Як на Полтавщині знищують 240 га опійного маку

18.08.2019, 13:32 Переглядів: 3 778 Коментарів: 5

 

В Оржицькому районі знищують мак на підставі рішення Полтавського Апеляційного суду 

В Оржицьокому районі триває процедура знищення 240 га опійного маку на підставі рішення Полтавського Апеляційного суду. Про це повідомляє пресслужба поліції. 



Нагадаємо, правоохоронцям вдалося отримати дозвіл на знищення близько 350 мільйонів рослин снотворного маку, що є речовим доказом у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України. 


 


Знищення опійного маку площею 240 га, вирощеного агрофірмою без відповідної ліцензії Держлікслужби, відбувається шляхом "переорювання".


«Плантацію» наркомісного маку, викриту у червні на території Лазірківської сільради, керівник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Юрій Буковський назвав безпрецедентним наймасштабнішим незаконним посівом за всю історію незалежної України.  


За оцінкою експертів, з такої кількості сировини (що містить морфін, кодеїн і папаверин) можна було б виготовити 125 мільйонів разових доз для вживання наркотиків вартістю близько 7 мільярдів гривень (за цінами «наркоринку»).


 


Довгоочікуваному судовому рішенню про знищення наркомісної культури передувала тривала робота оперативників управління протидії наркозлочинності, слідчих відділу розслідування особливо тяжких злочинів поліції області і прокуратури Полтавщини. Правоохоронці зібрали ґрунтовну доказову базу та отримали відповідні висновки судових експертиз.


Директору агрофірми та його заступнику повідомили про підозру у посіві та вирощуванні снотворного маку та обрали запобіжний захід у вигляді 2 місяців домашнього арешту у нічний час доби.


На часі поліція забезпечує реалізацію процедури знищення наркотичного маку до повного завершення всіх її етапів. 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

938
18 серпня 2019 16:13

Може в підприємця і не було думки виготовляти наркоту, але хто зна чи не майнула така думка в тих хто вміє її виготовляти!

Питання! Після оранки бадиль не придатний до виготовлення ширки? Бо як на мене знищили лише зерно


4 2
0
18 серпня 2019 23:50

Що за ідіотизм? Знищуємо своє, щоб потім купувати польське.


5 2
0
19 серпня 2019 01:36

Не поделился...


7 0
1 031
19 серпня 2019 12:33

Разве нельзя пыло пустить в "правильное русло" (лекарства в медицине).


2 0
367
1
20 серпня 2019 07:41

бюрократизму и дибилизму в нашей стране нет ограничения ...

полиция обвиняет фермера : что тот мог продать ширки на 7 ярдов .хотелось бы посмотреть на продажу огромного стога соломки -например цыганам за 7 ярдов ... откуда у цыганей 7 ярдов ?почему поле нельзя было арестовать взять под охрану(вооруженную Кордом в носках по 400 грн за пару) Госсударством и собрать урожай мака а вторичное сырье просто передисковать сразу после уборочного комбайна ? Но мы в акурат 13 августа видели цены в магазинах на Чешский мак по 24 грн (доллар США) за 100 грамм....занавас просто слов нет



Цитата: почемучка

Може в підприємця і не було думки виготовляти наркоту, але хто зна чи не майнула така думка в тих хто вміє її виготовляти!

Питання! Після оранки бадиль не придатний до виготовлення ширки? Бо як на мене знищили лише зерно

перемешав с землей сразу в ход идут бактерии и микробы и наступает процес гниения органических веществ которые перерабатывают бактерии ...достаточно суток теплой влажной погоды что б соломка стала непридатной для незаконного изготовления наркотических веществ  ..даже если нарики и возьмут такую соломку сварят опий то у них пойдет пена со рта 


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх