На Полтавщині винесли вирок чоловіку, який переплутав свого товариша з грабіжником та вбив його

21.09.2019, 09:30 Переглядів: 3 158

Обвинувачений не впізнав у темному помешканні свого співмешканця, який нетверезим лежав на підлозі. Подумав, що в будинок проник грабіжник та побив його

 

13 вересня Ленінський районний суд Полтави виніс вирок раніше судимому чоловіку за порушення ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).


Вбивство сталося 8 березня 2018 року. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. Потерпілий напередодні зняв з банківської картки пенсію. На ці гроші купив спиртні напої, які потім вживав разом з обвинуваченим, знайомою жінкою та власним сином.


Вранці 8 березня син та жінка пішли в гості до знайомих, потерпілий з обвинуваченим залишилися вдома «бенкетувати». Варто зазначити, що обвинувачений з дозволу потерпілого проживав у нього вдома з квітня 2014 року.


Близько 16.00 потерпілий ліг відпочивати, а обвинувачений пішов до знайомого, якого вдома не застав. Близько 17.00 чоловік повернувся додому, де на підлозі прихожої кімнати помітив обвинуваченого. Оскільки світла в будинку не було, обвинувачений подумав, що потерпілий - невідомий чоловік, який проник у помешкання.


Обвинувачений запропонував йому підвестися та залишити будинок. Але потерпілий був нетверезий, тож на ноги не зміг звестися. Чоловік почав ногами бити товариша, завдавши не менше 30 ударів в голову, в ділянку грудної клітки, тазу, рук.


Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці події. Причиною смерті стала закрита черепно-мозкова травма, яка супроводжувалась переломом кісток носа, забитими ранами, саднами і синцями голови, крововиливами під м'яку мозкову оболонку і в речовину головного мозку, набряк головного мозку.


Покази обвинуваченого

В суді обвинувачений вину визнав повністю та підтвердив обставини злочину. Серед іншого обвинувачений розповів, що повернувшись додому, побачив на столі горілку. Налив чарку, випив, а потім, йдучи, перечепивсь через ноги якогось чоловіка. Побачив, що хтось лежить на підлозі в будинку.


Подивившись, що товариша на ліжку немає, він не міг зрозуміти, хто лежить на підлозі, оскільки в будинку було темно, тому що світло їм відключили через борги. Обвинувачений почав запитувати чоловіка, хто він і як він зайшов до помешкання та подумав, що це якийсь грабіжник. Оскільки чоловік не реагував на його питання, він почав його бити та завдавати сильних ударів ногами по тулубу та голові, щоб він підіймався, але він ніяких ознак того, що він його розуміє не подавав, що викликало в нього сильну агресію.


Скільки точно ударів він наніс не пам'ятає, але їх було багато. Обвинувачений запевнив, що він не впізнав товариша, оскільки перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння.


Коли побачив, що чоловік не дихає та в нього на обличчі з'явилася кров, почав хвилюватися та побіг до сусідів, повідомив їм про це та вони всі почали телефонувати до лікарні та поліції. В той момент розумів, що такі удари можуть спричинити смерть.


Через деякий час приїхала поліція, яка його затримала. Про те, що він вбив товариша, йому повідомили поліцейські, оскільки після цього до будинку він вже не заходив.


Покази доньки потерпілого

Донька розповіла, що переїхала від батька, тому що той постійно зловживав алкогольними напоями і на ґрунті цього постійно виникали сварки. Вона батьку неодноразово наголошувала, що йому неможна вживати алкоголь, оскільки він мав поганий стан здоров'я через черепно-мозкову травму та пухлину. Проте її батько разом з обвинуваченим постійно разом зловживали спиртними напоями, на що йшли всі гроші їхньої сім'ї. Через це в них виникали постійні борги, неодноразово відключали світло та газ.


Сам обвинувачений ніде не працював, а жив лише коштом її батька. Між собою обвинувачений та її батько протягом останніх трьох років спільного мешкання постійно зловживали алкоголем, сварилися та вчиняли бійки. Неодноразово сама була свідком того, що обвинувачений бив її батька, який боявся писати відповідні заяви до поліції, боячись помсти зі сторони обвинуваченого.


Покази свідка, що знав потерпілого та обвинуваченого протягом кількох років

Свідок розповів, що знав померлого та обвинуваченого близько останніх 3-4 років. З потерпілим мав дружні відносини.


Потерпілого схарактеризувати як спокійну, не скандальну людину, обвинуваченого - як людину, яка постійно зловживала алкогольними напоями та була агресивною. Свідок розказав, що в стані алкогольного сп'яніння обвинувачений не контролював свої дії та емоції. Від сусідів чув, що обвинувачений іноді бив потерпілого, з яким вони часто вживали алкоголь.


Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 7 років позбавлення волі.


На підставі ст. 71 ч.1 КК України до призначеного покарання частково приєднали невідбуту ним частину покарання за попереднім вироком Полтавського районного суду Полтавської області від 2 серпня 2016 року у виді 6 місяців позбавлення волі. Остаточне покарання - 7 років 6 місяців позбавлення волі.


Строк відбування покарання рахувати з 9 березня 2018 року, тобто з дати його затримання по даному кримінальному провадженню.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх