Газові відключки: депутат пропонує меру залучати «Муніципальну варту» до боротьби з «Кременчукгазом»

23.07.2019, 16:03 Переглядів: 3 125 Коментарів: 2

Тим часом відключення у Кременчуці продовжуються: причина все та ж — міськгаз вимагає договори на обслуговування мереж

Депутат Кременчуцької міської ради Олександр Кальченко на вимогу голів правлінь ОСББ підготував звернення міському голові. Він просить мера убезпечити кременчужан від незаконних відключень газу у будинках, які проводить ПрАТ «Кременчукгаз». А саме: охороняти будинкові газопроводи силами працівників охоронного комунального підприємства «Муніципальна варта», щоб не допустити відключень.


  



Тим часом у Кременчуці продовжуються відключення за усталеною схемою: спочатку міськгаз перевіряє щільність будинкових газопроводів, потім не підключає газ, доки співвласники будинку не знайдуть уповноважену особу, яка підпише акт про розмежування мереж та договір на їх обслуговування. На даний час відключений один з будинків на проспекті Свободи.


Нагадаємо, у ПрАТ «Кременчукгаз» стверджують, що послуга з обслуговування мереж на газових приладів наразі не включена до тарифу — відповідно до Кодексу газорозподільних мереж. Проте депутат Кальченко сумнівається в цьому. Він подивився структуру тарифу на транспортування газу, до якої входила плата за обслуговування мереж — відповідно до методики розрахунку тарифів, її враховували у графі «Інші витрати». У тарифі за 2015 рік (коли послуги з обслуговування ще враховувалися) та в чинному тарифі розмір «Інших витрат» не змінився. Виходячи з цього, Кальченко у зверненні до мера стверджує, що людей змушують двічі платити за одну й ту саму послугу.


Край цій суперечці може покласти лише розшифровка графи «Інші витрати». Тим часом у «Кременчукгазі» підкреслюють: ціна обслуговування мереж для однієї квартири — 3-5 гривень на місяць та наполягають на договорах та актах розмежування. У ОСББ питання цих документів вирішує голова правління. У будинках, де не створені ОСББ, пішли за таким принципом: проводять збори співвласників та делегують підписання документів ЖЕП «Автозаводське», де зберігаються технічні документи на будинок. Про таку практику розповів Болеслав Грабовський, головний інженер ПрАТ «Кременчукгаз».


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
23 липня 2019 16:52

А что мэр? Про него не было не слышно не видно, он занят был выборами наверно. Сейчас бедный сидит где то в церкви, молится, не дай бог Зеленский в Кременчуг приедет, про мост, про дороги спрашивать будет, про вырубку леса вокруг районов, как такая огромная продуктовая сеть, так в наглую скрывается от уплаты налогов! 


22 2
0
23 липня 2019 16:54

Предлагаю вернуть Кременчуггаз в гос.собственность-чтобы разные м.....ки не шантажировали жителей города


29 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх