Впродовж 2019 року на Полтавщині зареєстрували 1609 випадків гострих кишкових інфекцій

27.08.2019, 07:35 Переглядів: 2 204 Коментарів: 1

 

Один з таких випадків стався 19 серпня у дитячому садку № 60 у Кременчуці

Упродовж цього літа санітарно-епідеміологічна ситуація на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння в Україні залишається складною. Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, за 6 місяців 2019 року на Полтавщині зареєстрували 1609 випадків гострих кишкових інфекцій. Захворюваність у регіоні вища, ніж в Україні вцілому, за цим показником область на п'ятому місці.



Протягом літнього періоду фіксують зростання захворюваності на вірусний гепатит А у Полтаві, Полтавському та Миргородському районах.


А 19 серпня в нашій області зареєстрували п'ять спалахів гострих кишкових інфекцій, один з яких трапився у дитячому садку № 60 у Кременчуці. Унаслідок цих випадків постраждали 26 осіб, із них 11 дітей. За етіологічним фактором чотири спалахи викликані вірусами (рота-, норовірусами), а один – збудником сальмонельозу.


Крім того, у цьому році на Полтавщині трапилися два випадки захворювання на ботулізм, постраждали 3 особи у Зіньківському районі. Перший випадок захворювання у селі Отрадівка пов’язаний із вживанням м’ясної консерви домашнього приготування. Другий випадок зафіксували у селі Манилівка: потерпілий пов’язує хворобу із вживанням рибних консервів промислового виготовлення з місцевого магазина в селі Шилівка Зіньківського району.



У ході розслідування спалахів гострих кишкових інфекцій та ботулізму спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби здійснили комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. За наявністю порушень, що могли нанести шкоду здоров’ю людей, на суб’єктів господарювання наклали штрафи на суму – 166 920 гривень та 12 519 гривень.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: www.adm-pl.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

938
27 серпня 2019 08:44

Я думаю що цю цифру сміло можна множити на 3, ато і на 5, бо далеко не кожен з горшка вирішує звернутися за допомогою


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх