Дві пов'язані фірми розіграли між собою тендер на ремонт дороги у Кременчуці

24.07.2019, 10:18 Переглядів: 9 882 Коментарів: 17

 

У тендері перемогла фірма зі Світловодська ПП «Перша українська будівельна компанія». Її конкурентом була ФОП Аленькова, теж з Кіровоградщини. Та є підстави вважати, що конкурент був підставним.


Аукціон без зниження ціни


22 липня департамент ЖКГ Кременчуцької міськради провів тендер на капітальний ремонт дороги на вулиці Декабристів. Очікувана вартість закупівлі складала 2,9 млн грн. Наразі триває етап кваліфікації переможця - ПП «Перша українська будівельна компанія». Це підприємство зі Світловодська запропонувало найнижчу серед учасників ціну 2,85 млн грн. Інформація про тендер розміщена в системі електронних закупівель ProZorro.


 


Усього учасників торгів було двоє — конкурентом «Першої української будівельної компанії» виступала ФОП Аленькова Ольга Миколаївна — теж з Кіровоградщини, з міста Олександрія. Обидва учасники не знижували ціну. Крім того, нам здалося дивним, що ФОП береться освоювати майже 3 мільйони гривень на ремонті дороги. Як свідчать дані системи ProZorro, раніше Ольга Миколаївна не мала досвіду ремонту доріг за бюджетні кошти — лише виконувала роботи з інженерного проектування. До речі, за даними аналітичної системи YouControl, ФОП Аленькова має 7 видів діяльності, основний - «Надання інших допоміжних комерційних послуг», а от такого виду діяльності, як «Будівництво доріг та автострад» у неї немає, і взагалі немає ніякого виду діяльності, пов'язаного з будівництвом.


Майстри на всі руки


Ми вирішили більш пильно придивитися до учасників закупівлі. І виявили багато цікавого. На відміну від ФОП Аленькової, її конкурент - ПП «Перша українська будівельна компанія» має вид діяльності «Будівництво доріг та автострад», і загалом тут працюють майстри на всі руки — у фірми аж 40 видів діяльності (такий широкий перелік може свідчити про те, що діяльність фіктивна). Компанія має статутний капітал 1000 гривень і зареєстрована в квартирі житлового будинку на вулиці Робітничій у Світловодську.


У довідці про наявність працівників відповідної кваліфікації на виконання робіт (подається за вимогами до тендерної документації) ПП «Перша українська будівельна компанія» вказала 8 працівників. Серед них — жодного, хто працює з дорожньою технікою. У пункті про залучення субпідрядників — прочерк. І як оці восьмеро впораються з роботами, навіть якщо орендують техніку (що вказано в документації)?

Крім того, директор ПП «Перша українська будівельна компанія» і її засновник Биков Денис Валентинович керує ще шістьма фірмами — отакий працьовитий.


Чим пов'язані «ніби конкуренти»


Йдемо далі. Серед працівників ПП «Перша українська будівельна компанія» — інженер-проектувальник Жежеря Валентин Олександрович. Ми з'ясували, що він є депутатом Олександрійської міської ради.


 


Знайшли його декларацію на сайті НАЗК. У декларації депутата не вказана дружина, але вказаний син на прізвище Аленьков (що співпадає з прізвищем ФОПа-конкурента). 


Шукаємо далі. В історії ФОП Аленькової та її контрактів знаходимо, що Жежеря у 2018 році працював у ФОП головним інженером.


 

Крім того, фірми-конкуренти подали тендерні пропозиції практично одночасно: 19 липня, час завантаження документів на ProZorro теж співпадає: ПП «Перша українська будівельна компанія» завантажувала їх з 6.07 до 8.11 години, ФОП Аленькова завантажила документи архівом о 8.12.


Документи теж ніби писані під копірку (хіба що різняться деякі показники та ціна на користь ПП «Перша українська будівельна компанія»). Ось, наприклад, дві пояснювальні до кошторису (клікніть для збільшення)



Перший — від ПП «Перша українська будівельна компанія»


 


Другий — від ФОП Аленькової.


 


До речі, в її пакеті тендерної документації, завантаженої архівом, ми так і не знайшли довідки про виконання подібних робіт... 


Ось така історія про майбутній ремонт дороги з ознаками змови учасників тендеру, один з яких ще й не має зареєстрованого виду діяльності на будівництво доріг. Далі — слово за Антимонопольним комітетом.


Шалений успіх на бюджетних коштах


ПП «Перша українська будівельна компанія» виконує багато робіт у місті за бюджетні гроші - реконструює рекреаційні зони, робить комплексний благоустрій територій, ремонтує внутрішньоквартальні проїзди та дитсадок №21. Ремонтує винятково у Кременчуці, а не в рідному Світловодську. При цьому вся виручка компанії — винятково бюджетні замовлення, і левова частка з них отримана під час допорогових неконкурентних закупівель.


Вік фірми — менше двох рочків. У 2018 році вона заробила на кременчуцькому бюджеті 1,63 мільйона. У 2019 вже набралася підрядів від кременчуцьких замовників на суму 5,63 мільйона гривень (і це ще без угоди на дорогу). Обсяги ростуть. А от кількість працівників в улюбленого замовника мерії та комунальних підприємств стабільна. В тендерній документації на Комплексний благоустрій території в районі житлових будинків № 40а та 42а по вул. Правобережній фігурує 9 працівників — майже усі ті ж самі, що й на будівництві дороги. Швидше за все, ми маємо справу з фірмою-прокладкою. 


За умовами тендеру, фірма має дати гарантію на дорогу на 10 років... 

Теги:

Як думаєте, дорога протримається 10 років?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 17

1 088
24 липня 2019 10:48

Мдааа, Европа!

Европейские Корупционеры.

 


10 7
1 177
24 липня 2019 11:09

Цитата: Angel737

Мдааа, Европа!

Европейские Корупционеры.

 

 

Причем тут Европа? Это ваше и наше совковое наследие. Украсть и хапнуть. Где вы в Европе видели плохие дороги? 


31 10
0
24 липня 2019 11:32

Да уж, все очевидно здесь! Расследование великолепное. Гарантия на 10 лет - посмеялся от души!


12 0
0
24 липня 2019 12:02

прям начинающие Бигусы).
Руслан Ульянов, дайте оценку этой статье. Правда-неправда? материал достоин внимания соответствующих органов? Или Татьяна Донченко просто выполняет заказ Пиддубной?)


11 7
1 658
24 липня 2019 12:13

Цитата: стабільний пкращувач

прям начинающие Бигусы).
Руслан Ульянов, дайте оценку этой статье. Правда-неправда? материал достоин внимания соответствующих органов? Или Татьяна Донченко просто выполняет заказ Пиддубной?)

Тихо про заказ laughing могут обидеться на ваше мнение и отправить Вас на месяц в бан.laughing


6 5
169
24 липня 2019 12:20

Цитата: стабільний пкращувач

прям начинающие Бигусы).
Руслан Ульянов, дайте оценку этой статье. Правда-неправда? материал достоин внимания соответствующих органов? Или Татьяна Донченко просто выполняет заказ Пиддубной?)

 

Почему именно Пиддубной? Почему не Слуги народа? Я езжуу на велосипеде, и притом на зеленом.



Ах да, тут даже не дилема: а прям какой-то ребус: кто из кременчугских многочисленных слуг народа мне эту статью заказал?


19 3
4 365
1
24 липня 2019 12:26

9 працівників — усі ті ж самі, що й на будівництві дороги. 
ну наймут работников, главное тендер выиграть, потом в качестве генподрядчика нанять еще фирму, которая сделает но уже за другие деньги


6 3
169
24 липня 2019 12:29

Цитата: zzzzzz

9 працівників — усі ті ж самі, що й на будівництві дороги. 
ну наймут работников, главное тендер выиграть, потом в качестве генподрядчика нанять еще фирму, которая сделает но уже за другие деньги

 

По условиям тендерной документации, субподрядчиков наадо указывать. Они не указаны. Предполагаю, что эти добрые люди - настоящие выгодополучатели решии  остаться неизвестными, но это до поры до времени. Я люблю свою работу)))


21 1
4 365
1
24 липня 2019 12:42

Цитата: Татьяна Донченко
Я люблю свою работу)))
многие любят свою работу. Эти темы про ремонт дорог уже не раз открывали такие махинации с заказчиком и подрядчиком. вот пример -дорога О1711141 Кременчук-Манжелія на ділянці км0+000-км7+900 Глобинського району , тендер выиграло тов "Трансресурси" и в прошлом году до 31.12.18г она должна была быть сделана, о чем и заявил заказчик «Агентство місцевих доріг Полтавської області», а по факту работы до сих пор не выполнены, а деньги скорее всего подрядчик получил( и отпилил заказчику), что дальше?Дороги нет - деньги бюджетные потрачены, кто ответит?


8 1
169
24 липня 2019 12:58

[quote=zzzzzz]

[quote=Татьяна Донченко]  а деньги скорее всего подрядчик получил( и отпилил заказчику), что дальше?Дороги нет - деньги бюджетные потрачены, кто ответит?

[/quote]

 

Получилл или не получил - можно проверить. Могу подсказать как, готовы время потратить?


7 0
0
24 липня 2019 13:50

Всі говорять , а я роблю, чекайте вже в липні))


3 0
4 365
1
24 липня 2019 14:24

Цитата: Татьяна Донченко
можно проверить.
ну я понимаю, что нужно акты выполненных работ как то посмотреть , подписаны они не подписаны, нужно какой то запрос делать. Там только возможно есть в договорах небольшая оговорочка- закончить при наличии финансирования. Единственное что можно проверить, это если закрыли всю сумму по тендеру, а работу не выполнии-криминал. Кстати на этого подрядчика, копали уже , но что из этого выйдет 
Прокурор Кременчуцької місцевої прокуратури Гаврильченко А.С. звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання доступу до оригіналів документів щодо фінансових взаємовідносин ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» з ТОВ «Трансресурси», які стосуються поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О1711150 Горішні Плавні - Салівка - Озера 


3 2
604
25 липня 2019 06:34

Тетяні Донченко-респект за інформацію.Нас продовжують"розводити" і"лечить"фіолетові.І трагізм цього явища не в тому,що ми в черговий раз,дякуючи "Т"переконались,що корупція існує і в нашому місті.Трагізм в тому,що ця влада відкрито займається подібними аферами і нікого і нічого не боїться.Ці ворюги переконані що в них все "схвачено":і поліція,і суди,і "сітка" спрацює на них в черговий раз і вони залишаться біля корита.

Я зовсім не фанат зе,але чомусь розраховую,що вони таки фіолетовим "лапті сплетуть".Хоча б для того,щоб забрати владу.


9 1
4 365
1
25 липня 2019 07:10

Цитата: mangust-1
Хоча б для того,щоб забрати владу
для других фиолетовых либо зеленых....


1 6
118
25 липня 2019 09:09

Цитата: zzzzzz

Цитата: Татьяна Донченко
Я люблю свою работу)))
многие любят свою работу. Эти темы про ремонт дорог уже не раз открывали такие махинации с заказчиком и подрядчиком. вот пример -дорога О1711141 Кременчук-Манжелія на ділянці км0+000-км7+900 Глобинського району , тендер выиграло тов "Трансресурси" и в прошлом году до 31.12.18г она должна была быть сделана, о чем и заявил заказчик «Агентство місцевих доріг Полтавської області», а по факту работы до сих пор не выполнены, а деньги скорее всего подрядчик получил( и отпилил заказчику), что дальше?Дороги нет - деньги бюджетные потрачены, кто ответит?

 

Мне интересно, по скольку участок в Омельнике и в районе Гуньок сделан частично  и тупо  ***, с огромными  перепадами. Не прошло и года, как на новых латках  уже ямы.  Посмотреть как отремонтировали на молодежном и там - небо и земля. Нахрена  такой ремонт, если латки и года не выдержали.

И на это потрачено 1,5 ляма. Это *** товарищи 

 


1 0
0
26 липня 2019 09:54

Цитата: Татьяна Донченко
Почему именно Пиддубной? Почему не Слуги народа? Я езжуу на велосипеде, и притом на зеленом.
Ах да, тут даже не дилема: а прям какой-то ребус: кто из кременчугских многочисленных слуг народа мне эту статью заказал?

Так всё же просто.
Вы никогда не "поддерживали" СН и Зеленского. Это если мягко сказать.
И поддерживали Пиддубну.
Это ни хорошо, ни плохо. Это жизнь.
А те, кому понравился Ваш комментарий, наверное делятся на 2 категории:
1) нравится читать, то, что хочется читать;
2) нравитесь Вы и Ваша работа. При этом абсолютно не интересуются Вашей жизненной позицией по тем или иным вопросам.

Если что, я за заказ ничего не писал. Знал Вас как очень честного и принципиального человека

Цитата: zzzzzz
для других фиолетовых либо зеленых....

Поддерживаю Ваше мнение.
Уже давно минул 1905 год, нет Российской империи, нет СССР, а вера в "доброго" царя (президент, депутат) по прежнему жива.


0 0
4 365
1
26 липня 2019 11:16

Цитата: ksenaksenia
И на это потрачено 1,5 ляма
гораздо больше 


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх