В Україні розроблять європейську систему маркування автомобілів

9.08.2019, 13:36 Переглядів: 2 879 Коментарів: 3

Так під час покупки авто інформуватимуть споживачів щодо викидів СО2 та використання палива

У Міністерстві екології та природних ресурсів України розроблять європейську систему маркування автомобілів та інформування споживачів щодо викидів СО2 та використання палива.


За даними пресслужби, у рамках підтримки країн у переході до електромобільності у міністерстві розроблять нормативно-правові документи, щоб виконати положення Дерективи ЄС про інформування громадян щодо викидів парникових газів та рівня використання палива новими легковими автомобілями.

 

Микола Кузьо, заступник міністра екології та природних ресурсів України з питань євроінтеграції, пояснив:

 

- Головна мета Директиви, і нашої діяльності щодо її впровадження – надати споживачеві повну та достовірну інформацію щодо витрат палива та викидів СО2. Реальний вплив на довкілля від використання автомобілю стає все більш вагомим фактором при виборі транспорту екологічно свідомих громадян, тому ті виробники, які здійснюють заходи для зменшення негативного впливу на довкілля – мають отримати усі інструменти для належного інформування покупців.

 

Директива регулює правила маркування нових автомобілів знаками щодо економії палива та обсягів викидів СО2 та встановлює вимоги до надання цієї інформації у інформаційних та рекламних матеріалах.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: augustnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
9 серпня 2019 13:44

Безспорно нужнейшая система... Днепр сокро болотом станет, заводы воздух безбожно отравляют, а мы сделаем налеечки на машины, что бы знать сколько она СO2 выбрасывает. 


11 0
0
9 серпня 2019 13:44

Реально-ни о чем! 


7 0
417
9 серпня 2019 14:18

Цитата: gor23

Безспорно нужнейшая система... Днепр сокро болотом станет, заводы воздух безбожно отравляют, а мы сделаем налеечки на машины, что бы знать сколько она СO2 выбрасывает. 

Очередная "схема". По данным исследований, только 8% выбросов СО2 приходится на автотранспорт, из них только 14% на легковой. О чем вы говорите?


12 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх