У Кременчуці виготовляють шкарпетки, які носять у Канаді

20.08.2019, 14:00 Переглядів: 5 009

 

Після початку війни на Сході уродженець Кременчука з родиною переїхав на батьківщину, взяв участь у держпроєкті та заснував власний шкарпетковий бізнес

Олег Бєляєв народився у Кременчуці, але доля «занесла» його у Сєвєродонецьк, де чоловік створив родину. У 2014 році, після початку війни, Олег разом із сім'єю перебрався до Кременчука. Тут кременчужанин взяв участь у пілотному проєкті Мінсоцполітики «Рука допомоги», який сприяв у створенні бізнесу. 


 

«Рука допомоги» — пілотний проєкт Мінсоцполітики, який реалізується за підтримки Світового банку. Мета проєкту — допомогти вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей позбутися залежності від соціальних виплат, отримати роботу або заснувати власний бізнес.

Зокрема, учасники мають змогу отримати безвідсоткову поворотну фінансову допомогу (мікрокредит) на обладнання та матеріали для започаткування бізнесу. Сума такого мікрокредиту може складати до 40 прожиткових мінімумів, що у 2018 році складала близько 70 тисяч гривень. При цьому повертати потрібно лише різницю між сумою фіндопомоги та сплаченими за три роки податками і зборами. У випадку, якщо учасник стає роботодавцем для двох інших учасників — фінансова допомога стає повністю безповоротною. Окрім фінансування, учасники проєкт на старті своєї підприємницької діяльності отримують консультаційну підтримку та супровід у підготовці бізнес-плану.

 

Саме для Олега грошова підтримка стала безповоротною. Близько року тому чоловік захищав бізнес-план щодо організації виробництва шкарпеток. Як розповів підприємець сьогодні у Кременчуцькому міськрайонному центрі зайнятості, все починалося з одного станка, а зараз їх 11. Проте на цьому бізнес планує розширюватися.


Нещодавно Олег Бєляєв зареєстрував торгову марку, під якою продаються шкарпетки. Олег розповів, що їх можна придбати у мережі супермаркетів у Кременчуці. Також товар відправляють в Одесу та Харків, і навіть у Канаду.


Асортимент шкарпеток різноманітний: тут є і для повсякденного життя, і для заняття спортом. Наприклад, є дитячі гетри для футболу з компресійним голеностопом. Також почали продавати брендовану продукцію.


 


Кременчужанин розповів, що підприємство експериментує з нитками. Наприклад, дитячі спортивні гетри виготовлені з поліпропіленової нитки. Таку сировину застосовують у виробництві одягу для спецпризначенців. Деяка продукція виготовлена з модальної пряжі, де використовують витяжки з евкаліптового дерева, деяка - з напівшерсті.


- Ми хочемо відійти від принципу, що люди взимку мають ходити в махрових шкарпетках. Можна носити тонкі вовняні шкарпетки. Хоча вони тонкі, але на практиці в них тепло, - розповів Олег Бєляєв.

Автор: Євгенія Каблучка Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх