Учні 10 та 11 класів вивчатимуь фінансову грамотність за новими посібниками

4.09.2019, 08:14 Переглядів: 2 070

 

Це збільшить фінансову обізнаність підростаючого покоління

У цьому навчальному році учні 10 та 11 класів отримають нові посібники з фінансової грамотності. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

 

Посібник складається з п'яти розділів та 25 тем. З нього учні дізнаються про сучасну фінансову систему, фінансові установи та їхні послуги. За підсумками курсу школярі зможуть навчитись ефективно управляти власними фінансами та відповідально користуватись фінансовими послугами.

 

Програму, навчальний посібник та робочий зошит «Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як?» створили у 2019 році, і в них повністю враховані усі зміни в фінансовій галузі за останні 5 років. Так, є блоки про основні права споживачів фінансових послуг, правила безпечної роботи з платіжними картками, криптовалюти, електронні гроші, платіжні інтернет-інструменти.


Коли новий посібник презентували, про нього розповів заступник міністра освіти і науки Вадим Карандій:


- Підприємливість і фінансова грамотність – одна з компетенцій, якою мають володіти учні та випускники Нової української школи. Цей посібник – не просто практичний порадник. Він має розвинути в учнів критичне та системне мислення у фінансових питаннях, уміння оцінювати ризики та приймати зважені рішення щодо фінансів. Ми впевнені, що нові підручники допоможуть молоді в реальному житті.


Розробники посібників впевнені, що читачами нових підручників стануть не лише учні середніх шкіл, а також їхні батьки та родичі, які зможуть знайти у них корисну для себе інформацію. Також вони наголошують, що курс фінансової грамотності, який запропонують українським школярам, не поступається найкращим курсам Європи та США.


Навчальний посібник та робочий зошит можна завантажити на сайті МОН.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: izvestia.kharkov.ua
Теги: МОН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх