Головний тренер хокейного клуба «Кременчук» назвав головного конкурента в сезоні

9.08.2019, 07:15 Переглядів: 3 192

 

Кременчуцька команда провела першу двосторонню гру та готується до передсезонного турніру

7 серпня на льодовій арені «Айсберг» хокейний клуб «Кременчук» провів відрите тренування. В рамках тренування хокеїсти перед вболівальниками зіграли двосторонній матч.


Хокеїстів поділили на дві команди: білих та чорних. Не дивлячись на статус тренувального матчу, на льоду велася запекла боротьба. За підсумком трьох періодів рахунок на табло був - 3:3. На радість вболівальників хокеїсти провели серію булітів, де перемогу святкували «білі» - 2:1.




Після матчу вболівальники та журналісти поспілкувалися з хокеїстами, головним тренером та президентом «Кременчука».

Цікаво, що ХК «Кременчук» - єдина команда в УХЛ, яка як української, так і російською звучить - «Кременчук», тобто на російську мову команда не перекладається. «ТелеграфЪ» поцікавився у президента «Кременчука» Сергія Мазура з чим це пов'язано.


- У лізі прийнято було рішення кілька років назад, що команда як бренд звучить «Кременчук». І щоб не плуталися ми укріпили одну назву - ХК «Кременчук». - зауважив Сергій Мазур.


 


Олександр Савицький - головний тренер ХК «Кременчук» - після матчу поділився враженнями від першої двосторонньої гри та розповів, кого вважає головним конкурентом в Українській хокейній лізі.


Про поділ команди на «чорних» та «білих»


- Раніше, ще за радянських часів, на зборах двосторонніх матчів головні тренери слідкували за командою збоку. Саме тому я сьогодні був на трибуні й слідкував за командою зверху на трибуні, а помічники вели команди.


Команди поділили за можливостями гравців. Ми знаємо можливості майже всіх хокеїстів, тому ділили гравців на рівні склади. Гравці зараз у цих лавках будуть награватися.


Перед турніром у Кременчуці плануємо щосереди та щосуботи проводити двосторонні матчі. Так у суботу о 10.00 планується відкрите тренування для тих вболівальників, хто не встиг потрапити на перше тренування.


Хокеїсти грають у футбол та баскетбол


У тренувальному процесі команда грає не лише на льоду, виконує фізичні навантаження, а й грає у футбол та баскетбол.



- Все наближене до хокею. У нас завжди проходять подібні змагання. Навіть в моє дитинство грали у баскетбол, але за хокейними правилами, з більш жорсткою грою.


 


Про плани на Kremenchuk Open Cup-2019


- Далеко не загадуємо. У нас до кінця цього тижня, ще й наступний тиждень є час для визначення гравців, які залишаться. Нам необхідно 5-5,5 п'ятірок, які братимуть участь в Кубку Кременчука та чемпіонаті. Тому ми зараз зосереджені на тому, щоб визначитися з гравцями та сформувати команду.


- Чи є в команди завдання залишити у Кременчуці кубок Kremenchuk Open Cup?
- Ми виходимо на кожну гру щоб перемагати.


Головний тренер додав, що крім трьох учасників: ХК «Кременчук», «Донбас» та «Дніпро», йдуть перемовини для залучення 4 команди або з українського або іноземного чемпіонату. Також команда братиме участь в Кубку Донбасу, який відбудеться на початку вересня.


«Кременчук» переглядає як іноземців так й місцевих вихованців


- Команда переглядає як іноземних так і місцевих вихованців. У нас п'ятірка молодих гравців корінних кременчужан, які готуються до сезону: воротар, захисник й три форварди. Сьогодні в матчі брали участь воротар і два нападники, а у суботу дамо шанс ще двом зіграти.


Про цілі на сезон


- Новий директор клубу Тарас Захарченко разом з президентом Сергієм Мазуром перед грою озвучили, що перед командою стоїть завдання - стати чемпіонами України? Кого з суперників вважаєте принциповим?


- Головний наш суперник - це ми самі. Ми можемо налаштовуватися на «Донбас» або на «Дніпро», а не зможемо налаштуватися на інші команди, то це не принесе результату.


- Чи задоволені двосторонньою грою?
- Коли тренер задоволений, то це вже тренер на лавці.


Наставник кременчужан так і не відкрив всіх секретів підготовки хокеїстів «Кременчука» до старту чемпіонату, але нам вдалося дізнатися кілька секретів.


Вболівальники вручили хокеїстам два відра домашніх фруктів. Як зізнався «Телеграфу» Володимир Лескін, він пообіцяв пригостити домашніми яблуками, грушами та нектаринами російських хокеїстів, які раніше не куштували таких. Микола Кисельов та Олексій Зайцев подякували за подарунки й пообіцяли поділитися з усією командою.


 


Ще один секрет успішної підготовки, який вболівальники зможуть самі скуштувати - це вода ХК «Кременчук» із зображенням кременчуцької команди.


 

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко Джерело відео: Krementv Kremenchuktv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх