Послуги «Кременчукводоканалу» подорожчають на 1 гривню

4.09.2019, 17:02 Переглядів: 3 058

 

Причина подорожчання — підвищення зарплати працівникам підприємства

Ціну на послуги водоканалу (централізоване водопостачання та централізоване водовідведення) у поточному році пропонується підвищити на 1,1 грн (із 18,76 грн до 19,86 грн за дві послуги).

 

Така інформація прозвучала сьогодні, 4 вересня, під час обговорення проєкту Постанови Нанкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Обговорення проводилося на КП «Кременчукводоканал», де під час перерви зібрали працівників підприємства. Інших громадян зареєструвалося 20 включно з журналістами.


 


Проєкт нових тарифів, які презентували, дещо відрізняються від цифр, наведених у проєкті Постанови, з проєктом можна ознайомитися за посиланням.


Наразі ж назвали такий розмір тарифів (без ПДВ):

  • на централізоване водопостачання 7,8 грн (у попередній версії 7,87 грн);
  • на централізоване водовідведення 8,75 грн (у попередній версії 8,97 грн).

 

На скільки більше заплатять споживачі

Порівняння чинних та нових тарифів (з ПДВ)

Послуга

Чинний тариф, грн

Новий

тариф, грн

% підвищення

Централізоване водопостачання

9,00

9,36

4,00%

Централізоване водовідведення

9,76

10,5

10,8%



Як повідомила Галина Мазука, керівник сектору НКРЕКП у Полтавській області, коригування відбувається у зв'язку з необхідністю підвищення заробітної плати на підприємстві. Проте Нацкомісія ще виключила із тарифу невикористані кошти на інвестпрограму.

Водоканальці представили презентацію (з помилками у діаграмах) та уточнили, відповідаючи на запитання ТЪ, що відсоток оплати праці у чинних тарифах складає 49%, у нових складе 54%.


Депутат Оксана Піддубна розповіла, як їй принесли повідомлення про прострочений на 7 днів «борг» у розмірі 32 гривні. Вона запитала: чи варто використовувати трудові ресурси на рознесення повідомлень по мізерні суми боргу (а відповідно, і тримати для цього штат та платити людям зарплату)? У адміністрації водоканалу на це своя відповідь: якщо, мовляв, у кожного абонента борг 30 гривень, то у підсумку це вже мільйон.


У нових тарифах передбачена середня зарплата одного штатного працівника «Кременчукводоканалу» 10 284 грн (наразі вона складає 8 599 грн).


«ТелеграфЪ» ставив питання: коли планується ухвалення та введення нових тарифів? Та відповіді ми так і не почули. Процедура може тривати й 5-6 місяців. Зауважують організатори слухань.


Нагадаємо, новий закон про ЖКП передбачає й те, що споживачі мають визначитися з моделлю договірних відносин з виконавцем послуг. На це дається рік — до 1 травня 2020 року. Виконавці послуг мають укласти нові договори з населенням. Без нових договорів ні НКРЕКП, ні місцева влада не можуть підвищувати тарифи — таке роз'яснення дав Мінрегіон.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх