З квітами, жовто-блакитними кульками та прапором ВМС: Богдан Головаш повернувся до Кременчука

28.09.2019, 07:06 Переглядів: 7 055 Коментарів: 1

 

Рідні, кременчужани та представники влади з квітами зустріли Богдана на залізничному вокзалі

Кременчук зустрів моряка Богдана Головаша, який понад 9 місяців знаходився у російському полоні.


 


На годиннику 4.30 ранку, місто ще спить, але на кременчуцькому вокзалі людно. За кілька хвилин прибуває потяг з Одеси з кременчужанином, який після перебування в російському СІЗО Лефортово, повернувся до рідного міста. Жовто-блакитні кульки та квіти миготять серед представників ЗМІ з Кременчука та Полтави, рідних та представників міської влади.


 


Мама Ярослава Головаш розповіла, що хоч й бачила сина у Києві, коли він прилетів до України 7 вересня, дуже хотіла побачити його знову.


- Звичайно хвилюємося, - поділилася емоціями Ярослава. – Ми з Богданом були два дні. Він прилетів у суботу й ми у суботу та неділю були поруч, проте бачилися недовго, бо були процедури й їх оглядали лікарі.


Потяг приїхав без запізнень й Богдан одразу вийшов на перон. Першою Богдана Головаша обійняла та пригорнула до себе мама. Рідні та друзі один за одним вітали Богдана з поверненням й обіймали.


- Дякую, що приїхали мене зустріти. Відчуваю радість, що нарешті вдома. Важко передати емоції словами, це потрібно відчувати. Відчуття справжнього щастя, коли розумієш, що все інше у світі не дуже суттєве, в порівнянні з цим. - подякував Богдан за зустріч й пообіцяв дати відповіді на питання трохи пізніше на прес-конференції.


  


Міський голова Віталій Малецький вручив лейтенанту Богдану Головашу ікону Миколи Чудотворця, який є покровителем моряків. Також мер поділився, що у спілкуванні з мером Бердянська пропонували, щоб Богдан очолив катер «Кременчук». Проте Богдан запевнив, що хоче залишитися на катері «Бердянськ». Зазначимо, що пробитий катер «Бердянськ», як і «Нікополь» та «Яни Капу» знаходяться в Криму у російських військових та проходять як речовий доказ у судовій справі, яка ще триває.


Бабуся з дідусем, в яких брати-близнюки Руслан та Богдан провели своє дитинство, побачили Богдана вперше після тривалої розлуки.


- Ми так до нього поспішали, за 80 кілометрів прилетіли (родина з Глобинщини – ред.). Дякую Богу, всім людям, які підтримують, і Денісовій (омбудсменом.Людмила Денісова – ред..) і пану Зеленському, які допомогли повернути політв’язнів. – зі сльозами на очах поділилася бабуся Тетяна Григорівна. – Бабуся привезла йому запечену качку, яку він дуже хотів. Я дуже щаслива і всім вдячна за підтримку нашої родини.
 


Також Богдана зустріли викладачі військового ліцею та представники 27 гімназії, де на вході закладу висів прапор Військово-морських сил. Вчитель історії та учениця 9 класу запросили Богдана на зустріч зі школярами, які також з нетерпінням чекали на повернення моряків та обіцяють розписати на пам’ять прапор ВМС.


Богдан Головаш пробуде в місті пару тижнів, з невеличким робочим відлученням до Одеси, також він пообіцяв прес-конференцію з представниками ЗМІ. 


Якщо захоче побачити Богдана особисто, то така нагода буде завтра, 29 вересня, о 10 годині біля пам'ятника Воїну-визволителю (вул. Соборна).


 

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
28 вересня 2019 21:12

Когда я прочитал статью, то сначала в голове крутилась мысль написать просьбу, чтобы Богдан рассказал нам кто их всех послал заведомо на погибель. Но потом я вспомнил, что по телевизору сказали что моряки не нарушали морских границ. Это означало, что я сильно заблуждался, и поэтому я ничего писать не стал.


10 5

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх