Чи справді кременчужан непокоїть стан Крюківського мосту: петиції до Президента щодо нього не набирають голоси

27.09.2019, 11:01 Переглядів: 7 341 Коментарів: 16

Одна авторка пропонує ремонтувати старий міст, інша — будувати новий

У Кременчуці багато та часто говорять про проблеми Крюківського мосту, кременчужани жаліються на його аварійний стан та б'ють тривогу. Та чи насправді містянам «болить» це питання?


Зараз активісти створили та розмістили на сайті офіційного інтернет-представництва Президента дві петиції, які стосуються мосту через Дніпро у Кременчуці. Але підтримують ці звернення до Президента кременчужани вкрай мляво.


 


Одна авторка пропонує ремонтувати старий міст, інша — будувати новий


Про одну з петицій раніше писав «ТелеграфЪ», Олена Волянська у своєму зверненні наголошує на необхідності капітального ремонту для Крюківського мосту.


Другу петицію на сайті розмістила 30 серпня активістка Вікторія Олександрівна Кочерга. Авторка пішла далі — вона вважає, що ремонт нашому мосту не зарадить, а тому Кременчуку потрібен новий мостовий перехід через Дніпро. І вона пояснює, чому:

  • існуючі кам'яні опори мосту введені в експлуатацію у 1872 році (через 11 років після смерті Великого Кобзаря Тараса Шевченка), тобто їм майже 150 років;
  • верхні частини двоярусного мосту – залізнодорожнє полотно, автомобільна дорога та залізобетонні конструкції – відбудовані після Другої Світової війни і експлуатуються з 1949 року, тобто вже 70 років.


І старенький міст не витримує навантаження, а коли він перевантажений заторами та великоваговим транспортом, то елементи мостової споруди просто починають хитатися.


Крім того, у пішохідній частині покриття тротуару обсипалося настільки, що внизу під ногами видно хвилі Дніпра, а рух велосипедами практично неможливий через оголені металеві стики, що пошкоджують гумові шини.


Авторка у тексті повідомляє:


Крюківський міст – єдиний шлях у радіусах 50 і 150 кілометрів, що з'єднує Лівобережжя із Правобережжям у цій частині країни, а також обидва береги міста із 500-тисячною агломерацією.


Стан мосту не просто аварійний, Крюківській міст за версією американського телеканалу «Discovery Channel» увійшов у ТОП-10 самих небезпечних мостів світу.


Як працює технологія подання петицій

На те, щоб зібрати підписи під петиціями, відводиться певний час: три місяці з дня її оприлюднення. Якщо петиція набере мінімум 25 тисяч голосів, то її розглядатимуть невідкладно.


На час написання цієї статті петиція про ремонт мосту набрала 1579 голосів (на збір залишилося 40 днів), а про будівництво нового — 385 голосів (на збір залишилося 64 дні).


Дуже мляво. Наприклад, ось ця фотографія термометра у перші осінні холоди в нашому Instagram за добу набрала більше, ніж перша петиція про міст. 


 


Якщо петиція до Президента не отримає необхідної підтримки, після завершення строку у 3 місяці її розглядатимуть вже як звичайне звернення громадян.


До редакції «Кременчуцького Телеграфа» звернулася одна з авторок, вона просить кременчужан не бути байдужими, поширювати інформацію про петиції щодо Крюківського мосту серез знайомих та колег, а також підписуватися під ними (для цього треба зареєструватися на сайті).


Петиція про ремонт: №22/068662-еп.

Петиція про будівництво: №22/071688-еп.

Як вважаєте, що потрібно Кременчуку?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 16

0
27 вересня 2019 11:05

Глуппо верить, что набрав определенное количество голосов сразу же найдутся деньги. Даже если и наберутся голоса... ожидаемо - денег нет, в лучшем случае выделят миллион на очередную геолого разведку.

 


11 6
680
27 вересня 2019 11:16

Нужен новый мост однозначно. Это как ездить на дряхлом запоржце, вроде и ездит но во время движения может все что угодно произойти.


8 1
4 360
1
27 вересня 2019 11:30

Цитата: AleksandrN
в лучшем случае выделят миллион на очередную геолого разведку.
очередной миллион!


2 6
1 031
27 вересня 2019 11:42

Какие то движения по поводу моста начнутся только после серъёзного ЧП (что не дай Бог). А про сбор голосов через инстаграмм там, фейсбук ,или другие сети это ерунда. Станьте на улице с петицией и Вам каждый второй в городе подпишется на бумаге.


7 3
55
27 вересня 2019 12:26

О проблеме моста известно ооочень давно. И все о ней знают и без петиций. Нужно просто взять и решить её...


4 2
0
27 вересня 2019 12:37

1. Новый мост безусловно нужен.

2. К чему приплетать Кобзаря к году постройки основы моста. Кто-то не понимает сколько это 150 лет?

3. К слову - на велосипедах через мост вообще нельзя ездить. там знак стоит.


3 6
0
27 вересня 2019 13:04

Як автор, зверну увагу. Це дві петиції взаємодоповнюючі одна одну.
Без ремонту Крюківського, неможливо дочекатися і довготривалого будівництва.
Ремонт на сьогодні, у 2019 році - актуальний, на часі, та реальніший, але...
Експерти не повідомляють про запас часу, максимальну кількість років витривалості,скільки років можна ще сподіватся на "поки що" ЗАДОВІЛЬНИЙ СТАН МОСТУ.
Без будівництва марно сподіватися, що зо 30 років 180 річні опори мосту продовжатимуть служити вірну службу Кременчуку, будуть витримувати залізничне сполучення та автомобільний транспорт (на другому поверсі!).
Так само, я,як автор усіма руками та ногами за будівництво мосту під Горішніми Плавнями, як частину траспортного міжнародного коридору.Це надасть Кременчуку свободу від частини фур, автобусів, але..
Молодшим Крюківський міст це не зробить, його технологічний стан НЕ ЗМІНИТЬСЯ, можливо на 10-20 років продовжить строки служби. А можливо і ні.
У Запоріжжі у наступному році планують оголосити міжнародний тендер для добудови мосту.
У Миколаєві міст, який молодший Крюківського, але технологічніше, реконструюватимуть, крім того почнуть будувати ще один силами японських інвесторів. І Кременчук дочекається інвесторів. В Україні будують скляні мости, фонтани й парки за мільярди доларів, які радують око, але не є першочерговими.
Наше місто на 2 берегах, єдине, яке має 1 міст в Україні. Аварійний.
Закликаю усіх підтримати одночасно 2 ДВІ ПЕТИЦІЇ.



11 1
0
27 вересня 2019 13:11

Цитата: Fedyaev_D
К чему приплетать Кобзаря к году постройки основы моста. Кто-то не понимает сколько это 150 лет?
А так сейчас модно, для пущего патриотизму.


8 3
0
27 вересня 2019 13:14

Цитата: Fedyaev_D

1. Новый мост безусловно нужен.

2. К чему приплетать Кобзаря к году постройки основы моста. Кто-то не понимает сколько это 150 лет?

3. К слову - на велосипедах через мост вообще нельзя ездить. там знак стоит.


Почему?
Я отвечу.  2/3 кременчужан думают что Крюковский мост послевоенный. А опоры 150-летнего царского моста выглядывают из воды рядом и напротив "Афин".
Это их мнение. Они не знают правды.
Я уже замучилась всем ссылки сбрасывать об истории.
 И попробуй их в этом разубедить еще. Не верят.


8 1
0
27 вересня 2019 13:23

Слабо подписывают питицию, потому как процедура регистрации на том сайте таки стремная, не хотят люди оставлять о себе личные данные, потом, кроме онлайн газеты, информация в полном объеме у граждан отсутствует, соглашусь с комментом высше, что толку было бы больше опросник по городу с подписями собрать. Ну и наконец еще одно объяснение- не сознательно народ подходит к подобного роду вопросам, потому что жизнь заставляет впахивать, не разгибаясь, на хлеб насущный и что происходит глобальное, то дело уполномоченных на то от того же народа!


5 1
1 031
27 вересня 2019 16:15

В регистрации чёрт ногу сломает !!!


4 1
0
27 вересня 2019 17:42

Цитата: inattentive

В регистрации чёрт ногу сломает !!!


Варто спробувати за ідентифікаційним номером. До речі, можуть голосувати не лише ті кому виповнилося 18 років. В Америці петиції можуть підтримувати усі кому виповнилося 14 років.
Як я зрозуміла, сайт приймає усі ідентифікаційни номери.


7 1
0
28 вересня 2019 11:48

Лутше построить новый мост так как этот уже давно находиться в аварийном состоянии и так называемо капитально ремонтировать будет стоить практически что построить новый! А ещё зная что большую половину скомуниздят дак и подавно, что конечно же может и случиться с постройкой нового мостового перехода! И ко всему выше сказанному наш мост уже давно не справляеться с потоком авто которые ездят по нему сегодня!


4 0
0
30 вересня 2019 10:47

Розумієте, якщо чиновникам центральної влади про проблему говорить мер, це одне.

Це означає, що він хоче вислужитися перед народом, показати свою велич, заробити авторитет і бали на наступний термін.

Уряд, центральна влада це розуміє і не приймає серйозно його слова.

А ОСЬ ЯКЩО НАРОД ВЖЕ ЗАЯВЛЯЄ ПРО ПРОБЛЕМУ, МАСОВО - петиції, дзвінки, мітинги, суди і т.п. - то це вже дзвіночок і знак, до назрівання конфлікту, незадоволення громад, і те, що реально проблема має хвилююче і першочергове значення для населення, країни, округу.


Бо бачу, що люди озлоблені та спустошені, нічого не бажають робити. Тому влада до них так і відноситься, бо народ їй не указ.
До того ж консолідації, об*єднання у боротьбі за сумісні цілі у Кременчуці не має.
Петицію про аромати на Молодіжному не підтримують крюків*яни, бо їм не смердить.
А за петицію щодо мостів не бажають голосувати люди із Нагірної частини, Молодіжного. Так і кажуть, що мостом не користуються, їм все одно, що там із ним буде, як завалиться, чи перекриють рух, бо заторів вони не бачать, і пішки ніколи в житті там не ходили.
Того так і живемо та 100% заслуговуємо тих кого "обрали". Чи промовчали коли потрібно було слово вставити - бездіяльність -  певна поведінка, яка призводить до певного результату.

Закликаю усіх підтримати свідомо й впевнено одночасно 2 ДВІ ПЕТИЦІЇ.


5 1
0
2 жовтня 2019 08:30

кроме єтих петиций, которые городу не ныжны, еще есть способ достучаться? должны быть варианты или нет?


3 0
0
2 жовтня 2019 10:20

Цитата: inattentive

А про сбор голосов через инстаграмм там, фейсбук ,или другие сети это ерунда. Станьте на улице с петицией и Вам каждый второй в городе подпишется на бумаге.

У 2017р. Шаповалов і Ко руками сотнею теть та дядь по місту бігаючими, з ранку до ночі, зібрали живих 24 тисячі підписів для міністрів. Доля їх невідома. Але ці папірці система петицій не зчитає, а беручи до уваги, що вже нова влада, що нова влада прямою до цифрових технологій та бажає позбутися паперових документів, ТО НАМ ПОЧИНАТИ З НУЛЯ ПОТРІБНО. І в котрий раз довбити владу ВЖЕ ЧЕРЕЗ електронні ПЕТИЦІЇ.

Іншого способу не має. І іншого шансу не буде.

А до часу коли до Полтавщини навідається Президент Кременчук міг би і підсуєтитися, із підписами. 

Нє, давайте і цей шанс впустимо???!

 


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх