Які аналізи та тести кременчужани можуть зробити безоплатно у свого лікаря

5.09.2019, 11:36 Переглядів: 5 531 Коментарів: 1

Якщо вони уклали декларацію

Пацієнт, що уклав декларацію з лікарем первинної ланки, може отримати безоплатно, тобто без будь-яких доплат або придбання витратних матеріалів низку лабораторних діагностичних досліджень та швидких тестів, повідомляє пресслужба мерії з посиланням на НСЗУ.


Серед них:

  • загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою;
  • загальний аналіз сечі;
  • глюкоза крові;
  • загальний холестерин;
  • швидкий тест на вагітність;
  • швидкий тест на тропонін;
  • швидкий тест на ВІЛ;
  • швидкий тест на вірусні гепатити.

За потреби проведення лабораторних досліджень лікар виписує направлення на аналіз та скеровує пацієнта до лабораторії закладу, або - до надавача цієї послуги, з яким має відповідний договір про співпрацю. Це може бути як комунальна, так і приватна лабораторія.


Вакуумну пробірку (вакутайнер) для аналізу крові, рукавички, спиртову серветку/вату/спирт, шприц, контейнер для збору сечі пацієнт НЕ МАЄ приносити або оплачувати додатково. Якщо лікар вважає доцільним проведення цих лабораторних досліджень, запитайте в нього, де можна отримати необхідні витратні матеріали - у нього на прийомі, в кабінеті забору аналізів чи в лабораторії, що здійснить це дослідження за його направленням.


У разі необхідності проведення швидких тестів на віруси, вагітність, глюкозу крові та тропоніни їх можна пройти або безпосередньо на прийомі у лікаря, або в маніпуляційному кабінеті закладу. Всі витратні матеріали цих тестів входять до вартості послуг ПМД, які оплачує за договором Національна служба здоров’я України.


Якщо від вас вимагають кошти за проведення цих досліджень - зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за коротким номером 1677.

Теги: анализы
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

64
5 вересня 2019 16:16

Бесплатные анализы это круто.

Есть только 1 вопрос: почему сдавая без оплаты по направлению семейного врача анализ крови на ПСА (онкомаркер простаты)  результат 3,8 (норма до 4), а пересдав через 2 дня в Синево - 11.7 (норма до 4). Единицы измерения  идентичны в обеих бланках. Описанный случай не единичный (лично я знаю еще 2)

По ходу 370 грн в год не хватает на весь список обещаного бесплатного...


9 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх