Як журналістка «Телеграфа» надягла бронежилет та «патрулювала» нічний Кременчук 

30.07.2019, 15:05 Переглядів: 7 451 Коментарів: 17

 

У ніч з 26 на 27 липня журналістка «Телеграфа» «заступила на нічну зміну» з патрульними поліцейськими. Побачила, які ритуали виконують копи перед кожною зміною, приміряла бронежилет і стала свідком кількох правопорушень

26 липня 2019 року. Близько 18.20 стою біля Батальйону патрульної поліції Кременчука за адресою проїзд 40 років ДАІ, 3.  Через кілька хвилин мене зустрічає помічник командира батальйону Роман Мірошник та проводить в приміщення «патрульки». 


Після знайомства показують «захисника», з яким я проведу сьогоднішню ніч – бронежилет другого класу, який боронитиме мене від куль та ножових поранень. Бронежилет не важкий: за словами Романа Мірошника, важить трохи більше трьох кілограмів. Зокрема я значних незручностей під час носіння «броні» не відчула і забула про нього через пів години. 


Перед патрулюванням

Перед виходом на лінію патрульні проходять ряд перевірок. О 18.30 перед нічним патрулюванням копи вишикувалися на плацу. Якщо коп заступає вдень, шикування відбувається о 06.30. 


Зміна триває близько 12 годин, тривалість залежить від кількості викликів. Графік виглядає наступним чином: 2 дні нічні зміни, 2 дні вихідних, 2 дні денні зміни.


Правоохоронцям провели інструктаж, перевірили зовнішній вигляд та спецзасоби, бронежилет, посвідчення водія та нагрудного жетона. Потім патрульні пішли отримувати зброю. 


 


Стражі порядку носять пістолет «Форт-17», їм видають 2 магазини, 28 патронів. Зблизька роздивитися пістолет не вдалося – зброю не можна діставати з кобури без необхідності. 


 

Отримання зброї


Після цього патрульним видають бодікамери та планшети. Наступний крок – отримання службових машин. Останній етап – проходження медогляду. 


 


У ніч з 26 на 27 липня на патрулювання вийшли наряди автопатрулів, піший патруль, дорожня поліції, ТОР (наряд тактико-оперативного реагування).


ТОРівців залучають для охорони громадського порядку під час проведення масових заходів. На кременчуцьких вулицях ТОРівці беруть участь у розв’язанні більш небезпечних проблем: крадіжок, розбоїв, бійок чи масових сутичок. 


Крім того, у патрулювання заступає командирський екіпаж. Простими словами, подібний екіпаж контролює роботу патрульних та допомагає їм за необхідності. Зокрема у цю ніч на патрулювання вийшли помічники командира батальйону Вадим Ненич та Роман Мірошник. Вони також допомагали мені орієнтуватися у нічних пригодах та були моїми охоронцями. 


 

Роман Мірошник, я та Вадим Ненич (зліва направо)


Нічне патрулювання 

Моє «патрулювання» почалося близько 20.00. Перший виклик - нанесення тілесних ушкоджень.


На асфальті біля супермаркету «АТБ», що на зупинці «вул. Вадима Пугачова», сидить нетверезий чоловік. Він повідомив, що його побили двоє чоловіків. 


Протягом 15 хвилин двох підозрюваних у побитті знайшли у дворах.  В одного з них під час поверхневого огляду виявили газовий балончик «Терен-4», яким заборонено користуватися. Щодо нього мають скласти адмінматеріали.


Тим часом постраждалий вже стверджує, що його ніхто не бив. Заяву писати не захотів.

 

20.47. По проспекту Свободи, біля місцевої прокуратури, через несправність одного з габаритів зупинили вантажівку. Під час перевірки документів патрульні виявили, що водій з Чернівецької області. Він помітив поломку на заправці та пообіцяв її ліквідувати. 


 


21.08. На світлофорі на перехресті вулиць Троїцької та Лікаря Богаєвського водій на машині Daewoo Lanos рушив на жовтий сигнал. Копи склали постанову за порушення ч.2 ст. 122 Кодексу України про адміністративне правопорушення. 


 


21.35. Після складання постанови, рухаючись вулицею Лікаря Богаєвського, патрульні помітили «одноокого» легковика – не функціонувала ліва фара. Водій машини пояснив, що втрапив у яму, після чого фара перестала світити. Після перевірки документів та вмісту багажника шофер поїхав далі.


21.45. З вулиці Горького, з будинку №17, повідомили, що з балкону 5 поверху висить зв'язка речей. Підіймаємося до квартири, з якої ймовірно висить ганчір’я. 


 


Переді мною двері без ручки, на яких приклеєний листочок з написаними показами електроенергії. Патрульні стукають у двері – ніхто не відчиняє. 


Постукали у двері до сусіда. Двері відчинив молодий чоловік, який повідомив, що з балкону поруч справді звисає зв’язаний одяг. Хлопець каже, що сусіда бачить рідко, шуму з його квартири вночі не чує.


Вийшовши на вулицю, до нас підійшов заявник. Чоловік розповів, що побачив «це» у соцмережах. А оскільки одяг звисає над балконом його знайомого, кременчужанин занепокоївся, що квартиру можуть обікрасти, «зайшовши» через балкон. 


Патрульні зазначили, якщо знову побачать щось дивне – набрати «102», адже зараз вони більше нічого зробити не можуть, бо не мають права вибивати двері. 


22.19, світлофор на перехресті проспекту Свободи та вулиці Вадима Пугачова. Авто Skoda Fabia починає рух на жовтий сигнал. Патрульні склали на нього постанову.


 


Копи говорять, що рух на «жовтий» може здатися незначним порушенням. Але це серйозне недотримання правил дорожнього руху. Як приклад навели страшну аварію у Харкові, яка сталася у жовтні 2017 року, та яка забрала життя шістьох людей. Як з’ясувалося пізніше, водій за кермом автівки Volkswagen зупинився на світлофорі за стоп-лінією та почав рух на «жовтий». На перехресті Volkswagen в’їхав у Lexus, який рухався на великій швидкості на заборонений сигнал світлофора. У результаті Lexus викинуло на тротуар, де перебували люди. 


22.45. На набережній Лейтенанта Дніпрова патрульні виявили чоловіка з ознаками алкогольного сп’яніння за кермом ВАЗ-2110. Водій відмовився проходити перевірку за допомогою «Драгеру» та в наркодиспансері. Патрульні склали протокол за порушення ч.1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 


 


23.45, з вулиці Олексія Древаля, 25, на «102» повідомили про вбивство. На щастя, на місці інформація не підтвердилася. 

За словами жінки, постраждалий (чоловік сестри) чіплявся до її сина. Вона вдарила його по голові. Постраждалий писати заяву відмовився.


02.47, залізничний вокзал. Група молодих людей біля вокзалу, на парковці, голосно слухали музику з «євробляхи».  Патрульні перевірили документи, провели поверхневу перевірку та зробили усне попередження молоді. 


 


03.35, вулиця Небесної Сотні. Volkswagen рухається вулицею з вимкненими фарами.  За словами водія, він забув увімкнути світло, коли виїжджав із заправки «ОККО». Під час перевірки документів виявилося, що у чоловіка відсутня страховка. З цього приводу склали адмінматеріали. 


Після цього кількість викликів почала зменшуватися. Помічник командира батальйону Вадим Ненич охарактеризував цю ніч, як ніч вихідного дня, відносно спокійною. Тож моя робота завершилася, і близько 4.20 я зустрілася з подушкою. 


P. S.: тут описана лише частина викликів та правопорушень, що сталися у місті. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 17

1 088
30 липня 2019 15:17

Е. Каблучка.

Спасибо Вам за Статью.

Интересно было почитать.


22 20
0
30 липня 2019 15:29

Жаль что взятку не взяли, а то было бы интереснее! А то читатели в действительности поверят, что за 8000 грн.в месяц эти люди в форме  работают! Надо было в зал игровых автоматов с ними зайти проверить документы на вид деятельности, ну или в торговую сеть скупится на два чека, ну и ещё всего интересного они вам так и не показали! Так что моя оценка - удовлетворительно! 


40 9
592
30 липня 2019 15:49

Ненич это тот который в вайбере писал план по постановлениям на день ? Ну хоть теперь лицо будем знать "героя".

 

А чего ж тогда патрульные плакали, что броники тяжелые ? Если девушке он не мешал ?

 

Після перевірки документів та вмісту багажника шофер поїхав далі.

Вот чем это предусмотрено ? Ну или штрафуйте или отпускайте. Что за методы гаи. Понюхать, потрогать. Хотя кого мы обманываем, реформа закончилась наверно через год-два после начала. Когда стали брать всех подряд и назад.

 

Патрульні склали на нього постанову.

Стоит пологать не только склали, а и расмотрели дело ? Ведь водителю должны сообщить где и когда, зачитать права, ознакомить с доказательствами по админ делу, заслушать пояснения и ходотайства,... А не просто, я видел, ты виноват.


21 6
0
30 липня 2019 15:50

21.35 - НА каком основании провели досмотр автомобиля?
03.35 - страховку показывать только в случае совершения ДТП или составлении постановления за нарушение ПДД, а так - выявление нарушений в процессе остановки. 
Обидно что горожане правил не учат и не знают своих прав. Элементарно: если вскочить в яму и при этом порвать резину или поломать диск - вызываем копов, требуем составить протокол по 140-й статье, а не 124! Это важно! Потому что если составят по 124 - в суде будете доказывать свою невиновность в том, что дороги у нас кривые, а если по 140-й - другое дело - тут будут дорожники доказывать, что у нас самые ровные дороги в стране и намного больше шансов получить компенсацию с автодора. Ни гвоздя, ни жезла всем!


45 7
0
30 липня 2019 16:47

Терен 4 - не относится к запрещённым, исключение -Терен 4 М. Вас ввели в заблуждение, или попросту - соврали. Он находится в свободной продаже*

Что было после 4.20 Вас видимо не интерессовало?!

_____

-Чули куме, фури "трусять"?!

-Ні, не чув!

-Але ж, "трусять"! :)))


12 3
0
30 липня 2019 17:19

Цитата: barmaleykin1

Жаль что взятку не взяли, а то было бы интереснее! А то читатели в действительности поверят, что за 8000 грн.в месяц эти люди в форме  работают! 

 

10200. Впрочем, график очень сложный, морально и физически нелегко выдержать на дистанции. Поэтому многие предпочитают ехать на заработки в соседние страны.


14 6
0
30 липня 2019 17:33

Мне не понятно, почему если не горит фара на автомобиле, то проводится досмотр вещей в багажнике? 

И насчёт страховки, может ошибаюсь, но предъявлять страховку необходимо в 3 случаях: ДТП, при составлении постанови, постановка автомобиля на учёт.



Эвгения Каблучка,  для остроты ощущений «заступите на ночную смену», пятницу или субботу, с бригадой скорой помощи.


37 2
0
30 липня 2019 17:42

Мдаа. Прочел статью, сделал выводы, дошел до комментов. Толпа хейтеров. Шо не напишут - все не так. Евгения, Вы зря провели свое свободное, ночное время, за личную безопасность вообще молчу. И все это для того шобы потом пара экспертов в делах патрульной полиции все, пардоньте, обо...ли.

Не говорю шо они не правы в некоторых моментах, но эта предвзятость.


14 17
592
30 липня 2019 18:14

Есть закон и его надо соблюдать. 

Просто досмотра нет в законе. 


25 3
364
30 липня 2019 20:49

21-35 - чому не склали протокол на власника дороги?


18 0
240
30 липня 2019 22:39

Цитата: Eviterno

Толпа хейтеров. Шо не напишут - все не так. <...>

Не говорю шо они не правы в некоторых моментах, но эта предвзятость.

 

Эт точно. На такие новости как пчелы на мед слетаются толпы "диванно-морализаторских" экспертов, которым по-любому все не так, и дай волю поумничать на социально-злободневные темы, абы продемонстрировать настолько их интеллект всеобъемлющь=) 


6 21
21
31 липня 2019 07:24

21.35. Після складання постанови, рухаючись вулицею Лікаря Богаєвського, патрульні помітили «одноокого» легковика – не функціонувала ліва фара. Водій машини пояснив, що втрапив у яму, після чого фара перестала світити. Після перевірки документів та вмісту багажника шофер поїхав далі.

 

А ось тут будь ласка більше подробиць! На якій підставі був перевірений багажник? Автор статті, чи були присутні 2 свідки та складено протокол огляду??? Чи ви стали свідком порушення закону?

 

Не працююча ліва фара - при такаій ситуації рух транспортного засобу заборонений. Або викручуй лампочку із правої фари та переставляй у ліву або викликай евакуатор або чекай ранку. Знову вчинено порушення.

 

Із статті роблю висновок, що Євгенія Каблучка, просто вірішила покататись із патрульними, а із її матеріалу читачі статті тільки побачили не знання та порушення норм та законів.


18 0
21
31 липня 2019 08:38

На счёт Терен 4, он и в правду продается свободно в продаже и является средством защиты при самообороне, как он может быть запрещен? Не понятно..,.


13 0
0
31 липня 2019 08:54

Запрещен к продаже Терен4м, там даже на балоне написано, что он допускается к использованию только сотрудниками правоохранительных органов. Всегда продавался только по предявлению ксивы. Ну незнает о таких нюансах дэвушка, а перед подачей материала даже погуглить лень, а и так пойдет. 


11 0
0
31 липня 2019 09:14

Судя из статьи полицейски нарушали закон, ложили на конституцию и права граждан в полном объеме. 


16 7
171
31 липня 2019 10:07

Написано то, что и так все знают. Остановка без причины и т.д.

А вот раскрыть тайны закулис было бы на много интереснее.


7 0
1 656
31 липня 2019 19:36

Почитал laughinglaughinglaughing 


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх