31 жовтня вперше в Україні вчителі здадуть ЗНО

22.08.2019, 13:03 Переглядів: 3 862 Коментарів: 1

 

Аби пройти сертифікацію, освітянам треба буде виконати 100 завдань за 180 хвилин

В Україні проведуть перше зовнішнє незалежне оцінювання для вчителів початкових класів. За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, відбудеться воно 31 жовтня.


Незалежне тестування професійних компетентностей пройдуть освітяни, які цього року зголосилися стати учасниками експерименту з сертифікації педпрацівників. Коли вчителі пройдуть тест, це допоможе визначити рівень їхньої обізнаності з питань планування та організації освітнього процесу, забезпечення і підтримки навчання, виховання і розвитку учнів, створення освітнього середовища.


У день тестування учасники мають виконати 100 завдань за 180 хвилин.


Тест незалежного оцінювання міститиме завдання однієї форми, що матимуть чотири варіанти відповіді. Кожне завдання тесту оцінюватиметься у 0 або 1 бал в залежності від наданої відповіді, відповідно, максимальна кількість балів за виконання усього тесту дорівнюватиме 100 балам.


Зовнішнє оцінювання вчителів є одним із обов'язкових елементів сертифікації педагогічних працівників. Аби пройти сертифікацію, освітянам також проведуть експертне оцінювання діяльності на місці їхньої роботи. Для цього експерти спостерігатимуть за педпрацівником під час уроків, на перервах, проведуть інтерв’ю з самим учасником сертифікації, а також з директором та заступником директора закладу освіти, в якому працює вчитель.


Цього року пройдуть пілотну сертифікацію вчителі початкової школи, участь у ній візьмуть майже 900 педагогічних працівників.


Власники сертифіката отримають щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності даного документа.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: kolobok.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 658
22 серпня 2019 20:05

Хотелось бы посмотреть результаты некоторых учителей.


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх