Геннадій Москалик пообіцяв, що у кременчуцьких освітян з 1 вересня на 10% зростуть зарплати

19.08.2019, 16:03 Переглядів: 7 481 Коментарів: 3

 

«ТелеграфЪ» розбирався, чи затримують заробітну плату у дитячих садках міста та чи буде у Кременчуці реалізована постанова Кабміну щодо підвищення окладів освітянам

16 серпня до редакції «Кременчуцького Телеграфа» звернувся читач Олександр, у електронному листі він поскаржився на те, що вихователям кременчуцьких дитячих садочків затримують зарплатню, посилаючись на брак коштів у міському бюджеті. Приводимо й сам текст звернення:


Здраствуйте! У меня жена работает воспитателем детского сада на ставку, зарплата около 3 000. Вчера (15 серпня - ред.) было время аванса, аванс никто не получил, сегодня тоже. Впереди выходные... Говорят, нет денег в бюджете.


С 1 сентября повышение зарплаты, но опять же, как сообщило руководство, это не для кременчужан, так как денег опять же нет. Попробовали бы городские власти прожить на 1600, которые и то не дают.


Справа в тому, що заробітну плату вчителі отримують з державного бюджету, а вихователі дитсадків — з міського. Аби розібратися у причині затримці, сьогодні, 19 серпня, ми звернулися за коментарем до Геннадія Федоровича Москалика, директора департаменту освіти Кременчука.


- Хто вам сказав, що взагалі була затримка? За колективним договором, протягом трьох робочих днів після 15 числа допускається робити виплати. В п'ятницю профінансували, сьогодні казначейство віддало всі кошти на рахунки, сьогодні люди отримують зарплату. Яка затримка? Затримки немає, - відповів він.


Крім того, 10 липня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №695, якою вніс зміни до постанови від 11 січня 2018 року №22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників». Згідно з ухваленим рішенням, посадові оклади педагогів-дошкільників мають зрости на 10% з 1 вересня поточного року.


Подібне збільшення торкнеться й тих освітян, кому не підвищили оклади та ставки у 2018 році, а саме працівників позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти. Постанова №695 набрала чинності 14 серпня.


Тому щодо другого абзацу звернення кременчужанина Олександра, «ТелеграфЪ» також поцікавився у Геннадія Федоровича, чи «світить» вищезгаданим працівникам освіти у Кременчуці підвищення заробітної плати на 10%, що ухвалив Кабінет міністрів України.


- Комусь не виплатили з 1 вересня ці 10% чи що? Де факт, що не виплатять? Хто сказав, що не виплатять? Ви краще ставте питання: чи будуть виплачувати? Я вам скажу: будуть!


Ось таку однозначну відповідь ми отримали від очільника департаменту освіти Кременчука.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

938
19 серпня 2019 16:11

чото я не побачив в тексті згадування про зняття надбавки 20% за престижність


4 1
0
19 серпня 2019 16:44

наконец-то долгожданная зарплата учителей по $4000


6 3
55
19 серпня 2019 16:55

Господин Москалик вообще представляет, что с такой зарплатой люди лишних 2-3 дня могут и не протянуть и ждут, что хоть эти копейки будут выплачивать вовремя? И если такой руководитель этого не понимает, то гнать его нахрен в три шеи... А пафос в его речи просто зашкаливает.


13 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх