Перша поразка в сезоні: «Кремінь» прийняв «Гірник-Спорт» у Полтаві

16.08.2019, 22:58 Переглядів: 2 991 Коментарів: 1

 

Кременчужани зіграли домашню гру в Полтаві

Сьогодні, 16 серпня, «Кремінь» у Полтаві на стадіоні «Локомотив» зустрівся з «Гірник-Спортом». Кременчужани, які в цьому сезоні не зазнавали жодної поразки, поступилися "гірникам" з рахунком - 1:2. 


«Кремінь» - «Гірник-Спорт» -1:2 (1:0)

Голи: Сафонов, 38 - Білий, 51, Кравчук 63

«Кремінь»: Будюк, Сидоренко, Сафонов, Гончаренко, Ченбай, Масалов (Куць, 84), Скоблов, Єрмаченко (Мурашов, 60), Павлик, Воронченко, Локтіонов (Тарануха, 36). Запасні: Олійник, Закорський, Астахов, Маліновський, Нечипоренко, Удод, Городенко. Головний тренер: Ігор Столовицький

«Гірник-Спорт»: Данкович, Бичков, Білий, Кравчук, Шопін, Чепелюк (Лиховидько, 46), Корольков, Хомченко (Ралюченко, 65), Батюшин (Хоцяновський, 87), Лозовий (Суханов, 83), Одарюк (Котляр, 46). Запасні: Ситников, Головко, Збунь, Черниш, Білоус, Деркач. Головний тренер: Володимир Мазяр


Попередження: Тарануха, 74, Воронченко, 86, Сафонов, 88, Ченбай, 90 – Чепелюк, 4, Білий, 38, Корольков, 48, Кравчук, 51, Баглаєнко (лікар команди), 83, Данкович, 90+5



«Кремінь» з травня не програвав жодного матчу й у Першій лізі впевнено брав очки в трьох турах. Гра з «Гірник-Спортом», який посідав останню сходинку в турнірній таблиці, давав впевненість, що й цього разу кременчужани зможуть взяти очки в матчі. «Кремінь» перед грою втратив одного з провідних гравців – через травму гру пропустив Дмитро Зозуля. А «Гірник-Спорт» у свою чергу підсилився ексгравцями «Руху» Іваном Білим та Віктором Хомченком.


Оскільки «Гірник-Спорт» відмовився у перенесенні матчу та встановив не підйомну ціну за оренду, зустріч команди провели на нейтральному полі у Полтаві на стадіоні «Локомотив».


 


На цьому форс-мажор не завершився. Аварія й відсутність світла, на жаль, залишила вболівальників без прямої трансляції.


Генератор намагалися запустити, але навіть він не піддавався вмовляння


Попри нейтральне поле та робочий час команди не залишилися без підтримки. Понад сотня полтавців та кілька десятків вболівальників з Кременчука підтримали команди.


 


Маленькі вихованці футбольного клубу «Полтави» перед грою намагалися разом з футболістами «Кременя» провести розминку. Дуже мило та кумедно виглядало, як дітлахи за воротами намагалися повторювали дії голкіпера та відбили м'яч.



Господарями з перших хвилин у Полтаві відчував себе «Гірник-Спорт», який нав'язав «Кременю» гру. Вже у середині першого тайму Роману Гончаренку довелося рятувати «Кремінь» й майже з лінії воріт вибив м'яч. До перерви в боротьбі новачок «гірників» Білий зіштовхнув Воронченка - арбітр вказав на одинадцятиметровий. Олександр Сафонов на 39 хвилині спокійно виконав пенальті розвів голкіпера та м'яч по різних сторонах - 1:0.


У другому таймі Білий реабілітувався й зрівняв рахунок. Новачок «Гірник-Спорту» зіграв на добиванні після удару Кравчука - 1:1. За кілька хвилин «Гірник-Спорт» збільшив перевагу. Тепер вже Кравчук головою пробив у ворота «Кременя».


Перша перемога «Гірник-Спорту» в цьому сезоні, а також за останні 5 років перша виїзна перемога над «Кременем». А ось кременчужани у свою чергу переривають безпрограшну серію, яка тривала 8 матчів (враховуючи 4 тури з Другої ліги та «Золотий матч»).


Головний тренер "Кременя" Ігор Столовицький, після гри з "Гірник-Спортом" розповів про те, що команді не вистачило Дмитра Зозулі, про налаштування команди на гру та чи зіграв фактор стадіону у Полтаві.

 

- Якщо програли – значить недопрацювали. Вважаю, що програли, як не дивно, в налаштуванні на гру й звичайно єдиноборствах. Всі стандартні положення суперника, всі передачі несли велику загрозу нашим воротам. У першому таймі в суперника було кілька хороших моментів. В одному моменті добре зіграли захисники, а в іншому – Будюк м’яч вибив з лінії воріт. Забили з пенальті м’яч й по суті у першому таймі не скажеш, що зіграли добре, але більш-менш зіграли.

 

У другому таймі прохав футболістів не порушувати правил, прибрати непотрібні порушення, прибрати непотрібні кутові, якими користувався суперник. Футболісти мене не почули й часто порушували правила. У підсумку чого ми пропустили два непотрібних м’ячі зі стандарту. Й звичайно не знайшли в собі сили, щоб відігратися. У нас особливо не було моментів й флангових проходів, не було агресії попереду. Начебто контролювали всередині м’яч доходячи до штрафного майданчику, але далі продовження не було. Без ударів по воротах та флангових передач – немає загострення в атаці. На жаль, у нас цього сьогодні не було.

 

- Можливо Дмитра Зозулі не вистачило?

- Дмитро звичайно якісний гравець оборони, тому довелося Сафонова опускати. Він би більше користі приніс саме в центральній зоні. На жаль, у нас немає рівноцінних замін, тому відсутність будь-якого гравця основного складу для нас важко.

 

- Можливо гравці дивилися у турнірну таблицю?

- «Гірник-Спорт» більше хотів перемогти. Чому? Тому що в них ситуація зобов’язувала – останнє місце в турнірній таблиці. Програв сьогоднішню гру їм було б набагато складніше вилазити з дна турнірної таблиці. Тому сьогодні вони перевершили нас в настрої на гру.

 

- Сьогодні грали майже без вболівальників Полтаві. Чи вплинуло це на вашу гру?

- Це не настільки важливо... Хочеться грати вдома при своїх вболівальниках. У Волочиську проти «Агробізнесу» добре зіграли, нічого страшного. Я вважаю, що там команда сильніше, але тим не менш ми знайшли в собі сили забити два м’ячі.

 

Головне робити правильні висновки та додавати в наступних іграх.



Тренер "Гірник-Спорту" Роман Пасічніченко


Турнірна таблиця

М Команда I П Н П РМ О
1 "Авангард" 4 3 1 0 9-5 10
2 "Інгулець" 4 3 0 1 5-1 9
3 "Оболонь Бровар" 4 2 2 0 10-8 8
4 "Рух" 4 2 2 0 5-3 8
5 "Агробізнес" 4 2 1 1 6-4 7
6 "Миколаїв" 4 2 1 1 8-7 7
7 "Чорноморець" 4 2 0 2 6-4 6
8 "Кремінь" 4 1 2 1 6-6 5
9 "Металіст 1925" 4 1 2 1 2-2 5
10 "Прикарпаття" 4 1 1 2 8-7 4
11 "Балкани" 4 1 1 2 4-4 4
12 "Волинь" 4 1 1 2 8-9 4
13 "Минай" 4 1 1 2 5-8 4
14 "Гірник-Спорт" 4 1 0 3 4-8 3
15 "Черкащина" 4 0 2 2 5-8 2
16 "Металург" 4 0 1 3 3-10 1


Наступний матч кременчужани зіграють на виїзді у Закарпатті з «Минаєм». Гра розпочнеться 23 серпня о 17.00

Фото: Богдан Проскуров
Автор: Альона Душенко Фото: Богдан Проскуров Джерело відео: ФК "Горняк-Спорт" ,МФК "Кремінь"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
17 серпня 2019 09:48

Капец!!!Проиграли аутсайдерам.По ходу мы такие же!!!


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх