським душком


11 1
4 363
1
8 жовтня 2019 19:14

Цитата: Дядя Вадя
Адепты секты
вольвовод, тебе доплачивают за второй аккаунт?


1 16

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх