Кременчужани можуть пройти онлайн-тест на туберкульоз

11.09.2019, 14:04 Переглядів: 4 863 Коментарів: 1

 

Часто хворі на туберкульоз не підозрюють про те, що вони заражені

У кременчужан з'явилася можливість пройти онлайн-тест для перевірки на туберкульоз. Скринінгову анкету з 13 запитань розробив Центр громадського здоров’я МОЗ України. За результатами анкетування можна дізнатися, чи є ризик того, що людина хвора на туберкульоз і чи рекомендовано їй додаткове обстеження.


Симптоми туберкульозу можуть бути непомітними впродовж багатьох місяців, а тому люди часто звертаються по допомогу на пізніх стадіях хвороби. Несвоєчасне звернення до лікаря призводить до подовження терміну лікування, також можуть виникнути ускладнення.


Важливо: при перших проявах симптомів туберкульозу — кашель, який не припиняється понад 2 тижні, різке схуднення, нічна пітливість, слабкість — необхідно звернутися до свого сімейного лікаря. 


За статистикою МОЗ, лише за липень цього року в Україні зареєстрували 2 067 нових випадків туберкульозу. Загалом станом на 14 серпня 2019 року під медичним наглядом перебували 20 235 людей. Як вважають фахівці, ще близько 5 тисяч хворих на туберкульоз не знають про свою хворобу та не звернулися за медичною допомогою. Один хворий, який не знає про свій діагноз і не отримує лікування, може за рік заразити близько 10-15 людей.


Тож завдяки цьому онлайн-інструменту зможете перевірити, чи є у вас симптоми туберкульозу, чи могли ви ним заразитися, а також отримати інформацію про ступінь ризику захворювання на туберкульоз.


Результати тесту анонімні, а тому ці дані будуть доступні лише вам. Пройти тест можна за посиланням, на це вам знадобиться не більше 5 хвилин.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: 24tv.ua/health
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

64
12 вересня 2019 07:47

Могут же, когда хотят. А то Манту-Манту. Скоро и для дифтерии и столбняка че нибудь придумают )))


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх